obi-wan Написано Јул 29, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јул 29, 2018 On 29. 7. 2018. at 14:34, Плаво Небо рече Као да има неки шаблон да се јавља сваке друге године. Expand Vreme mnogo zavisi od pojava i aktivnosti na Suncu. To nekako uglavnom zaboravljamo, a cinjenica je da planeta u celini najvise zavisi upravo od Sunca. I sve sto se tamo desava ovde obavezno mora da ima jasan odjek. Negde sam citao ranije da je pojava suncevih pega upravo kruznog karaktera, tj. u pitanju su ciklusi od valjda nekih 15-20 godina za vece promene, i mozda npr. 5-10 godina za manje. Svako pojacavanje ove pojave obavezno dovodi do ostrijih vremenskih promena na Zemlji. Flojd је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плаво Небо Написано Јул 29, 2018 Пријави Подели Написано Јул 29, 2018 On 29. 7. 2018. at 15:31, obi-wan рече Vreme mnogo zavisi od pojava i aktivnosti na Suncu. To nekako uglavnom zaboravljamo, a cinjenica je da planeta u celini najvise zavisi upravo od Sunca. I sve sto se tamo desava ovde obavezno mora da ima jasan odjek. Negde sam citao ranije da je pojava suncevih pega upravo kruznog karaktera, tj. u pitanju su ciklusi od valjda nekih 15-20 godina za vece promene, i mozda npr. 5-10 godina za manje. Svako pojacavanje ove pojave obavezno dovodi do ostrijih vremenskih promena na Zemlji. Expand Кажу да Јадранско море никад више није било топлије. Та испарења мора негде да падну. Верујем и да има тога што се тиче Сунчеве активности. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јул 29, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јул 29, 2018 On 29. 7. 2018. at 19:35, Плаво Небо рече Кажу да Јадранско море никад више није било топлије. Та испарења мора негде да падну. Верујем и да има тога што се тиче Сунчеве активности. Expand Pa to je sve manje-vise vezano za Sunce - i toplota mora i ostalo. I sve se to odvija ciklicno - imas smenu hladnih/ledenih doba i otopljavanja. Citao sam negde ranije da je pre oko 800 godina London bio u proseku topliji za oko 2 cela stepena nego danas. Topliji, ne hladniji, iako bi nas danasnja prica o tome navela da mislimo upravo suprotno od toga. Ima i zagadjenje svojih uticaja, to je sigurno, ali to nije ni blizu tako vazan faktor kao aktivnosti na Suncu. Плаво Небо је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плаво Небо Написано Јул 29, 2018 Пријави Подели Написано Јул 29, 2018 @obi-wan Ево, погледај шта се тренутно спушта ка југу Србије. Ови жути и наранџасти кругови су грмљавина. obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јул 29, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јул 29, 2018 Evo, ovde bas sad krece vetar i udaljena grmljavina... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 1, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Август 1, 2018 Imate li kise? "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Broken Написано Август 1, 2018 Пријави Подели Написано Август 1, 2018 On 1. 8. 2018. at 12:40, obi-wan рече Imate li kise? Expand Da. Pada. obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 1, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Август 1, 2018 I ovde do malopre, bas je redovna... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Flojd Написано Август 1, 2018 Пријави Подели Написано Август 1, 2018 Potopi e nas kisa. E ne znam za vas, ali ono je sunce, pa se odjednom naoblaci imam oseca kao da me boli glava i ne oseca se najbolje, posle to popusti. Da li mislite da to ima veze sa harpom? obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Август 1, 2018 Пријави Подели Написано Август 1, 2018 On 1. 8. 2018. at 12:51, Liga Džentlmena рече Potopi e nas kisa. E ne znam za vas, ali ono je sunce, pa se odjednom naoblaci imam oseca kao da me boli glava i ne oseca se najbolje, posle to popusti. Da li mislite da to ima veze sa harpom? Expand Знам ја! Има везе са Хаарпом, причо ми човек, само не смем овако јавно. obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 1, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Август 1, 2018 On 1. 8. 2018. at 12:51, Liga Džentlmena рече Potopi e nas kisa. E ne znam za vas, ali ono je sunce, pa se odjednom naoblaci imam oseca kao da me boli glava i ne oseca se najbolje, posle to popusti. Da li mislite da to ima veze sa harpom? Expand Brate, meteoropatske tegobe, ide to s godinama... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плаво Небо Написано Август 1, 2018 Пријави Подели Написано Август 1, 2018 On 1. 8. 2018. at 12:40, obi-wan рече Imate li kise? Expand Шта је то? Ово више нису кише, ово су монсунске кишетине. Значи у башти је и парадајз почео да труне, дуње на грани, купине.. ово време више не зна за умереност, ово дефинитивно значи да се можемо опростити од умерено континенталне климе. Стари кажу да не памте овакве кише. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 1, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Август 1, 2018 On 1. 8. 2018. at 16:04, Плаво Небо рече Шта је то? Ово више нису кише, ово су монсунске кишетине. Значи у башти је и парадајз почео да труне, дуње на грани, купине.. ово време више не зна за умереност, ово дефинитивно значи да се можемо опростити од умерено континенталне климе. Стари кажу да не памте овакве кише. Expand Ja sam na pobrdju, pa se visak vode brzo slije u potoke, tako da sa bastom nemamo neki` problema, osim sto trava brzo raste. I ne znam za stare, ali ja pamtim iz 80-ih godina proslog veka i mnogo vece kise od ovih. Nije promena klime kad jedna godina iskoci iz proseka, nego narod danas u bunilu - nikad da kazu da je nesto dobro, kukaju i na sunce i na kisu. U stvari, kukaju na sve i svasta, nigde zahvalnosti, nigde dobrog raspolozenja, a to vec nije do vremena nego do ljudi. A kad obidjem komsiluk (po kukanju bi rek`o da su svi na ivici gladi) - ambari puni, sena kol`ko `oces, baste i plastenici dobro narodili. Starac Pajsije je za savremene ljude dobro rek`o da treba da se zovu "JA" pokolenje, jer im svaka sitnica smeta i na sve su kivni, iako realno danas ljudi imaju brdo razloga da budu veseli i da slave Zivot. Sve je dobro i lepo, `fala velikome Bogu. Натан, Милан Ракић, АлександраВ and 1 члан је реаговао/ла на ово 2 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Flojd Написано Август 1, 2018 Пријави Подели Написано Август 1, 2018 On 1. 8. 2018. at 13:02, obi-wan рече Brate, meteoropatske tegobe, ide to s godinama... Expand Da da, taj dizajn 80 se neki dobro sa ovim turbo folk epskih vremenom. obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 1, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Август 1, 2018 On 1. 8. 2018. at 18:24, Liga Džentlmena рече Da da, taj dizajn 80 se neki dobro sa ovim turbo folk epskih vremenom. Expand Mlad si ti, ja sam dizajn 70-ih... nesto ovako... http://classicoftheday.blogspot.com/2015/06/1973-citroen-ds23-efi-pallas-european.html Вукашин Ковачевић and Flojd је реаговао/ла на ово 1 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука