Aquilius Cratus Написано Децембар 2, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2015 Ни ја. Штавише, убеђен сам да не постоји нежудња за пивом. Људи у ствари нису отркрили право пиво, већ само она водена и безукусна, па су онда из разочарања одбацили сва. А и убеђен сам да ће им се на суду пијење воде узети као пијење пива. Док се нама алкосима непијење пива неће опростити. Коме је више дато, од њега ће се више и тражити. Bio do Danske? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Децембар 2, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2015 Da li u vašem logičkom aparatu postoji mogućnost postojanja Boga ili je ta mogućnost u potpunosti isključena? Što se mene tiče postoji mogućnost... ali ima i "kolega" antiteista koji odriču i mogućnost... Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Децембар 2, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2015 Јел узимаш слободан дан на послу када је светац који је твоја фамилија славила? Malo je nezgodno pitanje za mene pošto sam jedan od "gazda"... ali inače nam je princip za sve da imaju slobodan dan za slavu koju odaberu, bez obzira da li su ateisti ili vernici... moja majka slavi i idem joj "u goste", a zavisno od obaveza tog dana radim ili ne radim... ako imam neodložne obaveze ili ročište na koje je nezgodno da ide neko drugi, onda radim. Фидер је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 2, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2015 Što se mene tiče postoji mogućnost... ali ima i "kolega" antiteista koji odriču i mogućnost... Pa onda mi nije jasno kako možeš da kažeš za sebe da si ateista kada ateizam sam po sebi jeste aposlutna negacija Boga(bogova) i bilo čega natprirodnog? Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Децембар 2, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2015 С обзиром на то да је Шанг Цунг прешо код нас мислим да је дошло време да ствари решимо једном за свагда. Придружите се или предајте своје душе! (УЗНЕМИРИЈУЋ ВИДЕО, 18+) Милан Ракић and drvce је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sqny Написано Децембар 2, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2015 Pa onda mi nije jasno kako možeš da kažeš za sebe da si ateista kada ateizam sam po sebi jeste aposlutna negacija Boga(bogova) i bilo čega natprirodnog? Ateizam se obicno definise kao odsustvo vere u Boga. Avocado је реаговао/ла на ово 1 The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 2, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2015 Ateizam se obicno definise kao odsustvo vere u Boga. Pa dobro nije li to odsustvo vere negacija božanskog? Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Децембар 2, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2015 Ateizam se obicno definise kao odsustvo vere u Boga. Где си бре? Одавно те није било. ВИЛМА, Avocado, sqny and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Децембар 2, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2015 Какве емоције у вама буде предстојећи празници/Божић, Васкрс..../? Vrlo lepe. To je deo mog odrastanja i detinjstva a ti praznici su uvek oznacavali okupljanje u intimnoj porodicnoj atmosferi. Radujem se ( i vrlo rado ucestvujem) u obredima koje moj cale i deda pripremaju za te verske praznike. Uvek bude bas lepo i svi se radujemo i zajedno ucestvujemo, razgovaramo se, smejemo... Isto tako i za prvi maj.... Да ли неки дубоки, скривени осећај, који вас можда буни се ипак радује? Nista skriveno nema. Radujem se uvek. Волела бих да чујем ваше мишљење, после једне литургије у Сопоћанима, или ево ближи је Ковиљ ко је из Бгд/. Liturgije su mi smrtno dosadne. Stojis i nista ne radis dok drugi pevaju nesto sto ne razumes... dosadno do zla boga... Да ли сте чули нешто од византијског појања и да ли та музика изазива неке емоције код вас ? Gregorijanski napevi su meni apsolutni vrh duhovne muzike. Tek na drugo mesto dolazi Pavle Aksentijevic... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Децембар 2, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2015 Јел узимаш слободан дан на послу када је светац који је твоја фамилија славила? Ja uzimam. Taj dan koristim da pomognem roditeljima da spreme slavu. Vec su matori i treba im pomoci a sama slava im puno znaci. Фидер and Плутон је реаговао/ла на ово 2 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Децембар 2, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2015 Da li u vašem logičkom aparatu postoji mogućnost postojanja Boga ili je ta mogućnost u potpunosti isključena? Znas kaaaako... S obzirom da trenutno nemamo nikakvog pojma o tome sta je uzrokovalo nastanak svega, svaka ideja je dobrodosla. Mozda i postoji neko bice ili osoba koja je licno bila zaduzena za stvaranje svega sto postoji. S druge strane, postojanje boga koji je sebe projavio kroz zapaljeni grm pa zatim poslao svog sina koji mu nije bas sin kako bi stradao zarad covecanstva koje je skrenulo s puta, je za mene apsolutno i potpuno iskljuceno. пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Децембар 2, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2015 Pa dobro nije li to odsustvo vere negacija božanskog? Pa da. Jeste. Ali odlazak na slavu nema nikakve veze s bogom. NI kod onog koji slavi ni kod onog koji ide na slavu... Ja negiram boga ali ne negiram bliske ljude koje volim vise od bilo kojeg ateizma... Za razliku od vecine vernika meni su ljudi ipak mnogo ispred bilo kakve ideologije, bilo politicke bilo verske. Zato sam se i sam vencao u crkvi (ispunio veliku zelju svojim rodteljima) a nekoliko godina kasnije u manastiru krstio svoje kumce (ispunio veliku zelju svog najboljeg prijatelja)... ko bi mi dosao prijatelj i zamolio me da odem s njim u crkvu i da se zajedno pomolimo za ozdravljenje njegovog deteta, ne bi ni zavrsio tu svoju molbu a ja bih vec obukao kaput i bio spreman da krenem... i kapiram koliko je strasno sto mnogi vernici taj koncept ne kapiraju bas najbolje... Grizzly Adams and ВИЛМА је реаговао/ла на ово 2 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Децембар 2, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2015 није баш за ову тему али ..... момци из Исл.Државе тврде да су муслимани, и то прави правцати. Немам разлога да им не верујем. Upravo sam zato i pitala, a oboje ste odgovorili da "vernicima verujete na rec (da su vernici)"; zanimljivo, hvala. Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Децембар 2, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2015 Pa dobro nije li to odsustvo vere negacija božanskog? Kad se sprdas sa epistemologijom pa ne razumes. To je koncept nulte hipoteze. Evo ti detaljnog objasnjenja kroz primer. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Децембар 2, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2015 није баш за ову тему али ..... момци из Исл.Државе тврде да су муслимани, и то прави правцати. Немам разлога да им не верујем. Они своје понашање оправдавају оним што пише у књизи. I evo zašto nisu u pravu: http://www.lettertobaghdadi.com/translations/Letter2BaghdadiBosnianTranslation.pdf koji je sebe projavio kroz zapaljeni grm Mislim da je taj žbun personifikacija nestvorenih božanskih energija. zatim poslao svog sina koji mu nije bas sin kako bi stradao zarad covecanstva koje je skrenulo s puta, je za mene apsolutno i potpuno iskljuceno. Što da ne? Toliko je voleo ljudski rod... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука