Jump to content

Da li bi ste se udali/ozenilli sa osobom druge vere?

Оцени ову тему

Da li bi ste se udali/ ozenili sa osobom druge vere?   

24 члановâ је гласало

1. 1. Da li bi ste se udali/ozenili sa osobom druge vere?

• Da, bez obzira koje je vere
      4
    • Da ali samo hriscanske
      1
    • Da ali samo ako nije pripadnik neke sekte.
      5
    • Da za hriscanina ali samo ako nije pripadnik neke sekte.
      3
    • Ne bez obzira na pogodnosti koje bi taj brak doneo
      0
    • Ne nikako!
      11

Препоручена порука

пре 39 минута, Снежана рече

сто веселих хиндуса са све мечком Божаном долази на славу...нека хвала

Ili da ideš sa Govindom na Krišnin rođendan :smeh1:.

https://youtu.be/Sr-AGK5eJP4

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Православни Србин рече

патријархално васпитане и научене да се уклопе у мужевљееву породицу. Тако да ће оне брзо прихватити све од мужа, па и менталитет.

Nemojte se zavaravati, ovo ne postoji.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Православни Србин рече

Постоји. ;)

Ma gde, dobro svaka žena zna ko je, šta je i odakle je. Kakva muževljeva okolina, tuđini. Ispoštujemo formalnost i to je to.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Vladan3 рече

Не знам за Албанке заиста. Али у Саудијској Арабији сигурно постоји joooj

Formalnost. Jbt žensko sam, valjda bolje znam od vas.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Natasa. рече

Formalnost. Jbt žensko sam, valjda bolje znam od vas.

Ми смо бре срби и то православни и то на најјачем форуму и ти сада кажеш да ти женско нешто боље знаш..... Какав динајл....  ;) 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Natasa. рече

Ma gde, dobro svaka žena zna ko je, šta je i odakle je. Kakva muževljeva okolina, tuđini. Ispoštujemo formalnost i to je to.

Грешиш. Значи, она Хрватица што се удала за мог брата, родиће му мале усташе, а ове Албанке родиће антисрбе? Не разумем ја поенту твоје приче, која је уопште, има ли је?

Ако се удала за нашег, не значи да ће заборавити своје, али  ће испоштовати свог мужа и његову породицу и сигуран сам да неће учити своју децу да мрзе оца, његову породицу и његов народ. Немојте да сте толико искључиви. И не знам чему стално враћање на ту тему, пустите те људе да живе свој живот, ко што ви живите ваш.

Подели на овим сајтовима

Što se tiče teme-udala bih se u okviru hrišćanstva (samo ne neke sektaške struje) ili ateizma (samo bez agresivnog antiteizma). Nikad se ne bih udala za neku tvrđu struju, pa neka je pravoslavac 100 puta, nervirao bi me.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Православни Србин рече

Грешиш. Значи, она Хрватица што се удала за мог брата, родиће му мале усташе, а ове Албанке родиће антисрбе? Не разумем ја поенту твоје приче, која је уопште, има ли је?

Ако се удала за нашег, не значи да ће заборавити своје, али  ће испоштовати свог мужа и његову породицу и сигуран сам да неће учити своју децу да мрзе оца, његову породицу и његов народ. Немојте да сте толико искључиви. И не знам чему стално враћање на ту тему, пустите те људе да живе свој живот, ко што ви живите ваш.

Ne idi u ekstrem, kakve ustaše ili antisrbi. Govorim o mentalitetu, nikako o mržnji. Ne povlačimo mentalitet muževljeve porodice, to je to, taman posla da tu neko nekog mrzi.

Mentalitet i vaspitanje polazi od kuće, ne od udaje, to ne postoji ;).

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Natasa. рече

Ne idi u ekstrem, kakve ustaše ili antisrbi. Govorim o mentalitetu, nikako o mržnji. Ne povlačimo mentalitet muževljeve porodice, to je to, taman posla da tu neko nekog mrzi.

Мења се и менталитет, кад живиш са неким у средини тој и тој, мењаш и менталитет. Ето, знам Украјинку, удала се за нашег (и нисам сигуран да ли је баш православна или унијатска Украјинка, али свакако ипак другачији менталитет по много чему), па се ипак прилагодила нашем менталитету, кад се већ удала за нашег, живи у његовој кући, његовомн селу, наравно да ће да поприми менталитет средине у којој живи. Та жена се сад понаша ко да је рођена у нашем селу, а не у далекој Украјини.  То је нешто сасвим нормално, нема ту шта да се много филозофира.

пре 8 минута, Natasa. рече

Mentalitet i vaspitanje polazi od kuće

Тачно, а та Албанка (пошто о њима причамо) васпитана је да поштује мужа, да поштује његову породицу, итд. Тако да, у суштини, то је баш управо оно што сам ја рекао.

Пошто јој је такав менталитет, онда ништа и не треба много да мења, то ће да функционише.

Подели на овим сајтовима

Ако већ сам брак мора бити освештан окриљем и благословом свештеничким, како онда може бити брака тамо где нема сагласности вере? 
Свети Амвросије Медиолански

-------------------

А они који се жене и удају, дужни су да у ту заједницу ступају уз сагласност епископа, како би брак био у Господу, а не због похоте. Нека све буде у славу Божју. 
Свештеномученик Игњатије Богоносац

-----------------

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Православни Србин рече

наравно да ће да поприми менталитет средине у којој живи. Та жена се сад понаша ко да је рођена у нашем селу, а не у далекој Украјини.  То је нешто сасвим нормално, нема ту шта да се много филозофира.

Otkud ti znaš kakva je kad se zatvore vrata. Nisu je tuđini gajili (muževljevi) već njeni roditelji. Da da, poprimimo mentalitet tuđe kuće...100%.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Vladan3 рече

Тешка мука, уопште им не бих био у кожи а камоли судио....  Не знам да ли су ти људи уопште у стању да "отму туђе домаће" јер ваљда да су таквог кова не би били неожењени а са друге стране можда неће да се греше о друге људе.

Pod br.1 nasoj zemlji su potrebni prosvetitelji, da idu kroz narod i poduvacaju neke osnovne banalne stvari. Jer je izgleda to preskoceno a usvojeno ono evropsko i svetsko pa su se ljudi izgubili u svemu. Meni je zao zbog svega sto se desava ali zesce smo zastranili kao narod i plasim se da nema popravke. Ne sudim nikome jer definitivno brak kao institucija ne postoji, ljubav je interes, dobar je budala, posten je lud, onaj ko cita i ne gleda farmu je cudak, itd...Ali dobro, svaka krpa valjda nadje zakrpu, ima i dosta normalnih ljudi koje znam, ali bas to me i zbunjuje ponekad, zasto je sve ovako usrano ako oni postoje. Sto vise razmisljam, vise uvidjam da nista ne razumem :D 

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Natasa. рече

Otkud ti znaš kakva je kad se zatvore vrata. Nisu je tuđini gajili (muževljevi) već njeni roditelji. Da da, poprimimo mentalitet tuđe kuće...100%.

Не мора 100%, није ни потребно. Не треба она да постане Српкиња, побогу. Важно је да се прилагодила, због човека кога воли, њеог мужа, због њиховог детета, да би тај брак био успешан. То је поента приче. То важи за брак Србина и Укртајинке, Србина и Албанке, Србина и Хрватице, Србина и Италијанке, Немице и у суштини било кој мешовити брак.

Е, али кад је већ у питању брак са особом друге вере, то је већ проблематично. Овако у оквирима исте вере, може да буде то нешто сасвим добро.

Да ли схваташ поенту?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...