Jump to content

Penzionisan ep. Artemije

Оцени ову тему

Препоручена порука

Све у свему, ми беше верујемо да је одлука САСабора воља Духа Светог и Амин у нашој Цркви, тако ваљда и ово треба да разумемо и прихватимо.

0102_laugh

0202_238
harp

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

• Одговори 158
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Немам много шта више рећи пред оволиким безакоњем. Трајно смакнути једног епископа само на основу сумњи, шпекулација и терећења заиста је преседан у историји СПЦ. Сабор има право да смени епископа по доказаној кривици, не било како, а кривица није доказана ни овај пут и то су врабци на грани могли апсолвирати. Оно шта су епископи усвојили као доказ биле су само инсинуације синодског извештаја никако добро спремљен доказ. Но како је ово одлука Сабора, ја је свакако прихватам, мада се наравно не слажем, јер ово није воља Духа Светога, али може се рећи да је свакако допуштење и зато се и ка томе једнако треба у смирењу приклонити као и да је по вољи Божијој. Страшно је што је тренутак за канонизацију Аве Јустина изабран у најгорем могућем тренутку, када је много верника замукло у нади да ће се ипак правда на Сабору показати, тако да у место величанствене канонизације, само је штура и кисела објава била, и на крају завршено са служењем Св.архијерејеске литругије. То је био срамотан чин према самоме лику светог Јустина Поповића.

На крају остаје само да се помолимо за оне који све ово што чине, чине брзо.

Господе опрости им, јер не знају шта раде!!

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Јустинијане, молим те да се суздржиш од свог "дара" којим "непогрешиво" процењујеш да ли је одлука Сабора по вољи Божијој. То само говори о твојој црквеној свести, која је, нажалост, далеко од свести истински оцрковљене личности.

Подели на овим сајтовима

Преосвећени Владика Артемије је и даље Епископ СПЦ, и даље на њему почива сва апостолска благодат, и даље може да служи најсветију Архијерејску Литургију, носи митру на глави,у руци држи архијерејски жезал, благосиља и левом и десном шаком - мислим да је то битно, остало не толико.

"Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти

"Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III

"Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан

Подели на овим сајтовима

Преосвећени Владика Артемије је и даље Епископ СПЦ, и даље на њему почива сва апостолска благодат, и даље може да служи најсветију Архијерејску Литургију, носи митру на глави,у руци држи архијерејски жезал, благосиља и левом и десном шаком - мислим да је то битно, остало не толико.

Ово је тачно...међутим,мишљења сам да за овом одлуком нису требали посегнути.

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

Мислио сам на епископа као духовног предстојатеља једне епархије, народа...

Ипак, да не можеш да обилазиш свој народ, духовно тешиш, лечиш, служиш Богу са њима - ништа горе за једног епископа. На то сам мислио.

Да,да контам. Вероватно је тако. Нисам никада био епископ,па не знам какав је то осећај. Али верујем твом расуђивању.

Подели на овим сајтовима

Нека му је на спасење пензија.

:)

На многаја љета. Он остаје православни епископ. Нико га није лишио нити чина, нити Царства Божијег. Ако је ово његов Крст, христољубиви владика ће умети да га понесе. Велики људи - велика искушења. На многаја љета и главу горе, благочестиви владико.

Подели на овим сајтовима

По мом мишљењу, дај Боже да Владика Атанасије (Ракита) постане Епископ Рашко-Призренски.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...