Војвода7 Написано Мај 16, 2018 Пријави Подели Написано Мај 16, 2018 А шта ви мислите ако ова мачка са почетка теме чује какве се бајке читају дјеци, ако чује да је пацијент појео доктора... Ведран* and Вилер Текс је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Мај 16, 2018 Пријави Подели Написано Мај 16, 2018 Управо сада, Вилер Текс рече Ствар укуса. Добро, теби је суманута и ок. Naravno... samo bih posle svega ipak voleo da od nekog čujem šta je dobro i šta mu se sviđa u toj pesmici? (ne da bih hejtovao one kojima se sviđa, nego baš ne kapiram šta im se tu sviđa) Управо сада, Вилер Текс рече Јежева кућица је свакако боља. Milion puta. А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вилер Текс Написано Мај 16, 2018 Пријави Подели Написано Мај 16, 2018 пре 1 минут, Avocado рече Naravno... samo bih posle svega ipak voleo da od nekog čujem šta je dobro i šta mu se sviđa u toj pesmici? (ne da bih hejtovao one kojima se sviđa, nego baš ne kapiram šta im se tu sviđa) Дечија песма,игра игре ради. Човек је ваљда и хомо луденс, поготово дете. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Мај 16, 2018 Пријави Подели Написано Мај 16, 2018 пре 15 минута, Avocado рече Naravno... samo bih posle svega ipak voleo da od nekog čujem šta je dobro i šta mu se sviđa u toj pesmici? Не видим ништа ни посебно добро ни посебно лоше. Кратка игра речи и рима, без неког дубљег значења и намере. Natasa. је реаговао/ла на ово 1 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Мај 16, 2018 Пријави Подели Написано Мај 16, 2018 1 hour ago, Avocado рече ne da bih hejtovao one kojima se sviđa, nego baš ne kapiram šta im se tu sviđa Dobra priprema za suočavanje sa zdravstvenim sistemom . Razbijajmo iluzije od malih nogu Вилер Текс and Avocado је реаговао/ла на ово 1 1 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Lady Godiva Написано Мај 16, 2018 Пријави Подели Написано Мај 16, 2018 1 hour ago, Вилер Текс рече Па по тој логици можемо доћи до тога да је све опасно и да се сви од свега могу уплашити а то је баш крјаност. Можемо, али не значи и да хоћемо. 1 hour ago, Вилер Текс рече Без везе причамо. Добро, онда нећемо даље. Вилер Текс је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Мај 16, 2018 Пријави Подели Написано Мај 16, 2018 пре 2 часа, Avocado рече Da... ne želim da mu pevam ili puštam tu pesmicu... jel moram? Ma ne moras, nista se ne mora, nego nije mi jasno sta je kod te pesmice u stvari traumaticno. Obicna decija pesmica, koju, u neko moje vreme, niko od nas dece nije razumeo ni na koji drugi nacin osim kao jednu kratku i saljivu pricu. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Мај 16, 2018 Пријави Подели Написано Мај 16, 2018 пре 2 часа, Paradoksologija рече Mislim da je tu bitno koju verziju: sa seckanjem nogu ili bez? Bajke se sve više sanitizuju što su ljudi uopšteno manje skloni nasilju i ne mislim da je to nužno loša stvar. To nije lose, to je jednostavno - odvratno... sterilisanje knjizevnosti?? Wtf??... I ne, ljudi uopste nisu danas ni najmanje smanjili sklonost nasilju, nego su prosto postali neuporedivo licemerniji i podmukliji nego ikad pre. Вилер Текс је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Мај 16, 2018 Пријави Подели Написано Мај 16, 2018 пре 4 часа, Снежана рече ako neko ima urodjen barometar za dobro i zlo, to su onda deca, bajke nikoga nisu iskvarile, cak ni one orginalne koje u sebi imaju elemente surovosti. Cenzurisanje samo dovodi do isiranja mozga i stvaranja poslusnika Када је неко овде поменуо цензурисање јер бајке имају неке сурове елементе, хтедох да кажем да онда најпре треба да искључе телевизију и не дају деци да гледају. У наше време су сурови елементи из бајки најмањи проблем. Уопште дрштво хрли према све већем и све суровијем насиљу. И то је цивилизацијски проблем. Погледјте филмове и серије. Нарочито са историјском тематиком где су пробадања мачевима праћена са што драматичнијим изливањем крви. Погледајте спорт. У последњих неколико деценија процват доживљавају насилни спортови. ММА је непрестано у вестима. Све више се ствара гладијатоски менталитет, само крв, крв и крв. Знамо да је на своме издисају Римско царство достигло врхунац у овом култу, крви, насиља, суовости и смрти. Али пре краја је било време опште анархије. До сада су вредности које су биле слављене кроз културу (па и бајке) биле племените вредности. Сада је врхунска вредност надмоћ над другим, победа по сваку цену. То све више видимо у међународним односима, где се више не поштују никакви принципи, али и у међуљудским односима. Што опет показује да залазимо у један период најпре моралне, затим кулурне, а онда и сваке друге анархије. Зато су бајке сасвим безазлене с обзиром на наше окружење. Међутим, децу је немогуће изоловати. Много је труда потребно да родитељи на прави начин користе ово што се сервира преко популарне културе, тако што ће у разговору са децом да им објашњавају зашто нешто није добро и дају им позитивне примере. Дакле да реинтерпретирају те популарне наративе. Bokisd је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Мај 16, 2018 Пријави Подели Написано Мај 16, 2018 пре 2 часа, cloudking рече I jos nesto.. Nije mi jasan bas taj stav: - svako neka cita ono sto misli da je ispravno - ja ne citam mis je seo u dzip - stvarno to ne citas?! Svasta od tebe.... To se zove zacudjenost, vrlo je cesta medju obicnim ljudima, i predstavlja jednu vrlo zdravu osobinu. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Војвода7 Написано Мај 16, 2018 Пријави Подели Написано Мај 16, 2018 пре 3 минута, Ведран* рече пробадања мачевима праћена са што драматичнијим изливањем крви. Smaragdni kamičak је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Мај 16, 2018 Пријави Подели Написано Мај 16, 2018 пре 4 часа, Paradoksologija рече shvatila iz prve ruke da nekoj deci baš šokantno dođe ta ideja da je uopšte moguće da roditelj ostavi dete. Наравно. Ово је одавно познато у психологији. Родитељска пажња је ја мислим најважнији фактор за правилан разој детета. И то не само код деце. Постоје експерименти и са мајмунима. Невероватне ствари. Да не препричавам детаље, пишем на телефону, али ствари типа преференција за "мајку" која не храни уколико даје могућност да се мајмунче мази, у односу на "мајку" која само даје храну. "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Мај 16, 2018 Пријави Подели Написано Мај 16, 2018 Управо сада, Ведран* рече Наравно. Ово је одавно познато у психологији. Родитељска пажња је ја мислим најважнији фактор за правилан разој детета. И то не само код деце. Постоје експерименти и са мајмунима. Невероватне ствари. Да не препричавам детаље, пишем на телефону, али ствари типа преференција за "мајку" која не храни уколико даје могућност да се мајмунче мази, у односу на "мајку" која само даје храну. А ја се добро сећам кад бих нешто лоше урадио да ми је најтеже падала казна када се родитељ наљути па ме игнорише. 100 пута ми је лакше било да ме лупи, исчупа ми уши итд. "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Мај 16, 2018 Пријави Подели Написано Мај 16, 2018 Vrhunac debilizacije pod parolom ljudskih prava.Sledeća faza je prednatalna komunikacija sa fetusom u kome ga pitamo el oće diziđe il da ga gasimo... Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Branka62 Написано Мај 16, 2018 Пријави Подели Написано Мај 16, 2018 пре 13 минута, Ведран* рече онда најпре треба да искључе телевизију и не дају деци да гледају. Ali pričali smo, prevashodno, o sasvim maloj deci, deci kojoj se čita pred spavanje. Ne verujem da Avokado, ili bilo ko, posedne svog jednogodišnjeg sinčića pred TV i pusti mu Od sumraka do svitanja. пре 15 минута, Ведран* рече Уопште дрштво хрли према све већем и све суровијем насиљу. Šta li bi ti na ovo rekao Stiven Pinker? пре 16 минута, Ведран* рече децу је немогуће изоловати. Potpuno se slažem ali ne mislim da im, zato što ih ne mogu ( i ne želim ) izolovati, pred spavanje treba čitati o akrepima i aždajama. Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука