Jump to content

Филмови који се не пропуштају

Оцени ову тему

Guest Alefshin

Препоручена порука

Заиста одличан филм у сваком погледу. Такође постоји и први дио али мени лично је други доста бољи.

Погледајте и филм "Магла" (Туман), мислим да је на истом каналу. Сличан је, али ипак различит.

Подели на овим сајтовима

http://www.youtube.com/watch?v=ujCaVjAY674

Мислиш на овај горе ? Управо ћу га погледати, према опису радња ми је дјелује слично, као и "Ми смо из будућности", што је добро :)

Тек од скора сам "открио" руске филмове, нисам уопште знао да су овако добри. Много бољи, реалнији приступ животу него што је то на примјер случај са америчким филмовима.

У хришћанству нема пречица

Подели на овим сајтовима

Ja cu vam predloziti neke filmove koje stvarno ne treba propustiti i sigurno necete izgubiti vreme gledajuci neki od ovih filmova:Pursuit of Hppyness,Finding Forrester,Peaceful warrior,Freedom writers,The Legend of 1900,Soul surfer...

• Волим 1

Замолио бих вас да подржите страницу,можете да прочитате поучну причу сваки дан и да видите јако добре постере: http://www.facebook.com/Zasvemojeljude

Подели на овим сајтовима

Мислиш на овај горе ? Управо ћу га погледати, према опису радња ми је дјелује слично, као и "Ми смо из будућности", што је добро :) Тек од скора сам "открио" руске филмове, нисам уопште знао да су овако добри. Много бољи, реалнији приступ животу него што је то на примјер случај са америчким филмовима.

Баш тај! Ја сам прво на њега наишао, па тек после на "Ми смо из будућности". Погледао сам све Руске које су поставили, па сада чекам да нађу неке нове, а сасвим случајно сам их нашао на тјубу и... Тотално се заљубио у њих! :0104cheesy:

Подели на овим сајтовима

Баш тај! Ја сам прво на њега наишао, па тек после на "Ми смо из будућности". Погледао сам све Руске које су поставили, па сада чекам да нађу неке нове, а сасвим случајно сам их нашао на тјубу и... Тотално се заљубио у њих! :0104cheesy:

Исто тако :D

У хришћанству нема пречица

Подели на овим сајтовима

to majstore! greengrin

e Man from Earth je meni top ten film, ljudi u sobi sede pricaju, pa malo ustanu da protegnu noge, pa nastave da pricaju, a naucna fantastika, neverovatno, znaci top ten! :D

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

dobar, ima radnju, nije povrsan, nema golotinje i sex-a, izbrojala sam 2 poljupca :D

http://www.imdb.com/title/tt1045658/?ref_=fn_al_tt_1

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

Роберта Земекиса памтим по филмској триологији "Повратак у будућност", те по пригодним Божићним филмовима, тако да нисам очекивао један "озбиљан" филм који говори о томе, колико човек може да падне робујући страстима, у овом случају злоупотребом алкохола и употребом дроге...

Дензел Вошингтон игра линијског пилота једне авио-компаније, иначе бившег морнаричког пилота... Да ли његова боја коже, да ли неправда нанета његовом оцу који је био пилот у "Таскеџи програму" током Другог рата, а онда обзиром на боју коже не могавши да остане у војном ваздухопловству, свој радни век проводи из ваздуха прскајући усеве по Џорџији, тек редитељ не разрађује узроке алкохолизма главног јунака, ово су само моје претпоставке...

Углавном, Дензел не да пије, него "уништава" огромне количине алкохола који су нађу пред њиме, а када због посла који обавља треба да дође себи, "трезни" се кокаином, те удисањем чистог кисеоника... 

Приликом једног рутинског лета, након непроспаване ноћи, препуне алкохола, дроге и "дружења" са својом стјуардесом, са којом је додуше планирао брак, обзиром да су га жена и син због његовог алкохолизма напустили, долази до отаказивања репних команди на авиону, који почиње великом брзином да граби према земљи. Иако припит и "накокаинисан", он једним неуобичајеним маневром за путничке авионе, успева летелицу некако да преведе у хоризонтални лет, а након отказа мотора и да ју неако "приземљи" на неку Џорџијску ливаду. Након удара у земљу и лома летелице, удес је преживело 96 људи, док су 4 путника и две стјуардесе (међу којима и његова љубавница-будућа жена) настрадали...

Почиње дуготрајна и мучна истрага, у којој се зна да је овај био под дејством опијата, у његовој крви је пронађен алкохол и кокаин, али његови адвокати врло вешто пренебрегавају ту чињеницу и играју на "карту" стварног отказа команди те врхунске оспособљености и сналажљивости пилота, који је тим маневром успео да сачува готово све људе у авиону. Симулације које су истражитељи спровели са другим врхунским пилотима, показале су да ни један није успео да на какав такав начин "приземљи" авион, како је то Дензел учинио, него су се сви (у симулатору) "распали" и нико није преживеo...

За то време, без обзира на савете пријатеља (који су му још остали) и адвоката, да започне са лечењем или бар прекине са пићем док траје истрага, Дензел и даље лудује и пије несмањеном жестином, при томе се служећи лажима, као и сваки зависник, како би оставио утисак да је све у реду. Након неколико инцидената, са леченом наркоманком коју је случајно упознао, и која га напушта јер не жели да га "подржи" у његовом "оргијању", те сусрета са својом бившом породицом, где га син "одбацује" док не покуша да се промени, одлази на саслушање пред званичницима Америчке асоцијације за безбедност летења и Америчког удружења пилота линијског саобраћаја, које (саслушање) има и судски карактер... Претходних неколико дана адвокат и пријатељ који му је једини остао су га држали даље од алкохола, али је он ту ноћ пред саслушање у Вашингтону, у хотелској соби, суседној до његове (његов мини бар је био испражњен и напуњен соковима и водома, али је собарица заборавила да закључа врата између његове и суседне собе), у тој другој соби проналази у бару на десетине оних мини издања разноразних белих и обојених пића... Ујутро га проналазе крвавог, унеређеног и онесвешћеног од алкохола у соби која је изгледала као да је тајфун прошао кроз њу... Адвокат пристаје на "ђаволску" услугу за коју је Дензел замолио, а то је да му пронађу кокаин како би дошао себи и био "нормалан" за саслушање пред комисијом...

Комисија (суд) пред јавност износи запис из "црне кутије", приказује видео симулацију лета и одаје му признање за оно што је учинио, уз жал за оних 6 људских жртава. Он на питање Председавајуће, иако под заклетвом, резолутно одбија могућност да користи дрогу и опијате и то чини тако уверљиво да га је "језиво" и гледати. За "кривца" се проглашава један пригушивач репним командним површинама (који и јесте био отказао) и на корак да му се ода јавно признање и да га се прогласи националним херојем, он ипак ту пред свима признаје да је лагао и да лаже све око себе, миле и драге, пријатеље и родбину... Да је алкохоличар који се не трезни већ годинама, да је и зависник од кокаина, да је само вештим лажима и чињеницом да је заиста одличан пилот "одржавао" ниво привидне нормалности на професионалном плану, док га је породица и друштвена околина, након година "трпљења" и обзиром да се оглушавао о њихове молбе, једноставно одбацила...

На крају, сцена у институцији за одвикавање од алкохола, која је затворског типа, где он пред својим "саборцима" исповеда све своје грехе које је учинио током свог "бившег" живота и где каже, да иако је у затвору, по први пут у животу је слободан, на мене је оставила врло јак утисак...

Дакле, топла препорука... Филм "Лет"
FLIGHT_Intl_Quad.jpg

http://www.imdb.com/title/tt1907668/

Подели на овим сајтовима

Кад је већ реч о Вашингтону, ово му је доста добар филм, а и он у њему — http://www.imdb.com/title/tt0328107/

Оштар филм који није за разбибригу.

Ако си пао, немој да се каљаш; ако си се укаљао, немој да се ваљаш! —Св. Јустин Ћелијски
Подели на овим сајтовима

Ових дана сам погледао најновији филм контроверзног редитеља Квентина Тарантина-"Ђанго-(Django Unchained)"

Просечан "конзумент" седме уметности, Тарантина вероватно воли или пак не... Они који га воле и којима "прија" његов филмски израз, засигурно су са већ одгледали овај његов вестерн, док би они други, скромног сам мишљења, требали да погледају ову, на моменте епску сагу, "спаковану" у 160 минута...

Прича "прати" Ђанга, црног роба, који на необичан, "тарантиновски" начин склапа пријатељство са ловцем на уцењене главе, који га "врбује" да му помаже у "послу" револвераша неко време, у замену за слободу и ослобађање Ђангове невесте из руку бескрупулозног робовласника и земљопоседника са америчког Југа. Радња филма се одвија у предвечерје америчког Грађанског рата и ако се на моменте занемаре "тарантиновски" испади у приказима насиља и помало ишчашеног хумора, на суптилан начин приказује стање једног друштва у којем се велепоседници према људским бићима друге боје коже односе као према животињама...

У позадини радње, тече, како би наши "филмски посленици седамдесетих година рекли-топла људска прича", у којој љубав на крају побеђује...

Дакле, ако желите, препоручујем да погледате "Ђанга"... Уколико сте у могућности, звучнике одврните до даске, јер музика је феноменална...

Django-Unchained.jpg

http://www.imdb.com/title/tt1853728/

Подели на овим сајтовима

Ових дана сам погледао најновији филм контроверзног редитеља Квентина Тарантина-"Ђанго-(Django Unchained)"

Просечан "конзумент" седме уметности, Тарантина вероватно воли или пак не... Они који га воле и којима "прија" његов филмски израз, засигурно су са већ одгледали овај његов вестерн, док би они други, скромног сам мишљења, требали да погледају ову, на моменте епску сагу, "спаковану" у 160 минута...

Прича "прати" Ђанга, црног роба, који на необичан, "тарантиновски" начин склапа пријатељство са ловцем на уцењене главе, који га "врбује" да му помаже у "послу" револвераша неко време, у замену за слободу и ослобађање Ђангове невесте из руку бескрупулозног робовласника и земљопоседника са америчког Југа. Радња филма се одвија у предвечерје америчког Грађанског рата и ако се на моменте занемаре "тарантиновски" испади у приказима насиља и помало ишчашеног хумора, на суптилан начин приказује стање једног друштва у којем се велепоседници према људским бићима друге боје коже односе као према животињама...

У позадини радње, тече, како би наши "филмски посленици седамдесетих година рекли-топла људска прича", у којој љубав на крају побеђује...

Дакле, ако желите, препоручујем да погледате "Ђанга"... Уколико сте у могућности, звучнике одврните до даске, јер музика је феноменална...

affiche-django-unchained.jpg

http://www.imdb.com/title/tt1853728/

ditto

The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one

In the absence of science, opinion prevails

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...