Jump to content

Da li bi ste se udali/ozenilli sa osobom druge vere?

Оцени ову тему

Da li bi ste se udali/ ozenili sa osobom druge vere?   

24 члановâ је гласало

1. 1. Da li bi ste se udali/ozenili sa osobom druge vere?

• Da, bez obzira koje je vere
      4
    • Da ali samo hriscanske
      1
    • Da ali samo ako nije pripadnik neke sekte.
      5
    • Da za hriscanina ali samo ako nije pripadnik neke sekte.
      3
    • Ne bez obzira na pogodnosti koje bi taj brak doneo
      0
    • Ne nikako!
      11

Препоручена порука

пре 1 минут, Djapa рече

Pod br.1 nasoj zemlji su potrebni prosvetitelji, da idu kroz narod i poduvacaju neke osnovne banalne stvari. Jer je izgleda to preskoceno a usvojeno ono evropsko i svetsko pa su se ljudi izgubili u svemu. Meni je zao zbog svega sto se desava ali zesce smo zastranili kao narod i plasim se da nema popravke. Ne sudim nikome jer definitivno brak kao institucija ne postoji, ljubav je interes, dobar je budala, posten je lud, onaj ko cita i ne gleda farmu je cudak, itd...Ali dobro, svaka krpa valjda nadje zakrpu, ima i dosta normalnih ljudi koje znam, ali bas to me i zbunjuje ponekad, zasto je sve ovako usrano ako oni postoje. Sto vise razmisljam, vise uvidjam da nista ne razumem :D 

Па шта ме цитираш и филозофираш ми у сред ноћи, оћеш и мене да збуниш и да ништа не разумем :smeh1:

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Православни Србин рече

прилагодила

Prilagođavaju se jedno drugom...u najboljem slučaju :smeh1:

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Natasa. рече

Otkud ti znaš kakva je kad se zatvore vrata. Nisu je tuđini gajili (muževljevi) već njeni roditelji. Da da, poprimimo mentalitet tuđe kuće...100%.

Neki ljudi su prosto kao glina koju možeš oblikovati po svom nahođenju. Valjda su zato i podobne za takav korak. 

• Волим 1

"Ne srami se nagog, otkrivenog srca. Sramotno je samo srce bez ljubavi." 🕊

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Natasa. рече

Prilagođavaju se jedno drugom...u najboljem slučaju :smeh1:

То је и поента. Прилагођава се, а то значи да нешто и мења. Тако је увек код мешовитих бракова. Е сад, не треба она да се одрекне свог народа, порекла, породице, идентитета, нико то и не тражи, нити треба тако. Човек треба да чува своје корене, порекло и идентитет, то је нешто свакако веома вредно. Бар по мени.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Vladan3 рече

Па шта ме цитираш и филозофираш ми у сред ноћи, оћеш и мене да збуниш и да ништа не разумем :smeh1:

Pisem sta mi padne na pamet :D odoh, radim sutra jbteeee aa .. . :) hocu da mi neko kaze o cemu se radi ovde  ... laku noc :D 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Djapa рече

Pisem sta mi padne na pamet :D odoh, radim sutra jbteeee aa .. . :) hocu da mi neko kaze o cemu se radi ovde  ... laku noc :D 

Мени данас поч'о викенд, ајд' у зравље :D

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

пре 49 минута, Natasa. рече

Nemojte se zavaravati, ovo ne postoji.

Што се Албанки тичем мислим да грешиш, Албанци имају сасвим другачије васпитање од нас, друго су синови који раде по иностранству, па шаљу сваки динар породици, а друго су ћерке које они као што се да видети "продају", осим тога мислим да оне губе контакт са породицом када се удају и да ту више нема неког утицаја са стране, тако да се оне ипак пре прилагоде мужу неголи он њима.

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Снежана рече

Што се Албанки тичем мислим да грешиш, Албанци имајусасвим другачије васпитање од нас, друго су синови који раде по иностранству, па шаљу сваки динар породици, а друго су ћерке које они као што се да видети "продају", осим тога мислим да оне губе контакт са породицом када се удају ида ту више нема неког утицаја са стране, тако да се оне ипак пре прилагоде мужу неголи он њима.

И ово је тачно, и то треба имати у виду. То је патријархално друштво, за њих кад се уда, ћерка постаје део мужевљеве породице и то је тако зацементирано. То је ко и у мом омиљеном филму ,,Кум", кад муж бије ћерку дон Корлеонеа, али он неће да се меша у то јербо је она сада део туђе, мужевљеве породице а њен муж  је отац њене деце и он не жели да је заштити (још је и грди, има у књизи ,,Није те каже џабе тукао, кад си много брбљива и много причаш").

То је логика народа који имају патријархално друштво, синови одржавају везу сда породицом, али ћерке кад се удају аутоматски су део друге породице.

Подели на овим сајтовима

не знам да ли ћу добро парафразирати, али има код Владике Николаја нешто овако.."синови чувају земљу, а ћерке веру"

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 31 минута, Djapa рече

brak kao institucija ne postoji, ljubav je interes, dobar je budala, posten je lud, onaj ko cita i ne gleda farmu je cudak, itd...

Gde to?

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Снежана рече

осим тога мислим да оне губе контакт са породицом када се удају и да ту више нема неког утицаја са стране

Kako gube kontakt? Ono, ne postojiš više za nas? Kapiram da je indoktrinirana od malih nogu, ali ne verujem baš da zaboravi odakle je i ko je. Ipak se ličnost formira u matičnoj kući, ne kod tuđina, tj. muževljevih.

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Православни Србин рече

То је логика народа који имају патријархално друштво, синови одржавају везу сда породицом, али ћерке кад се удају аутоматски су део друге породице.

Odvratno! Vala nije ni čudo što iskukaju žensko dete, užas. Totalni užas!

Подели на овим сајтовима

Kako gube kontakt? Ono, ne postojiš više za nas? Kapiram da je indoktrinirana od malih nogu, ali ne verujem baš da zaboravi odakle je i ko je. Ipak se ličnost formira u matičnoj kući, ne kod tuđina, tj. muževljevih.

За њу мужевљева породица није ,,туђинска", за њу је то од удаје њена породица. Тако су је васпитали њени родитељи. Патријархално васпитање, зато то помињем.

Подели на овим сајтовима

Odvratno! Vala nije ni čudo što iskukaju žensko dete, užas. Totalni užas!

Не видим сад чему толико сад, па то је нормално. Жена кад се уда, постаје део мужевљеве породице. Узима његово презиме. Од тога дана, то је њена породица. Не видим у томе ништа одвратно толико. Одвратно је једино то ако стварно више никад и не питају за њу (у шта не верујем ипак), али то што је сматрају делом мужевљеве породице, не видим у томе ништа сад толико катастрофално.

Подели на овим сајтовима

лепо, мислиш да је то размажена Београђанка која се чује са мајком сваких пет минута и пакује ствари иде код своје маме како се догоди прва брачна свађа?? :D

Оне се просто прилагоде и то је то, или ти мислиш да се за дечка из села са Голије удаје нека Албанка феминисткиња.

А.М.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...