Jump to content

Penzionisan ep. Artemije

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 158
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Свети архијерејски Сабор Српске православне цркве одлучио је данас већином гласова да пензионише епископа рашко-призренског Артемија, сазнаје РТС из поузданих извора.

Сада ће владика Артемије (умировљени) и владика Атанасије (умировљени) коначно да среде стање у Цркви.

ПУПС је најбољи кажем вам ја.

Необично је да је Патријарх СПЦ старији од пензионисаних владика, а тек је кренуо са каријером.

Очекујем пензионисање још неколико владика до краја године.

0102_laugh

Кад ли ћу ја дочекати пензију.

Подели на овим сајтовима

Срамота! Срби моји Срби, заслужили смо ми још једно 500 година Турке у најмању руку! Најбоље смакињемо, знањем и храброшћу се спрдамо...Не заслужујемо да живимо већ једну атомску па да се заврши прича о једном великом народу!

Ако је ово стварно почетак "чишћења кукоља", како неки кажу, у нашој Цркви кад ће на ред доћи педофили и ови случајеви попут овога:

Нећемо постављати непроверене и квази информације о епископима наше Цркве.

Александар

Подели на овим сајтовима

Св. Арх. Сабор СПЦ трајно разрешио Епископа Артемија дужности епархијског архијереја, Еп. Атанасије поднео оставку на место администратора

4. Мај 2010 - 19:23

Пошто је Св. Архијерејски Сабор СПЦ трајно разрешио, у коначној инстанци, Његово Преосвештенство Епископа Рашко-призренског Г. Артемија управљања Епархијом, Његово Преосвештенство умировљени Епископ Захумско-херцеговачки Г. Атанасије, досадашњи администратор исте Епархије, поднео је оставку на ту дужност, али је на молбу Патријарха и Сабора прихватио да дужност администратора обавља до избора новог Епископа Рашко-призренског или постављања новог администратора.

С благословом Еп. Атанасија у прилогу достављамо факсимил његогог акта Св. Архијерејском Сабору СПЦ.

Постављена слика

http://www.eparhija-prizren.com/sr/saopstenja/sv-arh-sabor-spc-trajno-razresio-episkopa-artemija-duznosti-eparhijskog-arhijereja-ep-ata

Подели на овим сајтовима

Шта смо заслужили, то се зна, уосталом свако жање што је сијао, тако да ћемо тек видјети је ли ово било на мјесту или није. Нико од нас није без гријеха, је ли то значи да сви треба да будемо смакнути??? Наши животи су ионако у рукама јединога Бога, што да ми бринемо о атомској бомби? Сви ћемо ми отићи под земљу прије или касније, и без тога, а онда и Богу на истину, све по заслугама.

Ако је грешка што се ово догодило, онда треба да се радујемо због Владике, јер трпи последице онога за шта није одговоран - добро је за његово спасење.

Ако јесте крив, онда је одлука у реду и праведна. Ја на то тако гледам.

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

Срамота! Срби моји Срби, заслужили смо ми још једно 500 година Турке у најмању руку! Најбоље смакињемо, знањем и храброшћу се спрдамо...Не заслужујемо да живимо већ једну атомску па да се заврши прича о једном великом народу!

Ако је ово стварно почетак "чишћења кукоља", како неки кажу, у нашој Цркви кад ће на ред доћи педофили и ови случајеви попут овога:

Обрисан линк. Миш Мицко

???

Zanimljiv komentar, da narod treba unistiti atomskom bombom.

Jos zanimljiviji clanak u kome se jedan Vladika oslovljava svetovnim imenom, Pontijem Pilatom i sl. Verovatno je i izvor koji je napisao clanak vrlo `pouzdan`  0102_laugh

Inace, rec "смакињемо" ne postoji...

Подели на овим сајтовима

Зашто је ова тема у ПДФ "Литургија и свет око нас" ?  0102_laugh

Ово нема никакве везе са Литургијом.

Све у свему, ми беше верујемо да је одлука САСабора воља Духа Светог и Амин у нашој Цркви, тако ваљда и ово треба да разумемо и прихватимо.

"Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти

"Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III

"Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан

Подели на овим сајтовима

Све у свему, ми беше верујемо да је одлука САСабора воља Духа Светог и Амин у нашој Цркви, тако ваљда и ово треба да разумемо и прихватимо.

0102_laugh

0202_238
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...