Перезвон Написано Новембар 30, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2017 Хисторијским случајностима никад конца. Да се човјек самоубије на 29.11. - датум другог засиједања АВНОЈА сада већ миленијумски далеке 1943. Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Новембар 30, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2017 пре 9 часа, Православни Србин рече Херојски чин није то што је урадио Праљак. Херојски чин је, за мене, оно што је урадио мајор Тепић. На бојном пољу, пре 9 часа, Ћириличар рече Какве то разлике има? У оба случаја људи су одлучили себи одузети живот у инат непријатељу и тиме му задати још понеки ударац. Па да. Мајор Тепић је свакако био терориста! GeniusAtWork, Данче*, Ivan Marković and 4 осталих је реаговао/ла на ово 6 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Новембар 30, 2017 Гости Пријави Подели Написано Новембар 30, 2017 Za mene je vrhunac junaštva ne biti zarobljen, ne predati se, nego zauzeti položaj koji će dovesti do toga da junačka pogibija odnese još koji neprijateljski život. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Новембар 30, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2017 Heroj se žrtvuje za druge a ne da sebe spasi muka.Praljak je čista kukavica Ivan Marković and Православни Србин је реаговао/ла на ово 2 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Новембар 30, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2017 1 hour ago, GeniusAtWork рече Припадници Вермахта су стрељали скоро 3000 невиних цивила у Крагујевцу, укључујући неколико стотина малолетника. Читаво одељење крагујевачке гимназије. Још десетине хиљада невиних су убили у Краљеву, Београду, Нишу...А пошто помињеш Einsatzgruppen, шта мислиш ко им је пружао логистичку подршку за извршавање зверстава? Ко према тој багри осећа било какво поштовање има неки врло, врло гадан проблем. Иначе, кад смо већ код Крагујевца...главни одговорни за стрељање је био генерал Вермахта Франц Беме, који је модификовао наређење да се за сваког убијеног Немца стреља 100 комуниста, партизана и њихових јатака - а за рањеног 50 - у то да се стрељају потпуно насумично одабрани невини цивили, укључујући и децу, да би се испунила квота 100 (50) за једног. При томе претећи преким судом свакоме који би показао било какву милост према Србима. У Крагујевцу је стрељано скоро 300 малолетника, међу којима и читаво једно одељење Мушке Гимназије. Исто је био огроман број ромске деце међу жртвама. После рата је на посебном суђењу у Нирнбергу за злочине у Југоисточној Европи пред америчким војним судом одлучено да буде испоручен Југославији. Када је то сазнао, Беме је искористио непажњу чувара и извршио самоубиство скоком са четвртог спрата затворске зграде. Па ме чисто занима, да ли је и он "херој" и да ли је то исто био "херојски чин пркоса непријатељу"? Danijela, Paradoksologija, Милан Ракић and 6 осталих је реаговао/ла на ово 1 8 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Новембар 30, 2017 Гости Пријави Подели Написано Новембар 30, 2017 пре 14 минута, Кратос рече Heroj se žrtvuje za druge a ne da sebe spasi muka.Praljak je čista kukavica Pa ako neprijatelj nema zarobljenika, a uz to mu i pogine neki broj ljudi, svakako je dobro za stranu onoga što se nije predao. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Новембар 30, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2017 пре 2 минута, Muramasa рече Pa ako neprijatelj nema zarobljenika, a uz to mu i pogine neki broj ljudi, svakako je dobro za stranu onoga što se nije predao. Ne podržavam predaju,i Mladić je recimo mogao da potegne pištolj kad su ga hapsili i da herojski pogine od strane izdajnika srpskoga roda,opali koji metak bliztu njih oni bi ga napunikli olovom i stradao bi kao mučenik i heroj ovako ima da trune tamo do smrti.....al dobro,ipak je to njegov izbor i njegov teret.Ja bi ovako odradio,navuko bi ih da me ubiju. Ivan Marković је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Новембар 30, 2017 Гости Пријави Подели Написано Новембар 30, 2017 Onda se razumemo. To je nešto što me najviše oduševljava kod Japanaca. Ostali bez municije, ali neće da se predaju. Oficir vadi svoj gunto tachi, ostali natiču bajonete i kreću u samoubilački juriš. Najverovatnije nemaju uspeha, jer je M1 Garand vrh, a tu je i 1911, ali je izuzetno slavna pogibija i nema sramote predaje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Новембар 30, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2017 1 hour ago, Милан Ракић рече Херојски чин није то што је урадио Праљак. Херојски чин је, за мене, оно што је урадио мајор Тепић. На бојном пољу, Рекох и ја - не бих ово Праљково описао херојским. Али оте се прича у пету страну. 1 hour ago, Милан Ракић рече Па да. Мајор Тепић је свакако био терориста! Јок ба. Али да не потпаљујем опет. пре 53 минута, GeniusAtWork рече Иначе, кад смо већ код Крагујевца...главни одговорни за стрељање је био генерал Вермахта Франц Беме, који је модификовао наређење да се за сваког убијеног Немца стреља 100 комуниста, партизана и њихових јатака - а за рањеног 50 - у то да се стрељају потпуно насумично одабрани невини цивили, укључујући и децу, да би се испунила квота 100 (50) за једног. При томе претећи преким судом свакоме који би показао било какву милост према Србима. У Крагујевцу је стрељано скоро 300 малолетника, међу којима и читаво једно одељење Мушке Гимназије. Исто је био огроман број ромске деце међу жртвама. После рата је на посебном суђењу у Нирнбергу за злочине у Југоисточној Европи пред америчким војним судом одлучено да буде испоручен Југославији. Када је то сазнао, Беме је искористио непажњу чувара и извршио самоубиство скоком са четвртог спрата затворске зграде. Па ме чисто занима, да ли је и он "херој" и да ли је то исто био "херојски чин пркоса непријатељу"? Наравно да не. Нисам нигдје ни рекао да је Праљак херој ни да му је чин херојски, забога људи О.о пре 1 сат, Перезвон рече Хисторијским случајностима никад конца. Да се човјек самоубије на 29.11. - датум другог засиједања АВНОЈА сада већ миленијумски далеке 1943. Историја је стварно краљица ироније Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Новембар 30, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2017 @Isusovo magare па зашто, форум и служи за дискусије... Ево једноставно, хајде и да узмемо (само за потребе овог разговора), да је рат у Хрватској био "великосрпска агресија", зар није евидентно да је и хрватска на у њему починила злочин? Па имамо снимке на којима Туђман говори о протеривању Срба... И нико није одговарао за то, а 200.000 тамо више нема... Занима ме да ли се слажете, и ако не, заштп не. Јер ме жуља што нешто што је по мени очигледно, највећи број људи код вас одбацује, како то може бити... Ivan Marković, Данче* and Православни Србин је реаговао/ла на ово 3 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Новембар 30, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2017 пре 40 минута, Muramasa рече Onda se razumemo. To je nešto što me najviše oduševljava kod Japanaca. Ostali bez municije, ali neće da se predaju. Oficir vadi svoj gunto tachi, ostali natiču bajonete i kreću u samoubilački juriš. Najverovatnije nemaju uspeha, jer je M1 Garand vrh, a tu je i 1911, ali je izuzetno slavna pogibija i nema sramote predaje. Да ли би више допринели Јапану тако или да су остали живи и вратили се кућама и радили нешто корисно? Па да су једно једино куче нахранили то би било једно сито куче у збиру више и свет би за то једно сито куче био боље место... Људи ратују јер верују да служе народу, како је њихова смрт послужила Јапану, у ситуацијама кад је већ све било изгубљено у том сулудом рату... А ако смрт не служи ничему, онда је само једна полудетињаста/полупримитивна опчињеност у питању, ништа боља од било ког фанатизма и у њој нема бсш ничег херојског... Једино за људе који се ложе на те ствари, али то је кажем на нивоу ложења на панк у средњој школи - суштински бесмислено (без увреде за панкере). Lady Godiva, Paradoksologija, RYLAH and 1 члан је реаговао/ла на ово 1 3 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Новембар 30, 2017 Гости Пријави Подели Написано Новембар 30, 2017 Osramotili bi dodatno Japan svojom predajom. To su Japanci, ne Italijani. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
goranger Написано Новембар 30, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2017 ako ništa drugo, dokazao je cijelom svijetu da je otrov u malim bočicama Кратос and Ana B. је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Новембар 30, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2017 пре 11 минута, Muramasa рече Osramotili bi dodatno Japan svojom predajom. To su Japanci, ne Italijani. Прво, мого си да кажеш и Французи друго, то је релативно шта је за кога срамота. Треће, Јапан се већ осрамотио до тог тренутка силним злочинима у рату, тако да су овим само показали да су људи испраних мозгова, неспособни да изграде идентитет мимо традиције којој су учени... Не треба да их кривимо, али нема ту ничег херојског, мотиви дело красе. Ако је за мој народ корисније да преживим осрамоћен, онда ћу преживети и подносити срамоту. Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Lady Godiva Написано Новембар 30, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2017 1 hour ago, Кратос рече Ne podržavam predaju,i Mladić je recimo mogao da potegne pištolj kad su ga hapsili i da herojski pogine od strane izdajnika srpskoga roda,opali koji metak bliztu njih oni bi ga napunikli olovom i stradao bi kao mučenik i heroj ovako ima da trune tamo do smrti.....al dobro,ipak je to njegov izbor i njegov teret.Ja bi ovako odradio,navuko bi ih da me ubiju. Нема ништа херојски у тзв Suicide by cop. Тако би човек могао и сам себи да просвира главу, исто је. Него ајде што је неко кукавица и бежи у смрт, него што још покушава да од себе начини мученика, а не самоубицу. Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука