Iulianus Написано Октобар 12, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2017 пре 8 минута, Zayron рече Bilo jue svačeg! Tek će da bude, I say. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Октобар 12, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2017 Pa, nekako je normalno da postoje i u Zapadnoj crkvi tradionalisti koji se drze stare katolicke struje, kako u liturgiji, tako i u veri i moralu. I, normalno je da reaguju na papin ekstremni ekumenizam i svakakve izjave. Аристарх је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Октобар 12, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2017 пре 10 часа, Bokisd рече Pa, nekako je normalno da postoje i u Zapadnoj crkvi tradionalisti koji se drze stare katolicke struje, kako u liturgiji, tako i u veri i moralu. I, normalno je da reaguju na papin ekstremni ekumenizam i svakakve izjave. Da, to je normalno. To su "braca po vjeri" ovim vašim Inače ja ne shvatam zašto vas toliko nerviraju rasprave o primatu, malo sam dublje prostudirao tu tematiku i otkrio sam da vas one svejedno ne minu, imacete ih il s nama il s Rusima ili Fanariotima. Primat i rasprava o njemu vas prosto ne mine, možete radit šta hocete. Pokažem vam to tamo na toj temi o omiliji vladike Atanasije Jevtica o "Primatu Jovana sv. apostola Jovana Bogoslova nad sv. Petrom" jer tamo smo to i započeli. Primat je vaš osud, sudbina! Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Октобар 12, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2017 пре 12 минута, Zayron рече Da, to je normalno. To su "braca po vjeri" ovim vašim Inače ja ne shvatam zašto vas toliko nerviraju rasprave o primatu, malo sam dublje prostudirao tu tematiku i otkrio sam da vas one svejedno ne minu, imacete ih il s nama il s Rusima ili Fanariotima. Primat i rasprava o njemu vas prosto nemine, možete radit šta hocete. Pokažem vam to tamo na toj temi o omiliji vladike Atanasije Jevtica o "Primatu Jovana sv. apostola Jovana Bogoslova nad sv. Petrom" jer tamo smo to i započeli. Primat je vaš osud, sudbina! Sta da se radi, postoje principijalni ljudi na obe strane. Za te' razne primate. Mnogi nece hteti prihvatiti sve te' primate, pa, videcemo sta ce ispasti. Zasad, na Istoku nema nijednog sa vlascu nad drugima. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Октобар 12, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2017 пре 6 минута, Bokisd рече Sta da se radi, postoje principijalni ljudi na obe strane. Za te' razne primate. Mnogi nece hteti prihvatiti sve te' primate, pa, videcemo sta ce ispasti. Zasad, na Istoku nema nijednog sa vlascu nad drugima. To uvidime, ja samo kažem da cete o njemu raspravljat s nama ili bez nas, pobjeci od toga ne možete! Prenio sam to ovdje kao nastavak rasprave. http://tinyurl.com/y7hfdqt4 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Iulianus Написано Октобар 12, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2017 пре 35 минута, Zayron рече Da, to je normalno. To su "braca po vjeri" ovim vašim Inače ja ne shvatam zašto vas toliko nerviraju rasprave o primatu, malo sam dublje prostudirao tu tematiku i otkrio sam da vas one svejedno ne minu, imacete ih il s nama il s Rusima ili Fanariotima. Primat i rasprava o njemu vas prosto nemine, možete radit šta hocete. Pokažem vam to tamo na toj temi o omiliji vladike Atanasije Jevtica o "Primatu Jovana sv. apostola Jovana Bogoslova nad sv. Petrom" jer tamo smo to i započeli. Primat je vaš osud, sudbina! пре 22 минута, Bokisd рече Sta da se radi, postoje principijalni ljudi na obe strane. Za te' razne primate. Mnogi nece hteti prihvatiti sve te' primate, pa, videcemo sta ce ispasti. Zasad, na Istoku nema nijednog sa vlascu nad drugima. Čini mi se, i duboko sam ubeđen i ubijeđen, da treba napraviti kompromis koji će zadovoljiti obe strane u tisuć`godišnjem sporu. Trebalo bi, dakle, premestiti (ili napraviti "najnoviji") Rim-Carigrad na Tibet (infrastruktura nekakva postoji) i izabrati novoga Dalaj Papu Lamu Patrijarha koji će biti svima po volji. Na taj način moći će se govoriti i o "osvajanju" Istoka, što je do danas ostala bolna tačka svih katoličkih i posebno pravoslavnih misionarskih nastojanja u tom pravcu. Zayron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Октобар 13, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 13, 2017 пре 11 часа, Zayron рече Njegove neke izjave su na granici, recimo ta o "dobrim ateistima" ali ih on iznosi kao lični stav a ne kao obavezujuce učenje Crkve i zato je tu teško to proglasiti takvom nekom teološkom jeresi. Море, не дирај ми папу! Iulianus је реаговао/ла на ово 1 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Октобар 13, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2017 пре 30 минута, Џуманџи рече Море, не дирај ми папу! Pucaj u njih, njima smeta, meni ne smeta On hoce pokrenuti raspravu u Crkvi o mnogim gorucim pitanjima kojia se zbog raznih razloga nisu do sada uspjela raspravit a često čak ni objavit biloo gdje u Crkvi kao predmet rasprave zbog tabua, predrasuda i raznih drugih opterecenja. Sad je problem u tom što ako ih isprovocira i pokrene on svojim izjavama to može u mnogima stvoriti velike rozpake, dileme, dvoumice ali ako ih ne pokrene on koji ima tu mogucnost i moc, nece onda niko, to on ima takodjer isprobano u praksi. Bilo bi bolje da je ta pitanja pokrenuo neko drugi a ne sam papa ali to ustvari mnogi ni ne žele a oni koji to žele i htjeli bi to se ne usudjuju, ne odvažuju se na takav korak. I zato mnoge stvvari ostaju neriješene a to nejde više tako. Срђан Шијакињић and Џуманџи је реаговао/ла на ово 1 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Октобар 13, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2017 Папа је православан. Ем се креће ка идеји индивидуалне пастирске бриге уместо Прокрустове постеље правила, ем прихвата реалност на терену гледе неких развода и нових бракова. Сад има ситуација код католика да се неки венчају можда чак и у општини јер нису ни верници у том тренутку, разведу брзо, годинама касније венчају за неког другог, изроде децу, око петнаесте годишњице брака нађу веру, крену у цркву али - не могу да се причешћују јер живе у греху. Не могу ни да се венчају у цркви јер је први брак валидан. Џуманџи је реаговао/ла на ово 1 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Октобар 13, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2017 пре 8 минута, Paradoksologija рече Папа је православан. Ем се креће ка идеји индивидуалне пастирске бриге уместо Прокрустове постеље правила, ем прихвата реалност на терену гледе неких развода и нових бракова. Сад има ситуација код католика да се неки венчају можда чак и у општини јер нису ни верници у том тренутку, разведу брзо, годинама касније венчају за неког другог, изроде децу, око петнаесте годишњице брака нађу веру, крену у цркву али - не могу да се причешћују јер живе у греху. Не могу да се венчају у цркви јер је први брак валидан. Taj primjer koji si navela ne postoji, takvi koji su se vjenčavali dvaput ili više puta zaredom van Crkve a žele taj posljednji brak potvrdit vjenčanjem u Crkvi mogu to bez problema uraditi jer svi njihovi brakovi koji su se sklopili u opštini su sa kanonske strane nevažeci tj. s gledišta crkvenog prava kao da ni ne poistoje. Ako žele mogu bez problema legitimisati taj posljednji aktuelni brak vjenčanjem u Ctrkvi pod uslovom da obave ispovijed i pokaju se i učine uloženu pokoru za taj vanbračni život i mjenjanje partnera jer je to grijeh. Veci su problem brakovi vec sklopljeni u Crkvi kad neko traži razvod, poništenje i sl. Џуманџи and Bokisd је реаговао/ла на ово 1 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Октобар 13, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 13, 2017 пре 10 минута, Paradoksologija рече Папа је православан. Пари, бре, уништи човека начисто. "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Октобар 13, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2017 пре 5 минута, Zayron рече Taj primjer koji si navela ne postoji, takvi koji su se vjenčavali dvaput ili više puta zaredom van Crkve a žele taj posljednji brak potvrdit vjenčanjem u Crkvi mogu to bez problema uraditi jer svi njihovi brakovi koji su se sklopili u opštini su sa kanonske strane nevažeci tj. s gledišta crkvenog prava kao da ni ne poistoje. Ako želer mogu bez problema legitimisati taj posljednji aktuelni brak vjenčanjem u Ctrkvi pod uslovom da obave ispovijed i pokaju se i učine uloženu pokoru za taj vanbračni život i mjenjanje partnera jer je to grijeh. Mislim, da je tako i kod nas. Racuna se samo brak koji se sklopi u crkvi. Jer, ide prvo krstenje ( bez krstenja nema ni vencanja u crkvi ) i ispovedanje i pokajanje ( za predjasnji zivot i te' civilne 'brakove' ), i onda se ulazi u prvi crkveni brak. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Октобар 13, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2017 пре 2 часа, Џуманџи рече Пари, бре, уништи човека начисто. Pa naravno da je pravoslavan, svi katolici su pravovjerni, u toim smislu kako mi to razumijemo. Niko nepravovjeran ne može bitiu izabran za papu. A ta pravovjernost uključije i priznanje Petrove službe i s njom spojenog papinskog primata i mnoge druge stvari koje vaš pojam orthodoxie ne poznaje. Pravoslavnost i pravovjernost su sinonimi, samo kod vas i kod nas imaju ponegdje različit sadržaj, dakle na kraju su to homonimi, ahahahaha. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Октобар 13, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2017 пре 49 минута, Zayron рече Taj primjer koji si navela ne postoji, takvi koji su se vjenčavali dvaput ili više puta zaredom van Crkve a žele taj posljednji brak potvrdit vjenčanjem u Crkvi mogu to bez problema uraditi jer svi njihovi brakovi koji su se sklopili u opštini su sa kanonske strane nevažeci tj. s gledišta crkvenog prava kao da ni ne poistoje. Ako žele mogu bez problema legitimisati taj posljednji aktuelni brak vjenčanjem u Ctrkvi pod uslovom da obave ispovijed i pokaju se i učine uloženu pokoru za taj vanbračni život i mjenjanje partnera jer je to grijeh. Veci su problem brakovi vec sklopljeni u Crkvi kad neko traži razvod, poništenje i sl. Уф, компликованије је од тога, скоро сам сигурна. Брак у општини није сакраменталан, али може бити валидан, па чак и да се не може поништити - можда зависи од тога да ли су партнери (тада били) католици или не. Али пример који сам навела сам сигурно негде видела. Сад сам на телефону, потражићу касније. Свакако су проблем и давно распаднути црквени бракови после којих долази дуготрајни брак и породица коју испада да треба растурати да се не би живело у греху. Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Октобар 13, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2017 пре 1 сат, Paradoksologija рече Уф, компликованије је од тога, скоро сам сигурна. Брак у општини није сакраменталан, али може бити валидан, па чак и да се не може поништити - можда зависи од тога да ли су партнери (тада били) католици или не. Али пример који сам навела сам сигурно негде видела. Сад сам на телефону, потражићу касније. Свакако су проблем и давно распаднути црквени бракови после којих долази дуготрајни брак и породица коју испада да треба растурати да се не би живело у греху. Brak koji je sklopljen bilo gdje drugdje osim u Crkvi i po vašem pravoslavnom i po našem katoličkom kanonskom pravu ne samo da nije formalno valjan vec ustvari kao da uopšte nikada nije bio ni sklopljen. Prosto NE POSTOJI! A grijeh kojeg se dopuštaju takvi hrišcani koji žive u bilo čemu drugom što nije crkveni brak je onaj protiv 6. zapovijesti Ne sagriješi bludno tj. cizoložství (tudja postelja, spavanje u tudjoj postelji s nekim ko nije zakoniti muž ili žena) kako se ovdje kaže. A brak nehrišcana koji se pokrste se uredjuje tek po njihovom krštenju crkvenom svadbom i takodjer se smatra kao da ne postoji, taj prijašnji sve dok ne sklope brak crkveni, tek tada to imaju "v cajku" tj. u redu, ok. To proizlazi iz toga što u hrišcanstvu je moguce nazivati brakom i bračnom vezom samo takve brakove sklopljene isključivo u Crkvi pred sveštenikom. Nikakve druge brakove, civilne, opštinske, gradjanske ili šerijatske, rabinske, učinjene pred budističkim, šintoističkiim monasima, indijanskim i plemenskim poglavicama u USA ili Afrci, pred indijskim guruima itd. u hrišcanstvu nije moguce smatrati brakom niti ih tako nazivati. https://hr.wikipedia.org/wiki/Deset_Božjih_zapovijedi Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука