Jump to content

Контрацепција

Препоручена порука

Ееее Медо, данас се многе жене "пале" на хипереманципацију, па мисле да је то све само њихова одлука. У фазону-моје тело па ја одлучујем. Чак имам једну познаницу која је пред порорђајем, а раскинула са тим својим момком пре пар месеци. Каже му да га изгледа ипак не воли и да сходно томе не жели да живи са њим. Узалуд је он моли, његова мајка, друштво.Узалуд сви причамо како то дете заслужује да има оба родитеља, она неће. Каже да може сама, њена плата јој је довољна и тако (истина-плата јој је енормно велика за услове у Србији). Хоће по било коју цену да буде самохрана мајка. Ем што неке жене мисле да могу да саме одлучују о свом телу, о детету у свом телу, о начину живота свог детета исто тако на жалост и о смрти истог. Брука и туга. Луписмо опако у зид

Ја сам дете самохране мајке и никоме не бих саветовала да то намерно учини свом детету.

Једино ако су стварно такве околности, да их напусти отац детета или сл.

Подели на овим сајтовима

Добра ствар је и ''Мејби бејби''(апаратић који се купује у апотеци и ради на принципу микроскопа који анализира кап пљувачке-кошта око 60е), ал кад неко хоће да затрудни. У дан покаже када је право време за зачеће.  ;)Може да се користи и за избегавање зачећа, али не знам колико се спрематозоиди задржавају живи у жениним органима, па може да се деси да дође до оплодње сутрадан, када је плодан дан, не знам, зна ли ко?

Апарат кошта много мање. Чини ми се око 1.500. Можда до 2. Он показује кад је овулација. Али то је само кад се створио фоликул (или више њих). А фоликули могу бити празни, тачније, да унутра не буде јајн ћелија. Тако до зачећа не може да дође. Па је за оне парове који га користе не би ли направили бебу-непоуздан. Ја сам тај пример, између осталих. Тек на доплеру ми проварили да моји јајници праве све сам ћорак до ћорка 0110_hahaha

Иначе, сперматозоид може да остане жив и 7 дана!!! Немају сви мушкарци квалитетан материјал, али неки бааааш имају (хвала Богу). Тако да онда не треба баш ни у дан да се уклапа. Ма Машо, кад хоће оно хоће. А кад му није време, може све да се проба-и неће. Мада, може дефнитивно да значи тај Мејби Бејби. Бар као нека одредница. А ништа и никог не угрожава. И траје дугачко-док се не изгуби 0110_hahaha САмо се мења батерија и то је то

uCttp1.png

Th1rp1.png

Подели на овим сајтовима

Ееее Медо, данас се многе жене "пале" на хипереманципацију, па мисле да је то све само њихова одлука. У фазону-моје тело па ја одлучујем. Чак имам једну познаницу која је пред порорђајем, а раскинула са тим својим момком пре пар месеци. Каже му да га изгледа ипак не воли и да сходно томе не жели да живи са њим. Узалуд је он моли, његова мајка, друштво.Узалуд сви причамо како то дете заслужује да има оба родитеља, она неће. Каже да може сама, њена плата јој је довољна и тако (истина-плата јој је енормно велика за услове у Србији). Хоће по било коју цену да буде самохрана мајка. Ем што неке жене мисле да могу да саме одлучују о свом телу, о детету у свом телу, о начину живота свог детета исто тако на жалост и о смрти истог. Брука и туга. Луписмо опако у зид

Ја сам дете самохране мајке и никоме не бих саветовала да то намерно учини свом детету.

Једино ако су стварно такве околности, да их напусти отац детета или сл.

И ја сам против тога. Али Амерички филмови и свакојаки часописи ипак доста утичу. Ово сад што се код нас све дешава (жене моћни менаџери, директорке бордова...) утиче само на подгревање ега. Све оне, уствари, чезну да се удају. Онако,дубоко у себи. Али је то сад срамота да се призна. Па чак и оне жентураче Кери Бредшо и Саманта и Шарлот, се поудаваше (фикција, али чак и оне-перјанице женске еманципације). СЕбичлук и телоугађање. То код нас баш јаше. А код нас је то тек сад ушло у моду. Док по западним земљама полако излази. Ми смо позната жаба која диже ногу након коња који се потковао

uCttp1.png

Th1rp1.png

Подели на овим сајтовима

Јеел? Ау ал сам пролупитис  ;) Не знам зашто сам била убеђена да је 6 хиљада.

Ма неее, нешто много јефтиније. Сутра дежурам у апотеци, па могу да ти кажем баш тачну цену. Одавно то нисам продала па се и не сећам

uCttp1.png

Th1rp1.png

Подели на овим сајтовима

Добра ноћ, Машо!

Људима је то не могуће, а Богу је све могуће!

Гледај, ти си у браку, а брак и породица су заједница, породица, као и сваки човек у коме је омиљено пребивалиште Божије јесу храм, јесу светиња. Брачна постеља је свето место, у којему двоје постаје једно, размењују ћелије у блиском додиру. Нема заједништва, ни јединства, ни брака на који си од Бога позвана без овог јединства у постељи. Позвани на брак су позвани и рађати, а кушње су многе и много је зналаца и мудраца, а вера је лудост, која посрами овоземаљску мудрост!

Овде, у Нишу, где живим, станује и једна породица из Италије. Ова породица је овде у мисији, они су мисионари. Тренутно имају петоро деце, а чекају и шесто! Емилија и Андреја Греко, са Дебором (9год), Елизабета (7год), Ребека (5), Франческо (3год), Ђовани Паоло (9месеци)... Емилија је трудна, чека и шесто дете...

Зашто ти говорим ово??? Сво петоро детета је родила на царском резу! Она болује од Hypothyreosis, или ти изостанка хормона тиреоидне жлезде, због чега пати и од сувишка килограма, поред комплекса сала и осталих трипова... Након друге трудноће, њен гинеколог је рекао, не смеш затруднети!!! Али ова жена која је одрасла у Хришћанској породици и примила наук о вери, о породици, о браку, нашла се у конфликту и послушала речи истинских верника и променила гинеколога... Нашла је гинеколога Хришћанина у Италији се то још увек збивало... Кад је дошла у мисију у Србији, родио се Франческо, након тога и доктор у Италији је рекао:''Свака част, али сад је доста!!!'' Она је сад нашла нашег гинеколога који брине о њеној трудноћи, гинеколога који се радује и ужива у овом чуду Божијем...

Случајно сам улетела у ову тему, али ако желиш могу сазнати има гинеколога...

Не бој се Машо! Бог је љубав и ако те је позвао на брак, позвао те је и да рађаш онолико колико је његова воља. Не можеш варати Бога. Стисни зубе и не дај се преварити! Храбро!!! Има нас који бам завидимо на милости! ;) greengrin Буди добра и храбра! Лака ноћ!

apel.png

Подели на овим сајтовима

Ево шта званично каже Руска Православна Црква на ову тему:

Основи социјалне концепције РПЦ

Проблеми биоетике

12.3.

"Духовно-моралну оцену изискује и проблем контрацепције. Нека од контрацептивних средстава фактички имају абортивно дејство, којевештачки прекида живот ембриона у једној од најранијих фаза. Због тога за њихову примену важе ставови који се односе на абортус.

Остала, пак, средства која нису повезана са прекидом већ зачетог живота, не могу се ни у ком случају изједначавати са абортусо. Одређујући свој однос према контрацептивним средствима, хришћански супружници треба да имају на уму да је продужетак људског рода један од основних циљева брака (у делу о браку се, ипак, говори да је сексуалност НА ПРВОМ МЕСТУ догађај љубави између мушкарца и жене, а да су деца додатни Божији благослов брачницима - ово треба добро запамтити. Моја примедба, ради бољег разумевања проблематике).

Намерно одбујање рађања деце из себичних побуда обезвређује брак и постаје несумњив грех.

Супружници истовремено имају пред Богом одговорност за пуновредно и квалитетно подизање деце. Један од начина реализације одговорног односа према њиховом рађању јесте уздржавање од полних односа у извесно време. Уосталом, треба имати на уму речи апостола Павла: "не забрањујте се једно другоме, сем по договору привремено, да бисте се предали посту и молитви, па опет да се састанете, да вас сатана не оскуша вашим неуздржањем" (1. Кор 7, 5). Очигледно је да супружници треба да у овој области доносе одлуке уз узајамну сагласност и уз савет духовника. Он треба да са пастирском опрезношћу узима у обзир конкретне услове живота брачног пара, њихов узраст, здравље, степен духовне зрелости и многе друге околности, као и да разликује оне који су спремни да "приме" високе захтеве уздржавања од оних којима то није "дато" (Мт 19, 11), водећи пре свега бригу о очувању и јачању породице.

Свети Синод Руске Православне Цркве, одлуком од 28. децембра 1998. године, указује свештеницима који обављају духовничко служењена "недопустивост принуде или наговарања својих духовних чеда, супротно њиховој вољи, на...одрицање од супружанског живота у браку". Затим подсећа пастире и на неопходност "чувања посебне целомудрености и посебне пастирске опрезности приликом разговора са својим духовним чедима о питањима повезаним са овим или оним аспектима њиховог породичног живота.""

Подели на овим сајтовима

Опрости ми за неупућеност! Нисам читала друге одговоре и шта стоји иза свега, зато што знам да иза свега стоји кушња: да ли верујеш да је Бог љубав и да све што чини чини теби за добро...

И да ли верујеш да је Бог дао свог Сина да добијемо бранитеља који за нас показује своје прободене руке! Господин нас кори, не да би посрнули, већ да би смо корак по корак поправили недовршено и несавршено! Он је једини стрпљив, а ми смо позвани да будемо налик њему и да будемо стрпљиви једни са другима!!! greengrin

apel.png

Подели на овим сајтовима

Не мораш видети, рећи ћу ти да се ради о медицинском доказу да је абортус убиство, што је битно само да запамтиш. Наравно ако би жена носила мртав плод у свом телу у том случају је оваква интервенција неопходна... Овде и није у питању абортус, али није на одмет да се каже... Планиранје породице, броја и остало је по мени охолост. Оно као ја знам шта је за мене најбоље и ја ћу све испланирати и учинити себи живот угодним, јер како ћу хранити толику децу. Често кажу за сиромахе:'' а што су их толико нарађали кад их не могу чувати?'' Свако дете је и моје и твоје... Проблем је што нам свако понижење тешко пада. Ми сви заправо страхујемо од понижења и боримо се против тога. Срећа наша да имамо Христа, да он зна све наше слабости и јакости и да је стрпљив са нама, па нас кори, а ми не чујемо, па нам показује, а ми не видимо и опет нам све опрости! Буди храбра, као што видим да јеси... Господин љуби срце искрено! 4chsmu1.gif' class='bbc_emoticon' alt='29dz8zk' /> Чекамо новог другара...  4chsmu1

apel.png

Подели на овим сајтовима

То је тачно, бојимо се понижења, а не бисмо смели. И ми треба да будемо, по угледу на Христа, спремни на све зарад љубави и ближњег.

пс данас сам била у болници и рекла ми је др која ме је водила и прошли пут, ево нам жене змаја 29dz8zk

Хвала јој и хвала Богу што ме храбри преко ње данас, јер ја сам седела у чекаоници и тресла се од страха.

Подели на овим сајтовима

Ево ме опет! Јер размишљам о Спарти у којој су свако не здраво дете бацали са стене, макар му и само прст фалио! А медицина која се базира на боље спречити него лечити, са знањима из генетике која јасно показују да ће у случају доминантне мутације и код једног здравог и једног болесног бити дете болесно, следи савет контрацепција, а ако се и деси, па ултра звук покаже лоше, следи абортус! А погледај јевањђеље по Јов 9, 1-7. Па погледај Говор на гори! Ако и грешимо, грешку требамо да понесемо! Јао нама здравима и мудрима, мозак поломисмо не би ли задобили краљевство!!! 4chsmu1 Заиста је Бог љубав!!! Држи се!!!

apel.png

Подели на овим сајтовима

Чек, чек, јеси сигурна да у Јеванђељу стоји термин: краљевство?

А не, то си ти рекла, добро је, јер једном су ми биле Јехове на вратима са тим термином ''краљевство'', по чему су карактеристични.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...