Jump to content

Скандалозно понашање нобеловке-НАТО апологета

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 4 минута, Вилер Текс рече

А извини шта ми то треба још да урадимо? Читаво политичко и војно руковдоство је робијало или робија.

Не бих о осталом. Само ме ово занима.

To niko ne spori i ne znam otkud sad crpiš ovo, kad o tome nije bilo priče. Proizvoljno čitaš bre i tražiš u napisanom ono što želiš (t.j. konflikt.)

Подели на овим сајтовима

• Одговори 64
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 8 минута, Икар Губелкијан рече

To niko ne spori i ne znam otkud sad crpiš ovo, kad o tome nije bilo priče. Proizvoljno čitaš bre i tražiš u napisanom ono što želiš (t.j. konflikt.)

То ти тако читаш. Ја само цитарам шта си написао и питао сам за објашњење. Како није било речи о томе? Јесмо сносили одговорност за шта треба и за шта не треба?

Нигде те лично нисам испрозивао нити тражио конфликт.

пс: За промашаје којима смо сами себи ископали јаму се нисмо опаметили. Нпр југословенство, недостатак јасне националне политике итд...Никакве поуке нисмо извукли нити ико сноси одговорност за то.

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Juanito рече

Кад смо код лицемерних душебрижника, убедљиво ми је на врху гадности г. амерички амбасадор кад је ових дана рекао да није у реду да на војној академији предаје ”осуђени ратни злочинац”. А тај ”злочинац” је генерал Лазаревић. Истовремено је Насер Орић слободан. Море баба, причај мало о томе, срам те било!

O tome moramo da pričamo mi. A ne da ne 'upotrebljavamo teške reči'.

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, Juanito рече

А где сам рекао да подржавам српски национализам деведесетих? Сматрам га огромним злом, а Милошевића једном од највећих (ако и највећом) штеточином у историји.

Овде причам о лицемерима са запада који или немају појма о томе шта се дешавало, а лапрдају ли лапрдају (у ком случају се стварно треба запитати да ли такви заслужују Нобелову награду) или знају, а намерно лажу (у ком случају коментар није потребан). Ајде што мени (који сам против свега из деведесетих) набијају кривицу, али што игноришу српске невине жртве и што ослобађају и величају крвнике тих жртава, то им не могу опростити. Заиста су лицемери на куб, а свакодневно се лично уверавам колико су затуцани идеолошки, а не смета им да о свему имају мишљење. С те стране посматрам и бабу.

Ajmo ispočetka. Gde sam ja rekao da podržavaš nacionalizam 90ih?

Ukapiraj da u njihovom prostoru oni nisu licemeri, jer ma koliko nacionalisti bili ovi naši protivnici iz okruženja, oni su se jasno svrstali u red pro-zapadnih zemalja. I onda su došli naši rusofili sa ubedljivo najjačom vojnom mašinerijom i tražili komade zemalja koje su se opredelile kao pro-zapadne i zemlje koje žele tranziciju u demokratiju. Da je razbijanje juge išlo njima u račun, jeste, da im nisu pokrili leđa iz ubeđenja, nisu, već iz interesa. Žena je rekla da smatra da je agresija na Slobinu nacionalističku mašineriju bila opravdana i da bi ona rado videla da je Nato tako intervenisao u Rumuniji, da se ne kolju oni međusobno. 

Da skratim, evo ga Ivanji :http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/9/politika/2915335/pisac-ivanji-herta-miler-je-klasicna-zrtva-nemackih-medija.html jedina ispravna rekacija s kojom je ugasio sve što je baba trabunjala i to na pravi način, i bez histerisanja i skandalisanja. O tome pričam i takav pristup treba da bude. Pravi se problem ni iz čega, a svi i dalje propuštate glavnu činjenicu - da je došla kao spisateljica, a ne političar, da je njen stav o tematici na koju je postavio ovaj švaba pitanje bio jasan i da to pitanje nije trebao da postavlja. Onda je sve puklo van proporcija, i krenulo obezvređivanje njenih dela i njenog statusa nobelovke što je smehotres i zadivljujuće ignorantan stav o ženi zbog toga što je izgovorila.

Još jedared, posrala se, Ivanji je to očistio i na toj tački se desi ono o čemu i pričam, ali pojedinci histerizuju i patetišu: tu je case closed. Poklopio ju je, na kraju se morala malo da pospe pepelom, a to je ispalo gospodski, odmereno i pre svega argumentovano. A ne post festum rekacije SKANDAL i KO DOVODI NATO PUDLICE BRATEUUU. Literatura nije pro NATO ili proruska, već imanentna i pre svega humanistička, a sajam knjiga je tačno to. Ovde je zakazala moderacija a odgovor je bio kakav se samo poželeti može.

A sad stvarno više ne nastavljam, ako neko želi, može pp. 

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Икар Губелкијан рече

O tome moramo da pričamo mi. A ne da ne 'upotrebljavamo teške reči'.

Тешке речи? Да се не увреде западни лицемери који убијају с финим и префињеним речима на уснама?

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Juanito рече

Тешке речи? Да се не увреде западни лицемери који убијају с финим и префињеним речима на уснама?

Brate daj batali da ulećeš s đonom gde ne treba, majke ti, jer se slažemo u 97% stvari. Radi se o parafrazi one gluposti koju je izjavio Vučić posle sramne oslobađajuće presude za istočnobosanskog psihopatu, krimosa i koljača.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Икар Губелкијан рече

Ukapiraj da u njihovom prostoru oni nisu licemeri, jer ma koliko nacionalisti bili ovi naši protivnici iz okruženja, oni su se jasno svrstali u red pro-zapadnih zemalja.

WTF?!

Значи у Босни смо имали иламизам и Ал Каиду, на Косову то исто +  нарко мафију, трговце људским органима итд, а Срби тамо данас немају ни елементарна људска права. У Хрватској је усташтво и дан данас мејнстрим, а то је убедљиво најгора форма нацизма. САД и остале западне земље, њихове улизице, су најдиректније могуће подржале етничко чишћење Срба у Хрватској. И сад ми овде треба да слушамо од истих тих лицемера да су само Срби криви? А при том су српски злочинци једини по затворима (уз понеког потпуно невиног као што је генерал Лазаревић, а ни њега неће да оставе на миру). Стварно мораш много више да се потрудиш да оправдаш све то. 

И још једно питање за тебе. Да је Милошевић остао уз Запад, вероватно би тај исти запад жмурио на његове злочине, дозволио чишћење Косова од Албанаца итд. Да ли би тада све било ОК, јер се “сврстао у ред западних земаља”?

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Икар Губелкијан рече

SKANDAL i KO DOVODI NATO PUDLICE BRATEUUU.

Види, ја нисам говоро о томе какав је она писац. Нисам је ни читао.

Али да је нато пудлица, јесте. Њена изјава иде у том правцу. Албанци, Хрвати,муслимани и Украјинци су јадни и мали а Срби и Руси зли и велики.

Ако је дошла као писац, нек се држи књижевности. Ако је дошла да држи политичке говоре треба реаговати.

Нити хистетришем нити патетишем нити тражим конфликт.

Што се тиче тога да ли је лицемер у њиховом простору, то ме не занима. Дошла је у наш простор и ако је нормална и има минимум културе неће улазити у зоне које су проблематичне.

На шта трошимо време...

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Икар Губелкијан рече

Onda je sve puklo van proporcija, i krenulo obezvređivanje njenih dela i njenog statusa nobelovke što je smehotres i zadivljujuće ignorantan stav o ženi zbog toga što je izgovorila.

Није то игнорантан став. Џаба јој и Нобел и све остало кад је нечовек. Онда би ваљда требало да славимо и нацистичке интелектуалце због њихових достигнућа и да им не пребацујемо за нацизам? Ма важи... Тим пре што је нобеловац би морала да буде знатно информисанија и рационалнија од просечног западњака који је под утицајем западних медија. А видимо да она то није. Потпуно иста неинформисаност и иста ароганција као код просечног Јохана.

И да ти нешто разјасним, Срби у просеку нису ништа више игнорантни од људи са запада. Једина разлика је у спољашњости. Ми смо сељаци, а они (ви?) носите беле рукавице и слушате валцер.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Вилер Текс рече

Дошла је у наш простор и ако је нормална и има минимум културе неће улазити у зоне које су проблематичне.

Или нека уђе у те зоне, али нека пита. Као што је мене питао неки амерички војник коме сам предавао. Рекао ми: “Ми смо учили тако и тако о Србији, НАТО бомбардовању и осталом, шта ти мислиш?” Ја му кажем: “Све што си ми рекао о зликовцу Милошевићу стоји, али је и НАТО бомбардовање било злочиначко.” Можда је и задржао мишљење, али ме није третирао као будалу и нижу расу. Али јок, ова дели лекције одозго, са позиција моралне супериорности. 

Подели на овим сајтовима

Nijesam znao da je brat Juanito ovaka Srbenda.:kolcecb3hb8:

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Икар Губелкијан рече

Ti majke mi ne citas.

Послато са SM-A520F користећи Pouke.org мобилну апликацију

мИ нзнамо да čиТамо

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Juanito рече

Или нека уђе у те зоне, али нека пита. Као што је мене питао неки амерички војник коме сам предавао. Рекао ми: “Ми смо учили тако и тако о Србији, НАТО бомбардовању и осталом, шта ти мислиш?” Ја му кажем: “Све што си ми рекао о зликовцу Милошевићу стоји, али је и НАТО бомбардовање било злочиначко.” Можда је и задржао мишљење, али ме није третирао као будалу и нижу расу. Али јок, ова дели лекције одозго, са позиција моралне супериорности. 

Наравно. Ја бих га окарактерисао као човека који је највише зла нанео својима. Ови могу и у неку руку да га славе, ако ме разумеш.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Икар Губелкијан рече

Ti majke mi ne citas.

Послато са SM-A520F користећи Pouke.org мобилну апликацију

Šta majke ti?Što si se osetio ti prozvanim kad te nisam ni pomeno?

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...