Jump to content

Верници питају атеисте

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван

Препоручена порука

ок, значи мени ...

будући упознат донекле са савешћу, а мислим да сам у оригиналом посту дао основ размишљања како се убија савест

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,6210.msg202603.html#msg202603

а онда дао и пример

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,6210.msg202650.html#msg202650

наравно, не као упутство, већ као грозан пример брисања урођених (?) ствари код човека као што је поменута инфантилна савест.

дакле, избор који може бити корумпиран како ти падне на памет.

сарказам је поприлично добра одбрана, али је сувише кисела за твоје године. чувај је за касније, иначе ће ти бити досадно под старе дане  4chsmu1 greengrin

грижа савести је постављена у оквир савршеног атеистичког света, како га ја видим, као наспрамност избору добра и зла. као и осећају да ли уопште може да оцени шта јесте а шта није заиста, а не по неком или нечијем критеријуму.

нешто као разлика између наученог знања и проживљеног.

некада сам размишљао о једној реченици која ме је дуго копкала:

ако све видимо како јесте, а себе једино као одраз у огледалу, шта јесте заиста?

тачније, да ли себе или другог, креацију осталу онда уопште видимо како треба - јер ако себе појмимо кроз обрнут одраз да ли и у ум примамо обрнуто цео свет који није такав, али будући навикли да такве слике примамо аутоматски све окрећемо наглавце?

коларићу панићу ...

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

Neprecizno pitanje...

Ateizam nije politicki pokret...

Neki ateisti vole demokratiju, neki (kao sto smo i sami videli- komunizam), neki anarhiju, neki monarhiju...

Pitanje nije bas najlogicnije... facenew22222222

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Мрачњак, јеси ли као млад заиста веровао у Бога, да ли си имао било какав осећај присуства и општења са Богом или си само испуњавао неке форме како су те родитељи учили?

И ако си веровао некад, шта је било кључно и који је био кључни моменат да одбациш веру, да ли ти је из неког разлога било потребно да Бог непостоји или шта већ?

Подели на овим сајтовима

Jesam. Iskreno sam verovao da postoji vise  svesno bice koje je odgovorno za moje postanje. Ne mogu tome da dam ozbiljniju notu jer sam bio puno mladji, ali u okvirima tadasnjeg mog razvoja  i shvatanja ja jesam verovao u boga.

Moje ateizam nije dosao odjednom. Nisam se naljutio na boga pa da sam iz besa njemu "okrenuo ledja", jednostavno sam razbvojem dosao do nekih otkrica, sto sam, sto kroz nauku, iz kojih sam zakljucio da je koncept boga  u dostizanju te ljubavi, istine i mira, ne samo nepotreban, nego i najcesce totalno suvisan i nesto sta  u stvari stoji kao prepreka ka tom putu. i to sve samo iz krivog shvatanja religije koja je od starta bivala krivo shvacena i odvela ljudski razvoj u potpuno pogresnom smeru.\

Sada sam :291291291:, miran i pun ljubavi... imam nesto cemu sve vernici teze... a cak i ne verujem u boga... ja sam sam sebi najveci dokaz ne da bog na postoji (jer je neozbiljno misleci drugacije) nego da nikad nije ni trebalo da ga izmislimo...

Подели на овим сајтовима

Hoćeš li biti ljubazan pa mi objasniti kako si ti to najveći dokaz da Bog ne postoji? Pošto ja smatram obrnuto.

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

1. Да ли знаш да ћеш након смрти престати да постојиш ?

2. Да ли си агностик, игностик, скептик, атеист, или ... све то заједно ?

Створитељ, који је Вечни Живот, у коме живимо, ради спасења рода људског, оваплотио се и постао видљив за анђеле и људе.

Подели на овим сајтовима

da naravno da cu posle smrti prestati da postojim. s tim sto se ja te istine ne plasim pa ne moram da izmisljam bogove i da se tesim zagrobnim zivotom. uostalom nepostojanje nikom od nas nije nepoznato... svi smo vec 'bili' tamo, pre nego da dodjemo na ovaj svet i nista nam nije falilo... ;)

Подели на овим сајтовима

da naravno da cu posle smrti prestati da postojim. s tim sto se ja te istine ne plasim pa ne moram da izmisljam bogove i da se tesim zagrobnim zivotom. uostalom nepostojanje nikom od nas nije nepoznato... svi smo vec 'bili' tamo, pre nego da dodjemo na ovaj svet i nista nam nije falilo... ;)

добро

ниси ми одговорио на друго питање !

Створитељ, који је Вечни Живот, у коме живимо, ради спасења рода људског, оваплотио се и постао видљив за анђеле и људе.

Подели на овим сајтовима

Hoćeš li biti ljubazan pa mi objasniti kako si ti to najveći dokaz da Bog ne postoji? Pošto ja smatram obrnuto.

mileva, ajde molim te procitaj taj moj post jos jednom ali ovog puta pazljivo, videces da ja nigde nisam rekao to sto mi sad lukavom demagogijom 'prisivas'

@sefora- ipak mislim da je nemoguce da budes sve zajedno. ja sam ateista i antiteista...npr;)

Подели на овим сајтовима

приметила сам да волиш да разговараш  ;)

Да ли би волео да си богат и да имаш ... стан у њујорку, јахту на мору, вилу на мору, џипа и мотор ?

Подели на овим сајтовима

уффф  знаш како би ја волела да живим !?

авион, стан у њујорку, москви, риу, паризу и лондону и да не морам ништа да радим.  ;)

mense0198626478946378946

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...