Jump to content

Екстремни индивидуализам

Препоручена порука

Управо сада, Avocado рече

Ali je zato iz logike ostalo dovoljno da primetim da iz premisa da Avocado nije zapamtio osnove jednog predmeta jer nije nikad ni hteo da to zapamti i da je proveo stotine i stotine časova matematike blejeći NE SLEDI zaključak da osnovno obrazovanje ne treba da bude obavezno... :tongue:

Не следи закључак, него питање. Која је поента трошења стотина сати на нешто што научи проценат људи, а 99% уопште не занима? Ако је нешто у плану и прпграму, ваљда је циљ да се то научи, а ако 99% не научи (јер их ме занима), то је онда по дефиницију један екстремно неефикасан систем. И да подвучем, тако је свуда у свету, у “финскама” није ништа боље. 

Подели на овим сајтовима

Није уопште питање да ли је основно (и не само основно) образовање неопходно. Јесте, као ваздух. Питање је да ли школа заиста даје основно образовање. Осим читања, писања и аритметике, ја бих рекао да је одговор једно огромно и очигледно НЕ. Након (отприлике) четвртог разреда, школа траћи драгоцено време које се може утрошити на образовање. 

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Juanito рече

Не следи закључак, него питање. Која је поента трошења стотина сати на нешто што научи проценат људи, а 99% уопште не занима? Ако је нешто у плану и прпграму, ваљда је циљ да се то научи, а ако 99% не научи (јер их ме занима), то је онда по дефиницију један екстремно неефикасан систем. И да подвучем, тако је свуда у свету, у “финскама” није ништа боље. 

Kanda ignorišeš to da sam iz ostalih predmeta naučio svašta?

Цитат

Није уопште питање да ли је основно (и не само основно) образовање неопходно. Јесте, као ваздух. Питање је да ли школа заиста даје основно образовање. Осим читања, писања и аритметике, ја бих рекао да је одговор једно огромно и очигледно НЕ.

Ja bih rekao da je odgovor DA... s tim da se slažem da je neefikasna u tome i da može da bude mnogo bolja i efikasnija.

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Avocado рече

Kanda ignorišeš to da sam iz ostalih predmeta naučio svašta?

Не игноришем, него питам зашто си (не само ти, него свако од нас у еквивалентној ситуацији) морао да потрошиш стотине сати на предмете који те нису занимали и из којих ти је крајње знање птприлике 0 уместо да их потрошиш на те што те занимају и из којих ти је знање велико? Крајњи резултат овог првог би и даље била 0, а овог другог још боље знање. 

пре 4 минута, Avocado рече

Ja bih rekao da je odgovor DA... s tim da se slažem da je neefikasna u tome i da može da bude mnogo bolja i efikasnija.

Како “да” кад знање већине људи из већине предмета тежи нули? Једва да је ефикасна. Рекох да признајем писање, читање и аритметику. Све остало отприлике испари. А и и ово троје не испаре јер се стално користе, а не зато што је школа нешто посебно добра.

Подели на овим сајтовима

пре 22 часа, Juanito рече

Не игноришем, него питам зашто си (не само ти, него свако од нас у еквивалентној ситуацији) морао да потрошиш стотине сати на предмете који те нису занимали и из којих ти је крајње знање птприлике 0 уместо да их потрошиш на те што те занимају и из којих ти је знање велико? Крајњи резултат овог првог би и даље била 0, а овог другог још боље знање. 

Zato što mi nije dozvoljeno da biram predmete (ne zato što je škola obavezna)... a i zeznuo sam se i otišao u opštu gimnaziju, umesto u društvenu, ne znam ni sam zbog čega... (opštu gimnaziju koja je pre toga bila matematička, sa profesorima koji su navikli na vas matematičke geek-ove)...

Цитат

Како “да” кад знање већине људи из већине предмета тежи нули? Једва да је ефикасна. Рекох да признајем писање, читање и аритметику. Све остало отприлике испари. А и и ово троје не испаре јер се стално користе, а не зато што је школа нешто посебно добра.

Ne slažemo se da skroz ispari znanje iz većine predmeta...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 22 часа, Juanito рече

Рекох да признајем писање, читање и аритметику. Све остало отприлике испари. А и и ово троје не испаре јер се стално користе, а не зато што је школа нешто посебно добра.

Al si staromodan.

The three Rs :D

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Juanito рече

? :) 

Изгледа де разумем. Биће зато пто се приближавам Цециној скали...

https://m.youtube.com/watch?v=gggBDv_mpJ8

Deder pojasni. Nisam bila prisutna kad smo to radili... :D

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Paradoksologija рече

Deder pojasni. Nisam bila prisutna kad smo to radili... :D

Аритметику, читање, писање или Цецу?

P. S. 

Ми смо стварно слушали Цецу и Драгану на музичком. Тако време било. А на првом часу учитељица питала сваког да отпева песмицу по избору (типа “Дест љутих гусара”, јелте). И ја ладно отпево “Да си моја девојчица живела би ко краљица”, а другар “Ко се снама дружи, живот му је дужи, ко са нама поје, досадно му није”. А крв није вода. Моја мама је својевремено отпевала “Ја сам мала враголанка сви ме ђаци воле, мајка мисли удаћу се из основне школе”. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Juanito рече

Аритметику, читање, писање или Цецу?

P. S. 

Ми смо стварно слушали Цецу и Драгану на музичком. Тако време било. А на првом часу учитељица питала сваког да отпева песмицу по избору (типа “Дест љутих гусара”, јелте). И ја ладно отпево “Да си моја девојчица живела би ко краљица”, а другар “Ко се снама дружи, живот му је дужи, ко са нама поје, досадно му није”. А крв није вода. Моја мама је својевремено отпевала “Ја сам мала враголанка сви ме ђаци воле, мајка мисли удаћу се из основне школе”. 

Nisam razumela čitav odgovor, a posebno referencu na Cecu.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, Grizzly Adams рече

Нешто занимљиво - How Policing Works in a Privatized City

https://fee.org/articles/how-policing-works-in-a-privatized-city/

Pa u pravu je da je ovo vrlo restriktivno i da je jedina dobra stvar u tome što možeš lako da odeš ako ti se ne sviđa.

Ali ako si rođen u takvoj zajednici i hoćeš da odeš negde gde smeš da zapališ cigaretu ili nemaš policijski čas ako si tinejdžer, a postoje samo takve privatne zajednice bez opštije zajednice u kojoj se podrazumevaju neka prava i slobode, a oko tebe su možda još strože zajednice privatnika od kojih neke odbijaju da ti daju pravo prolaza preko svoje teritorije, onda tu nema L od 'libertas'.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Paradoksologija рече

Nisam razumela čitav odgovor, a posebno referencu na Cecu.

Песма се зове 39 са 2, а а број на мом топломеру се приближава томе. И зато не разумем ништа, ускоро ћу змајеве да видим. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...