cloudking Написано Мај 17, 2018 Пријави Подели Написано Мај 17, 2018 пре 1 минут, Ведран* рече Ја то само настојим да докажем да је и @Јелена011 грешница, јер је лепо говорила о мени. Njoj da zahlvais sto sam ti ponudio ruku pomirenja na koju si se iskenjao. Sad opet mozes da zahvalis njoj sto te samo ignorisem... To je za tebe najbolji moguci scenario пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 17, 2018 Пријави Подели Написано Мај 17, 2018 пре 1 минут, obi-wan рече Jos crnje, ovaj, mracnije... Objasnite coveku sarkazam, pre nego sto pozove policiju na moju adresu пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Мај 17, 2018 Пријави Подели Написано Мај 17, 2018 пре 5 минута, cloudking рече a i vi.. neustrasivi hristovi vojnici, cuvari tradicionalnih vrednosti na braniku novog vremena... zastitnici morala i hrabri jurisnici na dekadenciju... a usrali se od par realisticnih klipova sa sajta koji ne postoji vec 5 godina... toliko da i dan danas pricate o tim traumama Nismo se mi usrali, nego se divimo kosmickoj sirini koja s lakocom obuhvata "par" klipova datog sadrzaja i reci "kod mene u bajkama niko ne umire". A to me sve podseti na film "Best Defense", kad placeni ubica pistoljem iznudjuje od glavnog lika neke informacije, a onda kaze "inace, da me samo vidis u krugu porodice, mnogo bi me zavoleo kao prijatelja". "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Branka62 Написано Мај 17, 2018 Пријави Подели Написано Мај 17, 2018 пре 5 минута, Вилер Текс рече Не знам дал сте фашисти али сте траги комични и људи из стакленог звона. Da zamolim tebe da mi objasniš, kako sam to ja decu držala pod staklenim zvonom ne čitajući im Devojčicu sa šibicama? Ili, da preformulišem; šta bi to moja deca naučila iz te bajke? Paradoksologija and Avocado је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 17, 2018 Пријави Подели Написано Мај 17, 2018 пре 1 минут, obi-wan рече Nismo se mi usrali, nego se divimo kosmickoj sirini koja s lakocom obuhvata "par" klipova datog sadrzaja i reci "kod mene u bajkama niko ne umire". A to me sve podseti na film "Best Defense", kad placeni ubica pistoljem iznudjuje od glavnog lika neke informacije, a onda kaze "inace, da me samo vidis u krugu porodice, mnogo bi me zavoleo kao prijatelja". ja ne mogu da resavam tvoj problem sto ne razumes koncept ciljne grupe i da deci i odraslima treba filtrirati sadrzaje na razlicite nacine... mozda tu i lezi problem kod tvog kapiranja ovih decijih sadrzaja... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Мај 17, 2018 Пријави Подели Написано Мај 17, 2018 пре 7 минута, cloudking рече I to iskustvo je gotovo? Zavrsilo se? Nema vise? Fajront? U mnogim temeljnim stvarima jeste gotovo. U nekim drugim ima jos itekako mesta za unapredjivanje. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Мај 17, 2018 Пријави Подели Написано Мај 17, 2018 пре 3 минута, cloudking рече Njoj da zahlvais sto sam ti ponudio ruku pomirenja na koju si se iskenjao. Sad opet mozes da zahvalis njoj sto te samo ignorisem... To je za tebe najbolji moguci scenario А мени није јасно што се ти тако једиш, и како сам се то "искењао" итд. кад тебе не дирам нити помињем нити сам мислио о теби? Сад ће @Bokisd још да каже да сам философ, јер ми је опет чудно "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 17, 2018 Пријави Подели Написано Мај 17, 2018 Управо сада, obi-wan рече U mnogim temeljnim stvarima jeste gotovo. zalostan zakljucak... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Мај 17, 2018 Пријави Подели Написано Мај 17, 2018 пре 25 минута, cloudking рече Mislim da je bezbednije reci da je avocado taj koji bi uskoro postao los rodtelj sto detetu uskracuje takav biser sverske litereture kao sto je "mis je seo u dzip"... PS. Meni inace super pesmica, ja je pustam mojima. Ali kapiram avocada 100% Ja već dva dana ne mogu da je izbacim iz glave, baš vam hvala Branka62 and Avocado је реаговао/ла на ово 1 1 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Мај 17, 2018 Пријави Подели Написано Мај 17, 2018 пре 1 минут, cloudking рече zalostan zakljucak... Kako kome... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 17, 2018 Пријави Подели Написано Мај 17, 2018 пре 1 минут, obi-wan рече Kako kome... Ne postoji savrseno, obi... svuda ima mesta za doradu пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вилер Текс Написано Мај 17, 2018 Пријави Подели Написано Мај 17, 2018 Управо сада, Branka62 рече Da zamolim tebe da mi objasniš, kako sam to ja decu držala pod staklenim zvonom ne čitajući im Devojčicu sa šibicama? Ili, da preformulišem; šta bi to moja deca naučila iz te bajke? Мислим да свако ко се боји "страшног" дела неке бајке, књиге, филма, песме чија поента није тај страшан део не требају да се боје тога. Заборавио сам детаље поменуте бајке. Можда би им се стварао осећај за самилост и саосећање... Треба пратити свакако реакцију детета и реаговати здраворазумски. Ако неко неку бајку не прочита, ништа страшно. Ја овде говорим о овом навлачењу мака на конац и тражењу "страшних" ствари у бајкама. Постоје неки цртани филмови које својој деци нећу пуштати за које сматрам да су заиста ружни али Бранко Коцкица, Том и Џери, Ршумове песмице, Раша Попов, Андерсенове бајке и слично заиста не заслужују тај третман. Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Branka62 Написано Мај 17, 2018 Пријави Подели Написано Мај 17, 2018 пре 5 минута, Paradoksologija рече Ja već dva dana ne mogu da je izbacim iz glave, baš vam hvala Ih, iz glave. Sinoć sam uhvatila sebe kako je naglas pevušim. Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Мај 17, 2018 Пријави Подели Написано Мај 17, 2018 пре 47 минута, cloudking рече Uprvo je poenta u tome da ti SAM ukapiras ovo sto si napisao. Odakle ti ideja da je taj proces zavrsen? Mozda je adapatacija bajki proces koji jos uvek traje, odakle ti ideja da je to to. Bajke koje su citali nama su "prave" bajke. Sve sto je bilo pre toga je ludilo, sve sto ide posle toga je nju ejdz proseravanje i "literarno skrnavljenje"? Gluposti... Pa, recimo, pravednost i pobeda dobra nad zlom, prijateljstvo i ljubav, dobrota i briga za druge, su neke od najvaznijih poruka bajki. Kroz reci i dramski ( zaplet ) se deci na specifican nacin prenose ove poruke i usadjuju u njihovu jos nerazvijenu licnost i psihu. Verovatno zbog toga, treba da postoje i antiteze u bajkama,.... dobro i zlo,.... jer deca kroz kontraste lakse uce i pamte stvari,....zbog toga, valjda, i imamo i zle macehe i 'gladnog' dr. macka ( ),.... nije ovaj svet bas toliko lepo mesto za zivot,...treba deca kroz 'bajkovitu imaginaciju' i slikovite opise stvari i ljudi da se polako navikavaju i dobiju odgovarajuce uputstvo za buduci zivot. Zbog toga su ( valjda ) ove 'stare' bajke i prave. Univerzalne za sva vremena. Ah, mamma mia, ... postadoh strucnjak i za bajke,... obi-wan and Ведран* је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Мај 17, 2018 Пријави Подели Написано Мај 17, 2018 пре 13 минута, Ведран* рече Сад ће @Bokisd још да каже да сам философ, јер ми је опет чудно Ako tako nastavis, mozda prestignes i Sokrata . Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука