Jump to content

Da li ste doziveli ili preziveli preljubu?

Trifke

Препоручена порука

пре 2 минута, ninaana рече

Treba se uzdati u Gospoda, ne u sebe. 

Слажем се. Али у неком тренутку живота морамо остварити и контакт са супротним полом као што и каже свето писмо.

Човек планира Бог одлучује

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Mali Marko рече

Слажем се. Али у неком тренутку живота морамо остварити и контакт са супротним полом као што и каже свето писмо.

Je li to ona zauzeta ili sam nešto pomešala? 

"Ne srami se nagog, otkrivenog srca. Sramotno je samo srce bez ljubavi." 🕊

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, ana čarnojević рече

ako znas da citas...bar mene. 

нумем да читам између редова...млого је ситно:D

Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати.

Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, Mali Marko рече

Ако је искрено волим не бих је преварио, ако ме искрено воли зашто да ме вара?

Vidi jednu stvar brate: svi smo mi ljudi slabi, i skloni smo padu. To sto iskreno voli, ipak ne znaci da ne moze da pogresi.

Ako vec dodje do toga, dve su mogucnosti: ili da uz oprostaj od srca ostanu zajedno, ili da se u miru razidju. Prva mogucnost je mnogo teza, ali nosi u sebi i mnogo veci blagoslov Boziji, ko moze da izdrzi tako nesto. Nema opsteg pravila, sve u takvoj situaciji zavisi od to dvoje ljudi, njihove ljubavi i pokajanja.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, ana čarnojević рече

o-g-r-a-d-i-l-a  s-a-m  s-e od hriscanske bracne zajednice koja je specificna.

misli se na period aktivnog tugovanja kada ne mozes da funkcionises.

ма и у мешаној заједници није баш лако.не знам шта сматраш за хришћанску брачну заједницу?

ма пракса не прати баш  често ту теорију...а вероватно и вше врста туге постоји

Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Bokisha рече

ја не не нађох.бар у електронској форми уз помоћ гугла

где могу да се нађу?

Kanone imas u knjizi Vladike Atanasija a mozes i da guglas kanoni sabora, a od otaca uzmes i guglas tumacenje Sv Jovana Zlatoustog 5gl. Evo ti jedan lep link: 

http://biblehub.com/commentaries/chrysostom/matthew/5.htm

• Волим 1

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, Mali Marko рече

Мислим да не можеш да паднеш из слабости ако си сигуран у себе. 

Najskloniji padu je upravo covek koji je siguran u sebe. To je esencija hriscanske askeze i visemilenijumskog iskustva Crkve.

Ovo dobro zapamti, i stavi sebi u zadatak da ti to bude podsetnik, jer vazi za sve grehove i padove, ne samo za preljubu.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, ninaana рече

Treba se uzdati u Gospoda, ne u sebe. 

Amin. Samo je jedan nelazni i nepomerivi Oslonac.

Подели на овим сајтовима

пре 28 минута, Mali Marko рече

Ако је искрено волим не бих је преварио, ако ме искрено воли зашто да ме вара?

зато што је ђаво ту и вреба...па намешта и предлаже и неко се и прими на то у неком тренутку.....

јес чуо да ђаво постоји?ја сам из генерације која није учила то у школи

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Mali Marko рече

Uzdanje u Boga te u tome ne sprecava, moze samo da ti bude od pomoci. Ovo znam i iz licnog iskustva.

Подели на овим сајтовима

@obi-wan Постоје различита мишљења и ставови и лепо их је чути и прочитати.

Човек планира Бог одлучује

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Mali Marko рече

@obi-wan Постоје различита мишљења и ставови и лепо их је чути и прочитати.

Tako je, a nesto od iznesenog je i bas licno iskustvo. Ne bih ti pricao nista da ti tek onako solim pamet, nego bas ono oprobano i potvrdjeno.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...