Џуманџи Написано Децембар 22, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2015 Kada ste najsrecniji? sqny је реаговао/ла на ово 1 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган άσημος :) Написано Децембар 22, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2015 Да ли сте некад размишљали, шта је то што би у вама довело до промјене, да постојање Бога прихватите као истину? ...нас интересују енергије Божанства сакривене у његовом тијелу, то је наша храна... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
VaSa110 Написано Децембар 22, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2015 Да ли сте некад размишљали, шта је то што би у вама довело до промјене, да постојање Бога прихватите као истину? Prosto. Bilo kakav dokaz, pa čak i nagoveštaj dokaza bi bio intrigantan. Avocado је реаговао/ла на ово 1 пре 31 минута, HOA+ рече (dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Децембар 22, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2015 Zato sto me je neko prebacio iz grupe Члан u grupu атеиста. Takav potez je nedefinisan Pravilnikom na koji sam pristao uclanjenjem. Mozemo reci i da sam ateista tudjom odlukom. Mozda je bolje reci da sam nekakav pasivni, plankton ateista slabe volje i niskog samopostovanja. Zapravo ja sam najmanji medju ateistima, obivcan crv u prasini izlozen hiru&samovolji adminskoj. И начини му администратор знак испод аватара, да га не банује ко га удеси. Juanito, Avocado, drvce and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
VaSa110 Написано Децембар 22, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2015 imam jedno ozbiljno pitanje: zašto ste ateisti? Vrlo čudno pitanje. Ljudi koji ne veruju u postojanje Boga dobiju "epitet" ateisti (to je jedini odgovor). Možda si mislio "zašto ne verujete u Boga?". Џуманџи је реаговао/ла на ово 1 пре 31 минута, HOA+ рече (dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Децембар 22, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2015 Imam ja pitanje za naše ateiste: da li ste ikad, u nekom trenutku svog života, bili na bilo koji način u vezi sa bilo kojom verom? Imate li loša iskustva ili nemate nikakva? Nisam nikada bio vernik niti bilo šta blisko tome... Paradoksologija and Џуманџи је реаговао/ла на ово 2 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
VaSa110 Написано Децембар 22, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2015 Imam ja pitanje za naše ateiste: da li ste ikad, u nekom trenutku svog života, bili na bilo koji način u vezi sa bilo kojom verom? Imate li loša iskustva ili nemate nikakva? Kad su me krstili (imao sam oko 40 dana) je bilo najbliže nekoj veri. Što se tiče iskustava ovi novopečeni, pink pravoslavci znaju da budu neprijatni. Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 пре 31 минута, HOA+ рече (dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Децембар 23, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2015 intuicija mi govori da ne postoji Bog. А код мене и многих других нпр. баш супротан случај Само интуитивно се и спознаје заправо (за интуитивну спознају се каже созерцање, можда си и чуо...). Samo to zahteva veliki napor i reprogramiranje u nacinu razmisljanja, a ne vidim razlog da se oko toga cimam. Баш никакав напор, зато што права вера није модел реалности (ни интелектуална доктрина). Прелазак са једног модела реалности на други захтева већ велики напор и репрограмирање и генерално интелектуално цимање, да се тако изразим... Дијана., Џуманџи and sqny је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 23, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2015 Prosto. Bilo kakav dokaz, pa čak i nagoveštaj dokaza bi bio intrigantan. A šta bi bio taj dokaz? Nisam nikada bio vernik niti bilo šta blisko tome... Pa vernik si iako ti to mrsko zvuči.Vernik da Bog ne postoji.Kao i oni sa druge strane da On postoji.Nema apsolutne nikakve razlike osim možda jedne da oni priznaju da veruju a ti se šatro pozivaš na nauku i to gle čuda ljudi koji su verovali u Boga.Naučna istorioja prosto kipi od ateističkih naučnika.Bitni su ko ponedeljak. Kad su me krstili (imao sam oko 40 dana) je bilo najbliže nekoj veri.Što se tiče iskustava ovi novopečeni, pink pravoslavci znaju da budu neprijatni. Sva sreća nisu te obrezali imao bi traume za ceo život.... Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Децембар 23, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2015 A šta bi bio taj dokaz? Највероватније нешто што би било прилагођено њиховим критеријумима доласка до истине, тј. нешто што логички следи из неких тамо премиса и даје неке хипотезе које ћемо онда експериментално верификовати. Pa vernik si iako ti to mrsko zvuči.Vernik da Bog ne postoji. Одмажеш са овим милијарду пута реченим стварима, стварно... Nema apsolutne nikakve razlike Има разлике, и то огромне. Џуманџи је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 23, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2015 Има разлике, и то огромне. Koje? Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Децембар 23, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2015 шта је то што би у вама довело до промјене, да постојање Бога прихватите као истину? Prihvatanje postojanja Bozijeg i prihvatanje Boga nisu isto. Recimo da svi "prihvate" da postoji, to nista ne znaci, ama bas nista. Prihvatam i ja da tamo negde postoje Kinezi koje nikada nisam videla, ni upoznala, ali to nema nikakvog uticaja na moj zivot. Osim sto znam (da postoje), eto, obicna informacija (u "moru" drugih)... Аурор је реаговао/ла на ово 1 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Децембар 23, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2015 Za mene postoji mogucnost da prihvatim bozije postojanje ali ne postoji ikakva ni najmanja mogucnost da sebe ikada vidim u nekoj od svetskih religija. Ako postoji to bice, kreator svega, mislim da bi bilo smesno pretpostavljati da mi svojim kulturnim i civilizacijskim znanjem i mogucnostima to bice mozemo da opisemo na adekvatan i istinit nacin... Pa jos i da znamo kakvo nase ponasanje treba da bude u kontekstu postojanja tog entiteta. Vi mozete reci, On nam je vec ostavio svoje reci po kojima se moramo upravljati ali ta prica gubi kredibilitet samim postojanjem ne samo razlicitih religija vec denominacija unutar bilo koje pojedinacne religije... Religioznost je za mene nastala kao potreba coveka za uredjenjem svog haoticnog drustva. Jer generalno ako bi smo svi krenuli da se ponasamo onako kako pise u svetim knjigama, zemlja bi bila raj... Religija je predstavljala dobar temelj za ono sto ce kasnije da preuzmu zakoni jer mi smo bica vidjena instinktima a upravljana razumom. Te dve stvari se iskljucuju i mi smo kao drustvo odabrali razum, zato smo i postali religiizni... Vremenom se taj odnos promenio... Sad smo opet pred istim civilizacijskim izborom s tim sto je religija pala na suprotnu stranu a ja sam trenutno apsolutni vernik da cemo kao cuvilizacija ponovo naciniti ispravan izbor... Nikakve sumnje nemam u to. VaSa110, Ronald and Кратос је реаговао/ла на ово 3 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
VaSa110 Написано Децембар 23, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2015 A šta bi bio taj dokaz? Opet prosto. Jedno "dobar dan tvorevino moja ja sam vaš Bog stvoritelj" bi bilo više nego dovoljno, a nije ni previše teško. I molim bez one "fore" o ukidanju naše slobodne volje. Највероватније нешто што би било прилагођено њиховим критеријумима доласка до истине, тј. нешто што логички следи из неких тамо премиса и даје неке хипотезе које ћемо онда експериментално верификовати. Koliko ja znam kriterijumi za dolaskak do istine ne postoje. пре 31 минута, HOA+ рече (dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Фидер Написано Децембар 23, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2015 I molim bez one "fore" o ukidanju naše slobodne volje Јел може ''фора'' о богаташу и Лазару? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука