Јелена011 Написано Мај 17, 2018 Пријави Подели Написано Мај 17, 2018 E preucili ste vi te ckole vidim ja. Vedrane, hitno da dodjes ovamo da vidis kako se lepo u kafani svi ti delovi selfa lepo integrisu u zrelu licnost Nego kad je vec tema o svacemu nicemu i jos koje cemu. Ajte ljudi pomozite mi. Kako bez para ili sa malo para da sredimo stan. mislim imacemo pare za krecenje, popravili smo parket koji je bio falio, al ne umemo da preuredimo namestaj. Od neke kupovine vajde nema, moracemo bracni krevet da kupimo i to cemo jedva da isfinansiramo, al em nemamo vremena em nemamo ideja kako da organizujemo raspored u stanu, kako da ga prilagodimo i sve tako redom. Ja sam bila klinka kad sam se selila, moj dragi se u zivotu nikad nije selio i nemamo iskustva u preuredjivanju. I sad ovako sami kakvi smo ne znamo gde nam je d a gde glava. Pri tom moja proatorna orjentacija je tu negde oko minus beskonacno. A nisam ni nesto kreativna... Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
goranger Написано Мај 17, 2018 Пријави Подели Написано Мај 17, 2018 пре 11 минута, Јелена011 рече E preucili ste vi te ckole vidim ja. Vedrane, hitno da dodjes ovamo da vidis kako se lepo u kafani svi ti delovi selfa lepo integrisu u zrelu licnost Nego kad je vec tema o svacemu nicemu i jos koje cemu. Ajte ljudi pomozite mi. Kako bez para ili sa malo para da sredimo stan. mislim imacemo pare za krecenje, popravili smo parket koji je bio falio, al ne umemo da preuredimo namestaj. Od neke kupovine vajde nema, moracemo bracni krevet da kupimo i to cemo jedva da isfinansiramo, al em nemamo vremena em nemamo ideja kako da organizujemo raspored u stanu, kako da ga prilagodimo i sve tako redom. Ja sam bila klinka kad sam se selila, moj dragi se u zivotu nikad nije selio i nemamo iskustva u preuredjivanju. I sad ovako sami kakvi smo ne znamo gde nam je d a gde glava. Pri tom moja proatorna orjentacija je tu negde oko minus beskonacno. A nisam ni nesto kreativna... Googlaj Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Мај 17, 2018 Пријави Подели Написано Мај 17, 2018 пре 18 минута, Јелена011 рече E preucili ste vi te ckole vidim ja. Vedrane, hitno da dodjes ovamo da vidis kako se lepo u kafani svi ti delovi selfa lepo integrisu u zrelu licnost Nego kad je vec tema o svacemu nicemu i jos koje cemu. Ajte ljudi pomozite mi. Kako bez para ili sa malo para da sredimo stan. mislim imacemo pare za krecenje, popravili smo parket koji je bio falio, al ne umemo da preuredimo namestaj. Od neke kupovine vajde nema, moracemo bracni krevet da kupimo i to cemo jedva da isfinansiramo, al em nemamo vremena em nemamo ideja kako da organizujemo raspored u stanu, kako da ga prilagodimo i sve tako redom. Ja sam bila klinka kad sam se selila, moj dragi se u zivotu nikad nije selio i nemamo iskustva u preuredjivanju. I sad ovako sami kakvi smo ne znamo gde nam je d a gde glava. Pri tom moja proatorna orjentacija je tu negde oko minus beskonacno. A nisam ni nesto kreativna... Obični sunđer dušeci su zakon, jeftino i udobno. Kreveti u stanu nisu nužni bar za početak. Police za knjige su bitne, sve ostalo se snađeš. Pitaj nešto konkretno, triput smo se selili i dva životna prostora od nule sredili uz male pare i puno rada Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Мај 17, 2018 Пријави Подели Написано Мај 17, 2018 Hehe joj Paradokso, ma to je namesten stan, tu je zivela moja mama. Ima i viska namestaja. To je muka. A sad em frka s vremenom em sto mi imamo dan nedeljno kad mi dragi ne ide u skolu samo da tamo budemo em sto nismo sami jer iako je jakov u predskolskom Mitra je s nama. I onda ajd. Kad pomislim da sa njom sve oko nas moramo da prvo popakujemo sve stvari, da spremimo za molera. Joj Sanja ako citas nikako Slavisu da pozovemo jer nemamo pojma kad cemo uspeti da sve to pripremimo. Inace on nam je bio spas. Sanjin muz je moler i to fantastican, retko dobar covek. Dobro ga je zena vaspitala Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 17, 2018 Пријави Подели Написано Мај 17, 2018 пре 4 часа, Рапсоди рече Нико још не рече чита ли деци српске бајке... па српске приповетке из наше историје. Рецимо ја маленој од брата купила прошле године на сајму књига " Принцезу Оливеру " и " Чучук Стану." Pisah ja o tome. Ja sam probao da citam pripovetke ali tematike su tamo, ono, prilicno problematicne. Bas sam pisao o nemustom jeziku koji nema ama bas nikakvu pouku. Covek je na kraju istukao zenu zato sto je bila radoznala i sve je bilo cool posle. BUkvalno nema ni jednu jedinu pouku ili ideju osim da je radoznalost zabranjena i da problem sa radoznalom zenom resavamo batinama. пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Мај 17, 2018 Пријави Подели Написано Мај 17, 2018 Mi volimo nase tipa bas celik, zlatnu jabuku i paunice, stojsu i mladena... Al nema tu neke eksplicitnosti. Jos su bre oni mali za nemusti jezik. Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Branislav81 Написано Мај 18, 2018 Пријави Подели Написано Мај 18, 2018 On 17.5.2018. at 2:35, Јелена011 рече Kako s kojim... Pa nasli su blago od vestice skriveno i doneli pare tati. Bar u onoj verziji koju sam ja imala u rukama. Hahaha Ja uopšte ne verujem u zvaničnu verziju priče. Ivica i Marica uopšte nisu bili nekakva nevina dečica već maloletni delikventi iz jedne disfunkcionalne porodice. Našli nekakvu usamljenu staricu sa ušteđevinom, raskoljniknuli je i došli kući sa parama. Posle pričali neke nebuloze o kući od slatkiša i veštici koja jede decu. Вилер Текс, Avocado and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Branislav81 Написано Мај 18, 2018 Пријави Подели Написано Мај 18, 2018 On 17.5.2018. at 8:27, cloudking рече Crvenkapa: Originalna prica o crvenkapi otprilike ide ovako. Crvenkapa sretne vuka. Vuk je navede na pogresan put. Crvenkapa se izgubi. Vuk je pojede. Kraj. (nista majke, nista, babe, nista lovci spasioci, nista hepi end) Zašto je potreban bilo kakav happy end? Priča se koristila pre svega u pedagoške svrhe, a ne da bi se neko zabavio. Decu od malena treba učiti da ne razgovaraju sa nepoznatim vukovima. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 18, 2018 Пријави Подели Написано Мај 18, 2018 пре 1 минут, Branislav81 рече Zašto je potreban bilo kakav happy end? Priča se koristila pre svega u pedagoške svrhe, a ne da bi se neko zabavio. Decu od malena treba učiti da ne razgovaraju sa nepoznatim vukovima. Pa zapravo, ne mora hepi end, samo bilo kakav "end" bi bio super Ako zelis dete da naucis da ne razgovara sa nepoznatima, bajka sa tom tematikom bi bila sjajna polazna tacka. Ipak, bajke koja imaju strukturu "bila jedna devojcica. Nije slusala mamu. Pojeo je vuk." nisu narocito zanimljive, nemaju tu snagu da deci prenesu ideju na adekvatan nacin. Pod adekvatnim nacinom smatram da dete na osnovu price treba samo da zakljuci koja je poenta ili ideja i da samo donese zakljucak da razgovor sa nepoznatima nije dobar a ne da "veruje na rec" bajci. Za to je ipak neophodna kakva- takva dramska struktura, koju ta originalna crvenkapa kao ni pomeunti nemusti jezik, jednostavno nemaju. Zato i nemaju nikakav kraj a ne hepi end... PS. Ni moderna crvenkapa nema nikakvu dramsku strukturu, jer se radnja bajke resava pojavom lovca. To se u dramaturgiji naziva "deux ex machina" i generalno je znak slabe i neinventivne radnje, ali se naravno, to gleda kroz prste klasicima a i pruza velike mogucnosti za moderne adaptacije i rediteljska citanja tako da predstave radjene po ovoj bajci ne lice jedna na drugu i to je sjajno. Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Мај 18, 2018 Пријави Подели Написано Мај 18, 2018 пре 26 минута, Branislav81 рече Zašto je potreban bilo kakav happy end? Priča se koristila pre svega u pedagoške svrhe, a ne da bi se neko zabavio. Bajke su skoro sve nastale baš kao zabavne fantastične priče i za odrasle i za decu (tj. bez ciljanja na neku starosnu grupu)... posle su prilagođavane za decu... Branislav81 је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Мај 18, 2018 Пријави Подели Написано Мај 18, 2018 пре 6 часа, ana čarnojević рече ne znam da li se iz svega sto sam rekla moze zakljuciti da bih mogla preci u religijski odnos prema arhetipovima, cak ne tvrdim ni da postoje toliko vatreno da bi se moglo posumnjati. ja se npr nikada nisam lozila na bilo kakve strukturaliste i ostale. sve sto sam zelela je istina iza atoma. i prolazila sam kroz razne faze, i zivotne i intelektualne i mentalne, ni malo naivne. neko Istinu dobije rodjenjem, u zlatnom okviru ikone, pa moze dalje u let, a neko ceo zivot provede u prilicnom bolu dok mu ona ne dodje. ja vise nemam sta da budem otvorena i upitana, narocito ne citajuci Filozofiju palanke. otvorenost i upitanost su lepe vrednosti ali isto tako mogu da predju u vrstu religioznosti. paradoksalno ali je tako. idol otvorenosti i upitanosti. stvarno nije do mene sto moj mozak uocava posledice tolike i takve otvorenosti koje lice na haos. i stvarno nemam sta da dodam, moj jedini Arhetip je Obraz po kom sam stvorena, ne zato sto mi je tako neko rekao i ulio nekakvu okamenjenu istinetinu u moj konzervativni vinkl. i onda moj skromni intelekt zakljuci da nekakve matrice i nekakvi obrasci mora da postoje, na neki nacin. jer moja istina ima tu lepu osobinu da se Otkriva, nekom se cak Otkriva u pricama. to sto se neko zabavlja u zivotu trazeci snopove funkcija u nekom narativu a drugi se zabavlja u svom poststrukturalistickom zabavistu da sve to rusi ne dotice me previse. Pošto je moje pominjanje konzervativnog vinkla izgleda malo uznemirilo duhove izgleda da moram još malo da pojasnim. Ništa loše time nisam mislio, niti sam mislio da je npr. tebi ili nekom drugom neko "rekao i ulio nekakvu okamenjenu istinetinu u tvoj konzervativni vinkl"... uopšte se nisam bavio niti mi pada na pamet da se bavim time kako je neko drugi došao do svojih pogleda na svet... sasvim je legitimno biti konzervativan i smatrati da su određene ideje i stavovi provereni i fundamentalni i biti skeptičan prema menjanju toga, odnosno, smatrati da ako zidaš kuću bez vinkla rizikuješ da se kuća sruši jer neće sve biti pod 90 stepeni... ali danas ima i ovakvih zgrada i neki misle da su baš lepe i interesantne i nisu se (još uvek) srušile... A ne znam ni što si se ti uopšte pronašla u toj poruci u kojoj sam pomenuo konzervativni vinkl (ako si se "pronašla")... tebe nikada nisam video da pokušavaš da predstaviš sagovornika kao SJW da bi napravila straw-men i potom ga ismejala... doduše sad ovde pominješ neko "poststrukturalisticko zabaviste" koje želi da "sve to ruši", ali čak ni to nije baš ono o čemu sam ja tamo pisao... Da ne zaboravim - apsolutno se slažem sa tobom da i od otvorenosti može da se napravi idol... i da dodam na to: If you open your mind too much, your brain will fall out. ana čarnojević and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 2 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Мај 18, 2018 Пријави Подели Написано Мај 18, 2018 P.S. Da dodam i ovo da ne bude nesporazuma oko toga - ne mislim da su konzervativci "zatvorenog uma"... ima naravno i takvih koji će a priori odbaciti sve što se ne uklapa u njihov vinkl, a ima i onih koji su temeljno i otvoreno razmotrili sve te ideje i ozbiljnim promišljanjem došli do svojih stavova... ana čarnojević and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 2 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Мај 18, 2018 Пријави Подели Написано Мај 18, 2018 пре 9 часа, ana čarnojević рече ne znam da li se iz svega sto sam rekla moze zakljuciti da bih mogla preci u religijski odnos prema arhetipovima, cak ne tvrdim ni da postoje toliko vatreno da bi se moglo posumnjati. ja se npr nikada nisam lozila na bilo kakve strukturaliste i ostale. sve sto sam zelela je istina iza atoma. i prolazila sam kroz razne faze, i zivotne i intelektualne i mentalne, ni malo naivne. neko Istinu dobije rodjenjem, u zlatnom okviru ikone, pa moze dalje u let, a neko ceo zivot provede u prilicnom bolu dok mu ona ne dodje. ja vise nemam sta da budem otvorena i upitana, narocito ne citajuci Filozofiju palanke. otvorenost i upitanost su lepe vrednosti ali isto tako mogu da predju u vrstu religioznosti. paradoksalno ali je tako. idol otvorenosti i upitanosti. stvarno nije do mene sto moj mozak uocava posledice