Bokisd Написано Јун 4, 2017 Пријави Подели Написано Јун 4, 2017 пре 3 минута, Avocado рече Nisi ni sad pažljivo pogledao šta tačno piše... pogledaj još jednom... ono "treća sreća"... mislim, ipak je u pitanju jedna cela složena rečenica... Nisi. Pa, vidis, kada pises retorickim nacinom pisanja, moze da se shvati na sto nacina. Ali, posto si povezao sa pricom o balsamovanju, dao sam odogovor. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јун 4, 2017 Пријави Подели Написано Јун 4, 2017 пре 33 минута, Bokisd рече Pa, vidis, kada pises retorickim nacinom pisanja, moze da se shvati na sto nacina. Ali, posto si povezao sa pricom o balsamovanju, dao sam odogovor. Aman avokado oce da te pita kako to da postoje normalni ljudi cije su mosti ocuvane... ljudi koji em nisu svetitelji nego nisu ni iste religije ko ti... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Lady Godiva Написано Јун 4, 2017 Пријави Подели Написано Јун 4, 2017 пре 30 минута, Bokisd рече Pa, vidis, kada pises retorickim nacinom pisanja, moze da se shvati na sto nacina. Ali, posto si povezao sa pricom o balsamovanju, dao sam odogovor. Не постоји погрешан одговор, само погрешно питање. Avocado је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јун 4, 2017 Пријави Подели Написано Јун 4, 2017 пре 1 минут, Lady Godiva рече Не постоји погрешан одговор, само погрешно питање. Ma okey je. Mozemo ovde da se igramo raznih retoricko - logickih klackalica , ali, lepo odes na Ostrog i vidis kako stoje stvari. Neki put razum i logika ne mogu da opisu bas sve pojave u svetu, zar ne ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Јун 4, 2017 Пријави Подели Написано Јун 4, 2017 пре 29 минута, Bokisd рече Ma okey je. Mozemo ovde da se igramo raznih retoricko - logickih klackalica , ali, lepo odes na Ostrog i vidis kako stoje stvari. Samo se ti igraš nekih budalastih igara... ja sam postavio jasno pitanje... pitanje na koje može da se odgovori sa "da" ili "ne, zato što..." a ti si uspeo da u šatro odgovorima na to napišeš sve i svašta, ali ama baš ništa u vezi sa onim što sam pitao... i to stalno radiš a onda još optužuješ druge da to rade... mani se budalaština... Dakle nema nikakvih retoriričkih klackalica u onome što sam pitao... a, ako ima slobodan si da navedeš šta je tu "retoričko-logička klackalica"... Цитат Neki put razum i logika ne mogu da opisu bas sve pojave u svetu, zar ne ? Što se onda mešaš u razgovore razumnih ljudi? Ja sam pitao Tumarala koji je (čini mi se) hteo da vodi razgovor zasnovan na razumu i logici, a ne na baljezganju... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јун 4, 2017 Пријави Подели Написано Јун 4, 2017 пре 2 часа, cloudking рече Aman avokado oce da te pita kako to da postoje normalni ljudi cije su mosti ocuvane... ljudi koji em nisu svetitelji nego nisu ni iste religije ko ti... Okey. Pitao sam ga lepo, sta misli pod pojmom ( koji je u njegovom postu ).....'od kojih su neki sveci'....jer, se nadovezuje na jedan predhodni post u kome se govori o mostima svetih u hriscanstvu i stekao sam utisak da misli na svete u hriscanstvu. Mogao je da odgovori i no problem. Zasto da se toliko komplikuju stvari. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Lady Godiva Написано Јун 5, 2017 Пријави Подели Написано Јун 5, 2017 А пошто је тема „Верници питају атеисте", Боки ће се уздржати од даљих одговора. Bokisd and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јун 5, 2017 Пријави Подели Написано Јун 5, 2017 пре 13 минута, Lady Godiva рече А пошто је тема „Верници питају атеисте", Боки ће се уздржати од даљих одговора. Nemam vremena, nesto se macujem na drugim temama. Spremite se za neka moja premudra zapazanja i observacije.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган άσημος :) Написано Март 16, 2018 Пријави Подели Написано Март 16, 2018 Како коментаришете и који проблем имате да прихватите овакво размишљање, тј. закључак? РЕЦЕПТ ЗА НЕВЕРИЦУ Много је људи долазило код оца Амвросија на разговор. Често су тражили од њега поуке и савете за разне животне ситуације. Једног дана дође неки човек и рече Старцу да је атеиста и да не верује у Бога. Једноставно, он не може да поверује да је неки тамо Створитељ Творац читаве Васељене. Пажљиво га је слушао отац Амвросије и ћутао. После неколико дана одлучи Старац да узврати посету и пође код атеисте. На дар му је понео лепу и велику слику. Атеиста се зачуди и рече да лепшу слику у животу није видео. - Како је лепа ова слика. Реците ми ко је ово насликао? Како се зове њен аутор? - Како ко? Па нико! - одговори Старац - на столу је лежало празно платно а изнад њега је била полица са уљаним бојама. И десило се то да се полица заљуљала и неке боје су пале и случајно се разлиле по платну. Резултат тога је ова слика. - Ви се шалите - насмеја се атеиста. - То је просто немогуће. Такве прецизне линије, таква комбинација боја, то мора бити дело неког чувеног сликара. Тада се отац Амвросије осмехну и рече: - Ви нисте у стању да поверујете да је ова слика настала случајно, без претходне замисли њеног аутора. А хоћете да ја поверујем да је наш прелепи свет са својим шумама и планинама, океанима и долинама, са сменом годишњих доба, са велелепним заласцима сунца и тихим месечевим ноћима, да је све то настало пуким случајем, без замисли његовог Творца? StefanLugic, Smaragdni kamičak and Bokisd је реаговао/ла на ово 2 1 ...нас интересују енергије Божанства сакривене у његовом тијелу, то је наша храна... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Branislav81 Написано Март 17, 2018 Пријави Подели Написано Март 17, 2018 1 hour ago, Драган άσημος рече Тада се отац Амвросије осмехну и рече: - Ви нисте у стању да поверујете да је ова слика настала случајно, без претходне замисли њеног аутора. А хоћете да ја поверујем да је наш прелепи свет са својим шумама и планинама, океанима и долинама, са сменом годишњих доба, са велелепним заласцима сунца и тихим месечевим ноћима, да је све то настало пуким случајем, без замисли његовог Творца? Da li je ovo nekakav argument iz lepote, ili se postavlja pitanje kako uopšte nešto iole složeno može da postoji bez da je to delo Tvorca? Ne vidim zašto je neophodno da iza planina i godišnjih doba stoji neki tvorac. Što se tiče lepote, nastali smo na ovoj planeti, dobro je da nam se tu nešto i sviđa. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Март 17, 2018 Пријави Подели Написано Март 17, 2018 пре 2 часа, Драган άσημος рече Како коментаришете и који проблем имате да прихватите овакво размишљање, тј. закључак? РЕЦЕПТ ЗА НЕВЕРИЦУ Много је људи долазило код оца Амвросија на разговор. Често су тражили од њега поуке и савете за разне животне ситуације. Једног дана дође неки човек и рече Старцу да је атеиста и да не верује у Бога. Једноставно, он не може да поверује да је неки тамо Створитељ Творац читаве Васељене. Пажљиво га је слушао отац Амвросије и ћутао. После неколико дана одлучи Старац да узврати посету и пође код атеисте. На дар му је понео лепу и велику слику. Атеиста се зачуди и рече да лепшу слику у животу није видео. - Како је лепа ова слика. Реците ми ко је ово насликао? Како се зове њен аутор? - Како ко? Па нико! - одговори Старац - на столу је лежало празно платно а изнад њега је била полица са уљаним бојама. И десило се то да се полица заљуљала и неке боје су пале и случајно се разлиле по платну. Резултат тога је ова слика. - Ви се шалите - насмеја се атеиста. - То је просто немогуће. Такве прецизне линије, таква комбинација боја, то мора бити дело неког чувеног сликара. Тада се отац Амвросије осмехну и рече: - Ви нисте у стању да поверујете да је ова слика настала случајно, без претходне замисли њеног аутора. А хоћете да ја поверујем да је наш прелепи свет са својим шумама и планинама, океанима и долинама, са сменом годишњих доба, са велелепним заласцима сунца и тихим месечевим ноћима, да је све то настало пуким случајем, без замисли његовог Творца? пре 2 часа, Драган άσημος рече и који проблем имате да прихватите овакво размишљање, тј. закључак? No problemo' ( ) .... meni je sasvim logicno. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Март 17, 2018 Пријави Подели Написано Март 17, 2018 пре 24 минута, Драган άσημος рече Како коментаришете и који проблем имате да прихватите овакво размишљање, тј. закључак? Pogrešna analogija... ili što bi naš narod reko: babe i žabe. Prepoznajemo sliku kao proizvod inteligentnog dizajna, ne zato što je lepa (jer slikar može i ružnu da naslika) već iz čistog iskustva - zato što znamo da slike ne nastaju bez slikara. Sa druge strane, znamo da su šume, planine, okeani, zalasci sunca, itd. prirodni procesi za čiji nastanak nije neophodan nikakav dizajner... Justin Waters је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Март 17, 2018 Пријави Подели Написано Март 17, 2018 пре 5 минута, Avocado рече Pogrešna analogija... ili što bi naš narod reko: babe i žabe. Prepoznajemo sliku kao proizvod inteligentnog dizajna, ne zato što je lepa (jer slikar može i ružnu da naslika) već iz čistog iskustva - zato što znamo da slike ne nastaju bez slikara. Sa druge strane, znamo da su šume, planine, okeani, zalasci sunca, itd. prirodni procesi za čiji nastanak nije neophodan nikakav dizajner... Ali, ruznoca moze da bude odsustvo lepote. Ili, i za ruznu sliku je takodje potreban neki dizajn ili neki nacrt i plan ( za nastanak i te' ruzne slilke ) Sad, znamo iz iskustva da je za mnoge postavke u prirodi potreban neki poredak stvari da bi bas tako funkcionisalo. U tom smislu govorimo o analogiji stvari sa pricom oko slike. Nema veze sa naukom i celom tom pricom. Cisto logicko i filosofsko razmisljanje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Март 17, 2018 Пријави Подели Написано Март 17, 2018 пре 10 часа, Драган άσημος рече - Ви нисте у стању да поверујете да је ова слика настала случајно, без претходне замисли њеног аутора. Ово имплицира да је стварање завршено и да све постоји баш онако како је Бог замислио... Disturbing thought. Avocado and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 2 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Март 17, 2018 Пријави Подели Написано Март 17, 2018 пре 7 часа, Bokisd рече Ali, ruznoca moze da bude odsustvo lepote. Ili, i za ruznu sliku je takodje potreban neki dizajn ili neki nacrt i plan ( za nastanak i te' ruzne slilke ) Znam... to sam i napisao. пре 7 часа, Bokisd рече Sad, znamo iz iskustva da je za mnoge postavke u prirodi potreban neki poredak stvari da bi bas tako funkcionisalo. U tom smislu govorimo o analogiji stvari sa pricom oko slike. Tek takva analogija nema ama baš nikakvog smisla. пре 7 часа, Bokisd рече Nema veze sa naukom i celom tom pricom. Cisto logicko i filosofsko razmisljanje. Znam da nema veze sa naukom... problem je što je to razmišljanje nelogično... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука