Jump to content

Нова андроид апп АПОСТОЛ за сваки дан у години


Препоручена порука

Помаже Бог!

Част ми је представити нову андроид апликацију АПОСТОЛ за сваки дан у години.

Апликацију можете преузети на линку : 

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.hodocasnik.apostol

Апостол (грч: απόστολος - посланик, благовесник) је богослужбена књига, која се саастоји из зачала дела светих апостола и aпостолских посланица. У православном богослужењу, чита се сваки дан, недељом и празником, пре читања Светог Јеванђеља, утврђеним редом. Књига Апостол почиње Делима апостолским, чији је аутор Апостол Лука. После Дела апостолских, долазе саборне посланице Св. Јакова, Петра (две), Јована (три) и Јуде, а после њих, четрнаест посланица Св. Павла: Римљанима, Коринћанима (две), Галатима, Ефесцима, Филипљанима, Колошанима, Солуњанима (две), Тимотеју (две), Титу и Филимону.
 
Апостол пуног састава у коме је текст изложен редом од Дела апостолских па све до Посланице Jeвpeјима има укупно 335 зачала.
 
Кратки изборни Апостол предвиђа читања за сваки дан од Васкрса па све до Духова (Педесетнице); наиме, Дела апостолска, без појединих глава, и један одломак из Посланице Ефесцима, зачала за суботе и недеље од Педесетнице до Васкршњег поста, зачала из посланице Св. Павла и саборних посланица, за суботе и недеље Васкршњег поста, за све дане Страсне седмице и, на крају, зачала из разних посланица.
 
Потпуни изборни Апостол има зачала за све дане у току пасхалног и духовског периода, за суботе и недеље у току Васкршњег поста и за сваки дан у току Страсне седмице.
 
У разним додацима налазе се следећи програми:
израчунавање датума Православног Васкрса
конвертор датума
израчунавање Православних постова и трапавих седмица
 
Конвертор датума служи за трансформацију датума из Новог Грегоријанског у Стари Јулијански календар и обратно.
 
У опцији датуми православних постова и трапавих седмица на основу унете године се добија кад почињу и завршавају постови и трапаве седмице за унету годину.
 
Поред наведеног програм садржи и widget - 4x2.
 
 
За све детаљније информације посетите званични сајт (http://hodocasnik.com/) званичну фејсбук страницу за православне андроид апликације (www.facebook.com/pravoslavneandroidaplikacije) као и портал поуке (pouke.org)

Само мала напомена ако се буду појављивале рекламе, то је нама једини извор прихода програмерима из Србије и Р. Српске. То нам дође као мала донација и подстрек за даљи труд. Зарада се не добија од приказа реклама, већ од кликова на рекламе. Нама није омогућено да наплаћујемо апликације фиксно из Србије и Р. Српске сад за сад. Апликације су бесплатне и не бих фиксно наплаћивао то је дар хришћанима ако некоме буде користила онда нека иде на славу Божију.

Остале апликације можете погледати на овом линку

https://play.google.com/store/apps/developer?id=Хаџи+Срђан+Ћирковић

Проследите осталима

Свако добро!

apostol4.png

apostol.png


Ова порука је постављена и на насловну страницу Поуке.орг
Link to comment
Подели на овим сајтовима

  • 4 years later...

Свиђа ми се овај чланак и апликација коју сте поделили. Преузећу мод апк верзију ове апликације на МодГила. МодГила је одличан сајт који пружа све мод апк датотеке.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Свиђа ми се овај чланак и апликација коју сте поделили. Преузећу мод апк верзију ове апликације на https://modgila.com/id/ . ModGila је одличан сајт који пружа све мод апк датотеке.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...