Jump to content

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 36 минута, cloudking рече

Ili da u istoriji covecanstva niko sa istoka nije nista doprineo... dobro, ne u citavoj istoriji nego u drevnim vremenima... dobro, ne u drevnim vremenima nego u poslednjih par vekova... :D:D:D

Rekao sam u intelektualnoj istoriji, u smislu da tamo nema nikakav značajan društveni filozof ili slična figura, a ne da niko od mnogih milijardi ljudi nije doprineo ništa u nauci.

Jeste i to, ali se ni moderna nauka u suštini nije razvila tamo.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Аурор рече

Rekao sam u intelektualnoj istoriji, u smislu da tamo nema nikakav značajan društveni filozof ili slična figura

Ne, nisi:

пре 15 часа, Аурор рече

Pa mislim sada, neka značajna figura iz prethodnih nekoliko vekova... Nema niko.

To jest, jesi ti rekao "citavoj intelektualnoj istoriji" al si posle krenuo da se vadis pa si dosao do "prethodnih par vekova"...

primetio sam da vi nosioci Istine cesto imate potrebu da se pravdate za svoje reci, da se vadite za izgovoreno i da lazete... meni nekako to ne ide uz "Istinu"...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Аурор рече

sad si i oslepeo... jesi li ili nisi napisao ovaj post:

пре 15 часа, Аурор рече

Pa mislim sada, neka značajna figura iz prethodnih nekoliko vekova... Nema niko.

Ja znam sta si prvo napisao, ali ti si izgleda zaboravio da si posle poceo da se vadis kako nisi bas mislio na celu civilizaciju nego na drevna vremena, a posle si se jos predomislio i napisao "prethodnih par vekova"... razumem da si zaboravio to sto si pisao, i mene bi bilo sramota i zeleo bih sto pre da to izbrisem iz secanja, ali jbg, baze podataka foruma su na izvolte pa takvi poduhvati nemaju realnog uspeha... :(

evo, ponovicu jos jednom:

пре 15 часа, Аурор рече

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, cloudking рече

To jest, jesi ti rekao "citavoj intelektualnoj istoriji" al si posle krenuo da se vadis pa si dosao do "prethodnih par vekova"...

Mislim da nema potrebe da se vadim, a ako mi neko pokaže, prihvatiću.

пре 7 минута, cloudking рече

primetio sam da vi nosioci Istine cesto imate potrebu da se pravdate za svoje reci, da se vadite za izgovoreno i da lazete... meni nekako to ne ide uz "Istinu"...

Pa imate praksu "hvatanja za reč" i namernog "pogrešnog shvatanja", da ne pričam o čitanju dubina tuđeg uma.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, cloudking рече

Ja znam sta si prvo napisao, ali ti si izgleda zaboravio da si posle poceo da se vadis kako nisi bas mislio na celu civilizaciju nego na drevna vremena, a posle si se jos predomislio i napisao "prethodnih par vekova".

Ne znam nikog ni od kada, samo one 'duhovne učitelje'.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Аурор рече

Ne znam nikog ni od kada, samo one 'duhovne učitelje'.

Јел треба сад да цитирамо оне ликове који су ти синоћ поменути, који су само део људи који су допринели развоју наше цивилизације, или ћемо опет да се ресетујемо сваки дан као да ништа није изговорено?

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Аурор рече

Pa imate praksu "hvatanja za reč

Sto spada  u normalnu ljudsku komunikaciju... jer ako ne znas, srpska tradicija je iznedrila jedan biser- "Ljudi se drže za reč, a volovi za rogove"...

ti ako bas zelis, ja mogu  da prestanem da te drzim za rec...

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, RYLAH рече

Јел треба сад да цитирамо оне ликове који су ти синоћ поменути, који су само део људи који су допринели развоју наше цивилизације, или ћемо опет да се ресетујемо сваки дан као да ништа није изговорено?

Objasnih pre par postova...

пре 13 минута, cloudking рече

Sto spada  u normalnu ljudsku komunikaciju... jer ako ne znas, srpska tradicija je iznedrila jedan biser- "Ljudi se drže za reč, a volovi za rogove"...

Obično nešto izvučeno iz konteksta, nažalost.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Аурор рече

Objasnih pre par postova...

Мени ово сад стварно није јасно. Тражио си примере људи са истока (или Истока ако ти је тако лакше да разумеш) који су допринели цивилизацији у последњих пар векова. Људи ти синоћ дали примере који су им одмах пали на памет, без истраживања. 

Сад опет тражиш исте примере, и понашаш се као да ти нико ништа није рекао и помињеш да постоје само "духовни учитељи". Ваљда зато јер се у том делу света не возе кола, не зарађују се паре, не користе се компјутери и паметни телефони, сви вазда медитирају. Или читају Куран и гледају ког ће западњака да убију чим  им пређе праг. Или их макар тако видиш ти, не знам.

Ајд пре тога да се сагласимо дал си синоћ добио одговоре или ниси пре него што наставимо (а имамо око чега да наставимо, синоћ ме мрзело да се укључујем).

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, RYLAH рече

Тражио си примере људи са истока (или Истока ако ти је тако лакше да разумеш) који су допринели цивилизацији у последњих пар векова.

Nisam to rekao.

Bolje da se vratiš, ne mogu sve da ponavljam...

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Аурор рече

Nisam to rekao.

Bolje da se vratiš, ne mogu sve da ponavljam...

пре 16 часа, Аурор рече

U čitavoj intelektualnoj istoriji čovečanstva, niko sa Istoka nije doprineo ništa.

пре 15 часа, Branka62 рече

Čandrasekar ( Pakistan ), Mičio Kaku - iz moje branše

пре 15 часа, Juanito рече

Абдус Салам, Шриниваша Рамануџан, Шатјендранат Бозе...

Poyy

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...