Jump to content

Ниче духовни центар при руском храму у Београду

Оцени ову тему

Препоручена порука

ruska-crkva-696x522.jpg.107e48afd846035b3e9baa83f84df665.jpg

Министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић и менаџер Града Београда Горан Весић посетили су јутрос Храм Свете Тројице на Ташмајдану, познатији као Руска црква.

sync.php?p=criteo&redir=http%3a%2f%2fdis.criteo.com%2frex%2fmatch.aspx%3fc%3d28%26uid%3duid56464567657857.jpglg.php?cppv=1&cpp=9ujcz3xXbXJtWFhQYWsyMTc4cDBnZ0IvdkcvU2RqSEdheEtUYmZ3bjdSSTM4OHBOejZTd2hZeDlnYkxLOWZhQ20rNGU0ZUJ1M2xsNDdSNDR3SDFkYlNKMmJ6T1hZVjhvenNaNnVlZG1VNlpvaTYzdms2SVI0V3RIYStYU0kyMkNpQjdpOW9ZS3VoOHNPRzNWU0FwSVcyMXdzaE5qa0pWWkhEeWFoZUxmamFDOUVNNUhGakV1eFMvc2dOQ2QrYVpZV2hYWkl5MWNjc1JvT1RXcjNQWS9KckF0cGpsbGdlZWduWTFXT0cxTGdUamRIeEVIditzcEI5SytaRWVEcDNXUWtKdWlJfA%3D%3D

Током срдачног сусрета са ставрофором Виталијем Тарасјевом, старешином Подворја Руске православне цркве у Београду, они су разговарали о значају РПЦ за историју српске престонице, као и о успостављању духовног центра у оквиру храма.

– Симболично, на велики православни празник Светог Андреја Првозваног, започињемо један велики посао за Град Београд и све православне вернике који у њему живе – оценио је Весић, најављујући истовремено и уређење простора око познате богомоље.

Новости

http://patriot.rs/nice-duhovni-centar-pri-ruskom-hramu-u-beogradu/

Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру!

Подели на овим сајтовима

Можда власт каква год, даје мале мрвице по мери неких, а можда међу мрвицама има неко мало семе које узрасте у велико дрво...

Подели на овим сајтовима

Svojevremeno sam u toj crkvi upoznao jednog divnog coveka oca sadasnjeg svestenika. Imao je problema sa jednom nogom i hramao je ali je imao srce kao svemir. To nije samo moj utisak. 

Znam da sam skrenuo sa teme ali nisam mogao da odolim a da ne kazem nesto o tom coveku. 

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...