Jump to content

Da li ste doziveli ili preziveli preljubu?

Trifke

Препоручена порука

пре 1 сат, obi-wan рече

Vidi jednu stvar brate: svi smo mi ljudi slabi, i skloni smo padu. To sto iskreno voli, ipak ne znaci da ne moze da pogresi.

Тачно тако. Сви смо склони ка томе, нажалост. Али, ако паднемо и учинимо нешто лоше, не значи да то не може да се исправи. Зато и постоји покајање и преумљење. То је врло важно.

Подели на овим сајтовима

• Гости
пре 2 часа, Phoebe рече

@Гајић A šta misliš,  je li preljuba kad je neko sa ženom, a zaljubljen u drugu iako nije imao  kontakt sa njom, ali eto voli da maštara? 

Samo Da ili Ne?

Наравно да јесте. Но већина људи не зна са тим енергијама да влада, а камо ли да се са истима сукоби.

Нити браним, нити осуђујем, свак' је самоме себи суд. 

Неке ће ово заболети:

"Нема ништа тајно, што неће бити јавно. Јер много тога што ми, или неко од наших предака учини ће се обзнанити! Ништа није случајно, па ни ајкула случајно не прождере човека."

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Mali Marko рече

Шта мислиш због чега је тако и ако је тако ( ово за мушкарце) ?

zato što teže podnose samoću, a većina se i ne snalazi baš kada ostanu bez žene.

• Волим 1

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 18 часа, Bokisha рече

ал тамо мањка на ову тему ,тако да си пожурила у закључку...ја нисам успео да нађем нешто што што би описало и објаснило погубност укаљања светости брачне постеље....можда би неком разумном и то било довољно -светост   ...зато сам те и питао јел деловало као да си наишла на нешто више.....

ко зна нешто од светих отаца  нек препоручи 

Pa nikako mi nije jasno šta će ti mišljenje svetih otaca kada je Otac preko svojih odabranih oštro  osudio preljubu. Bez uvrede, ali stvarno sam iznenađena da treba veći dokaz.  Ne samo tebi  :krstix:

A i bez toga nam je zakon urezan u srcu jer zašto bi osećali stid i nemir kada počinimo greh...

Подели на овим сајтовима

пре 37 минута, Phoebe рече

Pa nikako mi nije jasno šta će ti mišljenje svetih otaca kada je Otac preko svojih odabranih oštro  osudio preljubu. Bez uvrede, ali stvarno sam iznenađena da treba veći dokaz.  Ne samo tebi  :krstix:

A i bez toga nam je zakon urezan u srcu jer zašto bi osećali stid i nemir kada počinimo greh...

ма не ради се о доказима...једноставно о осталим гресима или ти страстима има много тога записано.... а Господ је и тражио да баци камен на прељубницу онај који није грешан... а Он јој и опрости....као и оној што је велику љубав имала.. па имамо и св Марију египћанку...па још неке...

Закон бива урезан у срцу  ал се срце да и умрљати ,због склоности наше пале природе....неки успевају и да анестезирају савест па им утрне...не осећају како би требало

Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати.

Подели на овим сајтовима

@Bokisha Da, ali to sa bacanjem kamenja odnosi se na osuđivanje što je isto greh. Samo sam htela da kažem da ne razumem kako iko verujući može da se ogluši o 7. zapovest i toliko stihova posvećenih tom problemu, a da pomisli da je preljuba nešto što treba razumeti, prihvatiti. Otac je spreman da nam oprosti, ali neće ako tražimo  opravdanje za zlo  delo koje smo napravili i, još gore, da nastavimo po starom. Neće ući u carstvo nebesko nijedan od nas koji tako čini.

A, dobro, bitno da smo se razumeli ;)

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Phoebe рече

Samo sam htela da kažem da ne razumem kako iko verujući može da se ogluši o 7. zapovest

па некима се деси....нису сви подједнако јаки...

пре 3 минута, Phoebe рече

a da posumnja da je preljuba nešto što treba razumeti, prihvatiti

није поента у прихватању  и толерисању прељубе као нечег подразумевајућег у животу

пре 6 минута, Phoebe рече

Otac je spreman da nam oprosti, ali neće ako tražimo  opravdanje za zlo  delo koje smo napravili

нити у тражењу оправдања... а Господ суди по оном из срца и не баш увек по  оном учињеном спољашњем-виђеном.

елем да знам шта би ти реко на то твоје птање ,не би тражио литературу.....овако смо шта ти мислиш и осећаш -шта ја мислим осећам, а ја не верујем сваком мом осећању,зато се и ослањам на зналце

Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати.

Подели на овим сајтовима

• Гости
пре 1 сат, Bokisha рече

Господ суди по оном из срца

Ето и смисла сваке кризе, јер тада је суд. Битно је веру не изгубити. Временом се рађа истинска Љубав и тада се дешава истинско покајање. 

Морал је стерилан и погубан је по човека, јер не познаје Љубав! 

Љубав се достиже, а падање је нужност. Ко год каже да са чежњом,  жељом похотном другу/ другог није погледао: ЛАЖЕ!

Све што доживимо нам је лек и огледало, јер Истина к' нама долази, а ми Истини прићи не можемо од себе самих.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Phoebe рече

@Bokisha 

Kad je nešto više nego jasno rečeno i ponovljeno u Pismu, a neko i dalje sumnja i prevrće svetootačke zapise, meni se čini da taj ipak traži  neko kompromisno rešenje :)))

а у Писму је и опраштано то исто...зар не? ја не тражим компромис(можда подсвесно)       само покушавам  да правилно разумем,тј проверавам дал сам правилно разуме

Подели на овим сајтовима

I ubici će oprostiti ako se iskreno pokaje. To ne znači da treba ubijati, varati itd. Pokajanje je preumljenje, čvrsta odluka da se neće ponoviti to nedelo, plač nad učinjenim. 

Ne čini drugima što ne želiš da čine tebi.

"Ne srami se nagog, otkrivenog srca. Sramotno je samo srce bez ljubavi." 🕊

Подели на овим сајтовима

• Гости
пре 2 минута, ninaana рече

I ubici će oprostiti ako se iskreno pokaje. To ne znači da treba ubijati, varati itd. Pokajanje je preumljenje, čvrsta odluka da se neće ponoviti to nedelo, plač nad učinjenim. 

То је органски процес који захтева време,, а првенствено призив и милост Божју, не иде ћири ба-ћири бу. Човек је без Бога у паклу.

Љубав се стиче, баш као што су канони тежња, а не вештаствено испуњавање истих. Зато је тема оца Зорана у Истини и спасавајућа! Вера није игра.

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, ninaana рече

Samo da znas ovo: ne cini drugima sto ne zelis da cine tebi je kod Hrista drugacije: Matt 7:12 "Sve, dakle, što želite da ljudi vama čine, činite i vi njima. To je, doista, Zakon i Proroci." I prilicno je velika razlika. :) 

• Волим 1

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

• Гости
пре 1 минут, Trifke рече

Samo da znas ovo: ne cini drugima sto ne zelis da cine tebi je kod Hrista drugacije: Matt 7:12 "Sve, dakle, što želite da ljudi vama čine, činite i vi njima. To je, doista, Zakon i Proroci." I prilicno je velika razlika. :) 

Ово је позив на делатељни молитвени живот :)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...