Jump to content

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 10 минута, Аурор рече

Prva dvojica bili na Kembridžu, a poslednji na University of Calcutta (otvoren 1857.) za koji kaže:

It was the first institution in Asia to be established as a multidisciplinary and secular Western-style university.

Тебра, други и трећи су самоуки и апсолутно генијални. Овог другог су западњаци са Кембрица (осим једног) одбијали да чују, а расно супериорне (а у знању потпуно инфериорне) колеге су га и физички злостављале (из расистичких побуда). Човек је чак био убеђен да су његова открића откривење од тих њихових божанстава јер је користио интуицију, потпуно супротно од западног систематског рационалног приступа. Чак су га одбацивали ови твоји супериорни јер је дуго одбијао да доказује и није чак ни знао како.

А ти си тако јадан и мали кад покушаваш такве генијалце да трпаш у своје сплачине. Пред њима мудар човек заћути, диви се и учи. А не тврди арогантно ствари о којима нема појма. Немој брукати супериорну рас... културу толиким изливима глупости. 

Подели на овим сајтовима

пре 51 минута, Juanito рече

Ово је 1958. Тринаест година после Хитлера. Ако је жива, ова некадашња девојчица има највише 65 година, а њена деца (ако их има) су ту негде моје годиште, коју годину старија.

Ne znam šta te sve to toliko čudi. Pa valjda si čuo šta je drug Leopold, belgijski kralj, radio po Kongu (danas Zair) kojih nekoliko decenija pre...

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Ivan Marković рече

Lomonosov, Lobačevski ...gde su oni bili?

Rusija nije Istok.

Poenta je bila da se u okviru te kulture nisu razvijale određene (društvene) ideje i da je zato stagniralo, a ne da niko odande nije postigao ništa. Zato sam napisao "u intelektualnoj istoriji".

пре 1 минут, Juanito рече

Тебра, други и трећи су самоуки и апсолутно генијални.

Ja im iskreno aplaudiram, kao i svakom ko je takav i nešto dobro postigne.

Za ovim ostatkom poruke nema potrebe.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Аурор рече

Za ovim ostatkom poruke nema potrebe.

Има потребе. Рамануџана су звали са Кембриџа због открића до којих је дошао сам, у Индији. Он није ништа добио од Кембриџа, него им је открио и показао ствари. Неће ти се дозволити да свој нацизам толико далеко гураш. Кад овако нешто лупиш, не можеш да прођеш неразобличен. Не ради се о инфериорности “источњака”, него о твојој невиђеној неинформисаности која није препрека бескрајној ароганцији. Срам те било!

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Juanito рече

о твојој невиђеној неинформисаности која није препрека бескрајној ароганцији.

bahato neznanje

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Аурор рече

Vi ste nažalost - prsli, žao mi je što moram da konstatujem. 

Ali tako jeste.

Нисмо то ми. Прсло ти је огледало у које се гледаш. Ни оно не може више да те трпи. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...