tolike i takve otvorenosti koje lice na haos. i stvarno nemam sta da dodam, moj jedini Arhetip je Obraz po kom sam stvorena, ne zato sto mi je tako neko rekao i ulio nekakvu okamenjenu istinetinu u moj konzervativni vinkl. i onda moj skromni intelekt zakljuci da nekakve matrice i nekakvi obrasci mora da postoje, na neki nacin. jer moja istina ima tu lepu osobinu da se Otkriva, nekom se cak Otkriva u pricama. to sto se neko zabavlja u zivotu trazeci snopove funkcija u nekom narativu a drugi se zabavlja u svom poststrukturalistickom zabavistu da sve to rusi ne dotice me previse. simpaticni su i nekakvi sajtovi koji nemaju cak ni about us informacije da vidim ko su ljudi koji se zabavljaju i na taj nacin. ali samo to. simpaticni. kome je to Otkrovenje neceg novog, neizvesnog i drugacijeg bas mi je drago. Religijski pristup može postojati kad se veruje da 1) nešto dolazi iz natprirodnog, vanvremenog, univerzalno smislenog (recimo, Jungova anima mundi) i da 2) to znači da takav sadržaj ima neku neprikosnovenu poruku koja se ne sme menjati i iz koje se mora učiti. A bez te neke obaveze da se u tako nešto veruje, bavljenje paralelama, sličnostima i tipologijama motiva je prelepo i daleko od toga da imam nešto protiv. Ko voli, preporučujem (i pozajmljujem, ako je neki forumaš zainteresovan) Nortropa Fraja, divnog teoretičara književnosti koji je usto bio i iskreni praktikujući katolik, i čija je Anatomija kritike zasnovana na hrišćanskom narativu o Stvaranju, Padu, Ovaploćenju, Raspeću i Vaskrsenju - kroz sve žanrove i bitna književna dela od antike nadalje. Prvi put da sam plakala čitajući književnu teoriju kad sam nju pročitala Znači, volim, samo sam skeptična kada treba nešto da bude dokaz nečeg, a pogotovo ako vodi nečem preskriptivnom za sve, ne samo one kojima su ti narativi bliski. I skeptična sam jer svaki put kad sam nešto zagrebala, a dosta sam grebala, naišla sam na dokazive uticaje i prenošenje, i/ili slične istorijske okolnosti. Nisam ni poststrukturalista ni praktikant književne dekonstrukcije, ako je neki noviji pravac u književnoj analizi na mene uticao, to je novi istorizam - i to najviše u tom sasvim prozaičnom i pešačkom prolasku kroz tone istorijske građe iz perioda i o njemu da bi se što pouzdanije osvetlili mnogi aspekti dela. A TV Tropes je zabavni sajtić na kome korisnici kolaborativno prave tipologiju čestih narativa i motiva u popularnoj kulturi - nikakvo otkrovenje, samo zanimljivost. Svuda se neke stvari češće ponavljaju i svuda ima onih/nas koji to volimo da primećujemo. Avocado је реаговао/ла на ово 1 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Мај 18, 2018 Пријави Подели Написано Мај 18, 2018 пре 15 часа, cloudking рече Pisah ja o tome. Ja sam probao da citam pripovetke ali tematike su tamo, ono, prilicno problematicne. Bas sam pisao o nemustom jeziku koji nema ama bas nikakvu pouku. Covek je na kraju istukao zenu zato sto je bila radoznala i sve je bilo cool posle. BUkvalno nema ni jednu jedinu pouku ili ideju osim da je radoznalost zabranjena i da problem sa radoznalom zenom resavamo batinama. ПА добро бре, е да ли си ти стварно прочитао целу причу.Искарикира ти то тотално.Човек није истукао жену зато што је била радознала, већ што јој било свеједно што ће муж да јој мре, ако јој открије тајну ( Боже каква жена, ем глупа, ем зла ) Народна наша (Радозналост је појела мачку). Пренесених значења колико хоћеш. Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Мај 18, 2018 Пријави Подели Написано Мај 18, 2018 пре 6 минута, Рапсоди рече ПА добро бре, е да ли си ти стварно прочитао целу причу.Искарикира ти то тотално.Човек није истукао жену зато што је била радознала, већ што јој било свеједно што ће муж да јој мре, ако јој открије тајну ( Боже каква жена, ем глупа, ем зла ) Народна наша (Радозналост је појела мачку). Пренесених значења колико хоћеш. Čak se i ja moram složiti sa Rapsodijom...teška srca, ali priznajem da je Nemušti jezik remek delo . Sad bi možda bila drugačije ispričana priča zbog batina, ali itekako ima poruku. Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука