Jump to content

Da li bi ste se udali/ozenilli sa osobom druge vere?

Оцени ову тему

Da li bi ste se udali/ ozenili sa osobom druge vere?   

24 члановâ је гласало

1. 1. Da li bi ste se udali/ozenili sa osobom druge vere?

• Da, bez obzira koje je vere
      4
    • Da ali samo hriscanske
      1
    • Da ali samo ako nije pripadnik neke sekte.
      5
    • Da za hriscanina ali samo ako nije pripadnik neke sekte.
      3
    • Ne bez obzira na pogodnosti koje bi taj brak doneo
      0
    • Ne nikako!
      11

Препоручена порука

пре 1 сат, Natasa. рече

Jao mali, popio si svu pamet ovog sveta pa prosipaš iskusnijima i starijima :0212_rolleyes:...ali ajde, nisam znala da si '95. tek do sinoć.

Изгледа не читаш шта пишем. Ево да поновим:

Неће бити. Нисам ја овде ништа паметовао и причао као да је оно што ја пишем све истина, нисам чак ни рекао да је то што пишем све тачно. То је моје мишљење. Никад и не разговарам на том нивоу тачно-нетачно, не, него размењујемо мишљења. ;)

Дакле, то сам ја написао. А нисам паметовао, нити се понашао као да ,,просипам мудрости", једноставно износим своја мишљења која темељим на неким стварима и то је то. Наташа, било би лепо да читаш шта пишу они са којима разговараш. ;)

пре 1 сат, Natasa. рече

Patrijarhat je prokletinja za ženu. 

Превише је оцрњен и повезан са свим најгорим. Није ни патријархат свугде био исти. Има и ту доста разлике, разликују се европски од исламског патријархата и то доста, на пример.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Православни Србин рече

Наташа, било би лепо да читаш шта пишу они са којима разговараш. ;)

Ovo spočitavanje postaje iritantno :0212_rolleyes:, pogotovo-popio sam svu pamet ovoga sveta emotikon-;).

пре 7 минута, Православни Србин рече

Није ни патријархат свугде био исти.

Nije i jeste ocrnjen-s punim pravom. Gdegod postoji borba za prevlast, tu sreće nema, patrijarhat, matrijarhat, svejedno. Da, patrijarhat je prokletstvo za ženu, kao kad bi matrijarhat preuzeo prevlast-bio bi užas za muškarca. Ne zanosimo se žrtvama iz ljubavi.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Natasa. рече

Da, patrijarhat je prokletstvo za ženu, kao kad bi matrijarhat preuzeo prevlast-bio bi užas za muškarca.

Зависи. Ако је неки чисто сексуални матријархат, I am in. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Natasa. рече

Nije i jeste ocrnjen-s punim pravom. Gdegod postoji borba za prevlast, tu sreće nema, patrijarhat, matrijarhat, svejedno. Da, patrijarhat je prokletstvo za ženu, kao kad bi matrijarhat preuzeo prevlast-bio bi užas za muškarca. Ne zanosimo se žrtvama iz ljubavi.

Није патријархат увек значио да су жене робиње мушкараца, већ да мушкарци као главе породице, имају велику одговорност за своју жену и децу. Мушкарци раде, мушкарци се боре, итд. ,,Зли патријархат", се на пример очитује у томе када су варвари напали Старим Рим, који је био оличење патријархата о коме ја говорим, (не сећам се који је то рат био), Римљани су затворили своје жене и децу у град и решили да погину сви, да не би допустили варварима да им поубијају жене и децу.

То је био исто патријархат, али ту отац, глава породице, је и заштитник и бранилац исте, а не тиранин који поседује жену и децу и третира их ко робље. У, некад је патријархат био тежи за мушкарце, него за жене и децу.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Juanito рече

Зависи. Ако је неки чисто сексуални матријархат, I am in. 

A ne, nije. Ženiš se, ideš u drugu kuću, uzimaš tuđe prezime, slaviš tuđe običaje, kod ljudi koji su te gajili ideš u goste...sve lepote prevlasti.

Подели на овим сајтовима

A ne, nije. Ženiš se, ideš u drugu kuću, uzimaš tuđe prezime, slaviš tuđe običaje, kod ljudi koji su te gajili ideš u goste...sve lepote prevlasti.

У мом случају није толико тешко одрећи се патријархата и удати се с обзиром на то где је њена кућа. :smeh1: Једино виза хебе.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Православни Србин рече

Није патријархат увек значио да су жене робиње мушкараца, већ да мушкарци као главе породице, имају велику одговорност за своју жену и децу. Мушкарци раде, мушкарци се боре, итд. ,,Зли патријархат", се на пример очитује у томе када су варвари напали Старим Рим, који је био оличење патријархата о коме ја говорим, (не сећам се који је то рат био), Римљани су затворили своје жене и децу у град и решили да погину сви, да не би допустили варварима да им поубијају жене и децу.

То је био исто патријархат, али ту отац, глава породице, је и заштитник и бранилац исте, а не тиранин који поседује жену и децу и третира их ко робље. У, некад је патријархат био тежи за мушкарце, него за жене и децу.

Ovde ću se donekle složiti, ali svaki sistem sistem pojede sam sebe vremenom, tako se i patrijarhat izopačio.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Juanito рече

У мом случају није толико тешко одрећи се патријархата с обзиром на то где је њена кућа. :smeh1: Једино виза хебе.

Je l su dobri prema tebi :smeh1:?

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Natasa. рече

Ovde ću se donekle složiti, ali svaki sistem sistem pojede sam sebe vremenom, tako se i patrijarhat izopačio.

Слажем се. Ниједан систем на крају није савршен и на крају се изопачи. Нажалост...

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Natasa. рече

Je l su dobri prema tebi :smeh1:?

Јесу, екстра људи. Морам мало да поштујем обичаје, плешем, једем сву укусну храну и тропско воће, идем на плажу итд. Али да се преживети. 

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Juanito рече

Јесу, екстра људи. Морам мало да поштујем обичаје, плешем, једем сву укусну храну и тропско воће, идем на плажу итд. Али да се преживети. 

Istrpi, valjaće ti zbog papira jednog dana. Kao da si ti prvi koji mora da ide na plažu, pleše i jede tropsko voće.

Подели на овим сајтовима

Istrpi, valjaće ti zbog papira jednog dana. Kao da si ti prvi koji mora da ide na plažu, pleše i jede tropsko voće.

Хвала ти на подршци, много ми значи кад упече оно тропско сунце, па не знам кућу... 

• Тужан 1
Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Juanito рече

Хвала ти на подршци, много ми значи кад упече оно тропско сунце, па не знам кућу... 

Svi smo to prošli :(.

Kakvo je versko stanje tamo, kad je već tema takva? Je l su predani katolici ili je to naša predrasuda iz španskih serija? Virhensita santa i tako to :smeh1:

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Natasa. рече

Svi smo to prošli :(.

Kakvo je versko stanje tamo, kad je već tema takva? Je l su predani katolici ili je to naša predrasuda iz španskih serija? Virhensita santa i tako to :smeh1:

Код неких старијих је Вирхенсита Санта. Код млађих су вирхенес слабо у моди.

• Хахаха 1
Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...