Sir Oliver Написано Новембар 3, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2012 Nije samo to nego su veliki svetitelji zlatnog perioda govorili da brak nije samo zbog toga da bi se imala deca, brak je valjan i ako u njemu nema potomstva, prema tome i sex koji ne vodi rađanju dece je blagosloven, živela kontracepcija! Natasa. and Јефимија Крунић је реаговао/ла на ово 2 "Sad je tren velikih odluka! Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Miriam R. ميريام Написано Новембар 3, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2012 A noćna polucija? Isticanje sjemena prirodnim putem? Na čiji teret ide to? Nije to tako lako sa hormonima. Molitva ne služi da suzbijemo hormone već da ih iskoristimo na pravi način. Spriječavanje trudnoće bez začeća kondomima ne razlikuje se ni po čemu nego kada se imaju seksualni odnosi u neplodne dane, s tim da je mnogo sigurnije sa kondomima da se neće desiti začeće. I poenta je da živimo u sasvim drugačijem vremenu nego kada se uvriježeno mislilo da je seks prije braka grijeh i gdje su se ljudi pod pritiskom okoline, pa nekad i prijetnjama silili da stupe rano u brak. Danas se pohađaju fakulteti, pronalazi posao, bilo za žene bilo muškarce, produžio se životni vijek sa nekih 17 ili 18 u prošlosti na 25 26, a i više ko ide na usavršavanje, kad se staje naprag osamostaljena i sposobnosti da se osnuje porodica. Populacija je povećana, život ubrzan, ljudi zbliženi putem modernih tehnologija. Tvrditi kako sve do tih godina je zdravo uzdržavati se od odnosa koji pri tome imaju značajnu ulogu u sazrijevanju ličnosti, predstavlja krajnji poziv na degradaciju licnosti, i aspcijalnost koji nikako nemaju veze sa vjerom. Noćna polucija je ne kontroliranjo izbacivanje sjemena koje se dešava u snu.Dakle, to nema nikakve veze sa svjesnom ejakulacijom koja se dešava svjesnoj osobi pri spolnom odnosu. Ja sam napisala da se metoda neplodnih i plodnih dana je dozvoljeno koristiti kada su žena ili muž bolesni. Dakle, ova metoda je grijeh ako se koristi iz sebičnosti, kao i kondom. To su tvoji zaključci, ako sam kršćanin i vjerujem da je Crkva vođena Duhom Svetim kao što je i sam Krist rekao, onda vjerujem Crkvi kada kaže o moralnosti, braku, kontracepciji isl. Ne mogu uzimati što se meni sviđa, a drugo odbacivati. Ako je tako onda sam pseudokršćanin ili uopće nisam kršćanin. Spolni odnosi izvan braka ne izgrađuju ličnost, već sve češće dovode do ne željenih trudnoća, spolnih bolesti itd. Ako čovjek preda svoj život Bogu pa tako i svoju sexualnost, neće imati problema s time niti će se razboliti i sl. ako nema spolne odnose. Ali će se itekako razboliti i duševno pa i tjelesno vodi li neuredan moralni život. ALLAH,SOURYA,BASHAR W BASS w, ehrah betkoun el waheedJa sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Новембар 3, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2012 "Povod zа brаk nije uvek rаđаnje dece, pа ipаk, štа reče Gospod: Rаđаjte se i množite i nаpunite zemlju. Zа svedoke imаmo sve one koji su u brаku а koji su bezdetni. Stogа je čistotа prvа svrhа brаkа, nаročito dаnаs kаdа je svet ispunjen ljudimа ovаkvim kаkvi smo mi. U početku je rаđаnje dece bilo žаrkа željа ljudi, jer sаmo tаko je čovek zа sobom ostаvljаo svoj spomen. S obzirom nа to dа tаdа nije postojаlа nаdа u vаskrsenje, no je smrt odnosilа pobedu, а oni što su umirаli smаtrаli su dа zаuvek gube život, Gospod im je dаo utehu u deci kаo spomen rаnijeg pokolenjа i njihovu zаmenu... No, sаd kаd je vаskrsenje nа vrаtimа i kаdа ne govorimo o smrti, nego nаstojimo dа se u drugom životu nаstаnite bolje nego u sаdаšnjem, željа zа porodom je nepotrebnа. Ako želite decu, mnogo bolju ćete decu dobiti, mnogo plemenitije očinstvo i veću utehu u stаrosti rаđаnjem duhovne dece. Dаkle, ostаje sаmo jedаn rаzlog zа brаk - sprečаvаnje bludа". - sv. Jovan Zlatousti, 4. vek Ccc, kako ga nije sramota gringrin Miriam R. ميريام је реаговао/ла на ово 1 Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sir Oliver Написано Новембар 3, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2012 Mislim stvarno, verovatno nije tako mislio kad je rekao to što je rekao... Znači katolički sexualni bukvalizam na velika vrata ulazi u pravoslavlje "Sad je tren velikih odluka! Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Candy Butcher Написано Новембар 3, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2012 ne znam ali Bog nam nije dao seksualne odnose da uživamo u njima kao u strastima, nego da bi se razmnožavali. Tako da ne znam, valjda se treba uzdržavati od seksa, ali mislim da je tu društvo presudno Царство Божије није у речи него у сили Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Новембар 3, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2012 ne znam ali Bog nam nije dao seksualne odnose da uživamo u njima kao u strastima, nego da bi se razmnožavali. Tako da ne znam, valjda se treba uzdržavati od seksa, ali mislim da je tu društvo presudno Бог нам није дао полност само зарад репродукције , пре бих рекао да не би били себи окренути, већ да се окренемо другој особи , да се радујемо једно другом а рађање је бонус, а сигурно нам је није дао да би пожуду поставили за идола коме ћемо да се клањамо. Секс као секс није грех али блуд јесте.А исти је грех и данас као и пре 1000 година. И неће нас оправдати пред Богом ни студирање ни тражење посла. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Новембар 3, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2012 Бог нам није дао полност само зарад репродукције , пре бих рекао да не би били себи окренути, већ да се окренемо другој особи , да се радујемо једно другом а рађање је бонус, а сигурно нам је није дао да би пожуду поставили за идола коме ћемо да се клањамо. Секс као секс није грех али блуд јесте.А исти је грех и данас као и пре 1000 година. И неће нас оправдати пред Богом ни студирање ни тражење посла. Хоћеш да кажеш да се полни однос мимо брака не може водити из љубави двоје, већ тај осјећај искључиво се постиже након церемоније брака? Двоје када ступе у полни однос прије брака они не могу никако другачије него са пожудом и страственом завишћу, без икакве контроле и естетике већ онако свињаријски и перверзно? Дакле рјешење је да се неко подвизава до своје 26 године, да пролази везе, или да уопште нема никакве везе до ступања у брак у средини пуној особа супротног пола које се срећу у различитим ситуацијама? Sherlock H., Anette and malina :) је реаговао/ла на ово 3 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Новембар 3, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2012 Хоћеш да кажеш да се полни однос мимо брака не може водити из љубави двоје, већ тај осјећај искључиво се постиже након церемоније брака? Двоје када ступе у полни однос прије брака они не могу никако другачије него са пожудом и страственом завишћу, без икакве контроле и естетике већ онако свињаријски и перверзно? Дакле рјешење је да се неко подвизава до своје 26 године, да пролази везе, или да уопште нема никакве везе до ступања у брак у средини пуној особа супротног пола које се срећу у различитим ситуацијама? Хоћу да кажем да ако неко промени њих 10 до 26те, било мушко или женско , неће га оправдати то што су таква времена , и што мора прво да се заврши факултет. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Новембар 3, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2012 sto rece neko davno na ovom forumu - takvima koji su striktno protiv svakog sexa pre braka je bas potreban sex pre braka, da ukapiraju da tu nema nista lose... Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Новембар 3, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2012 Хоћу да кажем да ако неко промени њих 10 до 26те, било мушко или женско , неће га оправдати то што су таква времена , и што мора прво да се заврши факултет. Pa tu je jasno da se ne radi o ljubavi, i Justinijan niti bilo ko drugi to nije pokusao da opravda. Ono sto njemu (a i meni) smeta jeste što sex pre braka automatski proglasavate strasnim, gresnim itd. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
malina :) Написано Новембар 3, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2012 Naravno da je grijeh,jer se spriječava trudnoća, a sjeme se rasipa tamo gdje mu nije mjesto. Зезаш? Мислим, надам се да не верујеш да свих 300 милиона сперматозоида оплођује јајну ћелију! Шта да раде парови који не могу да имају децу? Они по твоме не би ни смели имати сексуални однос, с обзиром да ће се семе свакако расути улудо..ма дај... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
keka Написано Новембар 3, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2012 Добра ствар је и ''Мејби бејби''(апаратић који се купује у апотеци и ради на принципу микроскопа који анализира кап пљувачке-кошта око 60е), ал кад неко хоће да затрудни. У дан покаже када је право време за зачеће. Може да се користи и за избегавање зачећа, али не знам колико се спрематозоиди задржавају живи у жениним органима, па може да се деси да дође до оплодње сутрадан, када је плодан дан, не знам, зна ли ко? neverovatnih 72h spermatozoidi se MOGU zadrzati(sto nije uvek tako) i ne mora da znaci da ce oploditi jajnu celiju bliss jeeee bliss jeeee bliss jeeee "Svaki problem možemo gledati kao skrivenu priliku, blagoslov, čak iako to i ne izgleda tako. To je znak da nešto veće i bolje dolazi." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Новембар 3, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2012 Pa tu je jasno da se ne radi o ljubavi, i Justinijan niti bilo ko drugi to nije pokusao da opravda. Ono sto njemu (a i meni) smeta jeste što sex pre braka automatski proglasavate strasnim, gresnim itd. Нисам приметио да ико овде секс пре брака проглашава страшним или грешним.Не кажем то ни ја, сваком према својој мери . Али ми је глупо помињати студирање и тражење посла као изговор за одлагање брака, као да је људима пре 1000 година било све дато на тацни. Различита је само култура живљења. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
keka Написано Новембар 3, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2012 Нисам приметио да ико овде секс пре брака проглашава страшним или грешним.Не кажем то ни ја, сваком према својој мери . Али ми је глупо помињати студирање и тражење посла као изговор за одлагање брака, као да је људима пре 1000 година било све дато на тацни. Различита је само култура живљења. slusam svoje poznanike i prijatelje koji su poduze u ozbiljnim vezama,kada se prica na temu braka,stalno opravdanja... fakutet,posao,stan,pa onda ako sve to imaju male plate,nije stalan posao.... i tako u nedogled... i pod obavezno svim drugim ljudima je lakse nego njima.... ja imam dvoje dece,hvala Bogu,i uvek svoj brak navodim za primer. ipak se sve moze ako se hoce!!! slavabogu "Svaki problem možemo gledati kao skrivenu priliku, blagoslov, čak iako to i ne izgleda tako. To je znak da nešto veće i bolje dolazi." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Новембар 3, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2012 Нисам приметио да ико овде секс пре брака проглашава страшним или грешним.Не кажем то ни ја, сваком према својој мери . Pa to rade oni za koje je svaki sex pre braka blud. Али ми је глупо помињати студирање и тражење посла као изговор за одлагање брака, као да је људима пре 1000 година било све дато на тацни. Различита је само култура живљења. To nije izgovor, vec realan razlog zasto se danas ljudi kasnije zene/udaju. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука