Jump to content

Da li ste koristili Uber?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Odgledao sam klip koji je Avokado postavio. Mislim da je problem kod te matematike sto je izgradjena na pogresnim premisama, koriste "proseke" a proseci su pa proseci. Uzmimo naprimer njihovu brojku za koliko auto gubi vrednost po kilometru voznje( u klipu koriste milja ali ja cu koristiti kmm jer mi je lakse). Iako je to prosek to izuzetno varira od mnogo vise drugih faktora. Naprimer marke auta, neki auto brze gube vrednost neki auto "drze cenu". Takodje varira i od boje auta.. neke boje su trazenije neke manje trazene, opet utice na prodajnu cenu polovnog auta i koliko je vrednosti izgubio. Ima tu jos mnogo drugih faktora koji mogu racunicu koju je avokado postavio znatno da poboljsaju ili pogorsaju. 

Takodje opravke. Prosek je prosek, ali opravka auta MNOGO zavisi od vozaca. Ljudi koji voze normalno aute cesto nemaju skoro nikakve opravke osim redovnih servisa dok ljudi koji voze ludacki aute imaju mnogo cesce kvarove. Ta brojka varira znacajno od toga KO VOZI i KAKO VOZI. 

Ja mislim da je video koji je @Avocado generalno losa matematika jer polazi od lose premise da je vozac ubera = prosecan vozac. 

Na kraju video nam je pokazao jednu stvar a to je da prosecan vozac sa prosecnim autom ne moze da se ovajdi od ubera.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...