JESSY Написано Август 15, 2017 Пријави Подели Написано Август 15, 2017 пре 1 сат, Branka62 рече Samo što će sada čas da izgleda kao odlazak kod lekara - bockanje po tastaturi a pacijent/učenik se ni ne gleda. u pravu si... ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Август 15, 2017 Пријави Подели Написано Август 15, 2017 пре 41 минута, djordje.pesic рече Hm, a kako izbeci kupovanje uniforme? Jel ako to uvedu, naravno da ce terati roditelje da kupuju. pa znas sta...nisu uniforme toliko skupe...i traju...a koliko daju roditelji na razne krpice....(i najnovije marke mobilnih tel.)...videla ja licno... ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тихон Написано Август 15, 2017 Пријави Подели Написано Август 15, 2017 Како ће униформе да ублаже разлике: па неће сви бити закопчани до обрва, е да се ништа друго не види? Или ће бити до земље, па да се не види шта су обули? А, о шивењу истих - занимљиво: нашао сам да у Србији постоје само четири текстилне школе, а да се тако зову. Можда су сакривене под неким другим именом. Само да на крају не буде, да простите, шио ми га Ђура. Paradoksologija, Милан Ракић, Branka62 and 1 члан је реаговао/ла на ово 2 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Август 15, 2017 Пријави Подели Написано Август 15, 2017 пре 9 минута, Биљана 1234 рече Разумем те Ракићу. И сама се сећам средње школе. Онда смо имали оне мале торбе о рамену..и ја сам своју плаву униформу некако стрпала у торбак , па на градски, па у школу..Мама је увек негодовала на тај стил, знаш већ како су у пролазила деца професора..како кад...али сад мислим да је битно како ће изгледати те униформе..могу да постану део имиџа школе, као они дресови и мајице на спортским такмичењима..само, знаш, мене већ дуже време забрињавају нишчи.они који за школу знају само у школи..и знаш Ракићу, много ме више забрињава што деца све мање умеју да се орјентишу а и ми одрасли.. Имајте љубав међу собом..тако је записано пре 9 минута, БанеЛ рече У мојој средини деца се углавном скромно облаче, јер смо сиромашна општина. У већим градовима постоје школе, конкретно сам чуо за Ниш, где постоје одељења у којима сиромашна деца нису добро прихваћена. Кажу да се разбацују маркираном робом. Има ли резона ту уводити униформу? Мислим да да. Некако мислим да би униформе у млађим разредима повећале заједништво. Па и у Земуну се деца скромно и уобичајено облаче, како моја, тако и ова са којом се моја деца друже. А колико сам разумео, предвиђене су само униформе, а не и обућа, која је и иначе најскупљи део. Тако да "пада у воду" униформа на "Кање Вест" Адидаске ил неки Најков "ЕрМакс" од преко 200 евра. То онда и није адут у апологији школских униформи; а има нешто и до учитеља, за ово у Ниш. Мојој деци је у нижим разредима ОШ предавао у многим генерацијама земунске деце по добру чувен учитељ Златко Пиперски. "Милетић" је што би рекли скоројевићи "елитна школа", једна од најстаријих у Србији (ако не и најстарија-1728. године основана); деца из других крајева града се уписују и тако... Оба моја детета су у одељењу имала и другаре чији су родитељи и министри, политичари више или мање знани, јавне личности, професори Универзитета, бизнимени и они други "бизмисмени" и наравно деца нас обичних људи и гологузије као што сам ја војни пензионер подстанар... Од првог момента Златко је постављао ствари на своје место и једноставно све те "излете" родитеља (јер деца нису крива), сабијао и гушио, да деца не би, барем у оном сегменту живота који он може да контролише и за који је одговоран четири године, не би личила на мале скоројевиће, од родитеља који су такви били (наравно не сви).... За мој појам би боље било, јер опет знам по својој деци која су сваке године добијла на почетку школске године по неколико мајица са логом ОШ "Светозар Милетић" Земун и са поносом их носила по неки пут у школу да и униформе буду на тај фазон, дакле неки горњи део одеће који ће неки детаљем симболизавовати припадност школи и групи... АлександраВ, БанеЛ, Биљана 1234 and 1 члан је реаговао/ла на ово 3 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 15, 2017 Пријави Подели Написано Август 15, 2017 Униформа неће пуно помоћи за "уравниловку" јер деца добро знају чији тата вози Југо, а чији БеЕмВе. И кад неко извади ајФон на одмору јасно је све. Боље је да се навикавају на разлике и како да са њима излазе на крај. Та бајка о неком идеалном свету где су "сва деца иста" је само то - бајка. ronin, Sanja Т., Аурор and 1 члан је реаговао/ла на ово 1 3 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Branka62 Написано Август 15, 2017 Пријави Подели Написано Август 15, 2017 Uniforme su čist populizam. A i sve ovo, navedeno u tekstu, je tek da izgleda kao da Ministarstvo nešto radi. Tri nedelje za "brojne izmene"? A i nije tri, već dve. Kako/gde će sticati znanja o modernim tehnologijama? Iz udžbenika? Ako je i iz udžbenika, kojih ( kada su pripreme tek počele )? Internet je stigao u sve škole. Super! Samo me interesuje, a ne vidi se iz teksta, koliko je škola, ukupno, opremljeno računarima i šta, za ministra, znači opremljenost. ( Jedan, tri, deset...računara na koliko odeljenja? ) A tek ove " fizičke aktivnosti " što su obavezne a sprovode se" u skladu sa prostornim i ljudskim resursima". A i što već reče Džumandži, hoće li to biti dodatnih sat i po za decu ili je smanjen fond nekih drugih predmeta, i ako je ovo drugo, da li je izvršena revizija tih predmeta ( čiji je fond smanjen ) Sanja Т. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Август 15, 2017 Пријави Подели Написано Август 15, 2017 пре 5 часа, Grizzly Adams рече Ово је веома лепа илустрација колико је наш данашњи концепт образовања застарео и погрешан... Значи, претпоставка је да ће неко ко наводно "зна" (што је под великим знаком питања) да "напише" програм и уџбенике. Па ће онда то "знање" преко неког "дводневног семинара" да се "пренесе" наставницима који нит знају, нит их занима, већ су само дошли да виде "велики град" и покупе дневнице. И онда ће ти наставници нешто да "науче" ђаке. Ђаци ће наравно да се сморе за десетку, огадиће им се и школа и то што им препричавају, а нико ништа научити неће. Осим наравно ако га не интересује па седне сам да научи на другом месту. Још ниси приметио а је код нас у држави СВЕ ад-хок ?!? Задњи пут је на дуге стазе друг Тито смишљ`о петолетке. Од тада до сада све остало потпада под првонаречену варијанту... Sanja Т. and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 1 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 15, 2017 Пријави Подели Написано Август 15, 2017 Управо сада, Јанко рече Још ниси приметио а је код нас у држави СВЕ ад-хок ?!? Задњи пут је на дуге стазе друг Тито смишљ`о петолетке. Од тада до сада све остало потпада под првонаречену варијанту... Ма пусти ме, опет сам се занео... Јанко је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана 1234 Написано Август 16, 2017 Пријави Подели Написано Август 16, 2017 пре 9 часа, БанеЛ рече Биљо, како су пролазила? И сам сам дете професора, па ме занима твоје искуство. Да ти кажем, мене су прихватали увек..ваљда ми таква природа..нико није желео да ме мења..и било ми то драгоцено искуство..понекад, кад неко добије кеца из биологије, онда преда мном коментарише професорку биологије, ал то онако реда ради.. Само, мамине колеге, то је већ друга прича, превелика очекивања су имали, а ја бојкотовала биологију, све петице, ал биологија четири... Мислим да сам током школовања више научила о људској природи, него сад што учим..а учимо док смо живи... АлександраВ and БанеЛ је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана 1234 Написано Август 16, 2017 Пријави Подели Написано Август 16, 2017 А што се тиче утицаја на родитеље...не знам а што се тиче компјутера и оних интерактивних табли.и по један лаптоп за наставника, и ученика...немам појма а оно да ли да се навикавају на разлике, понекад личи на борбу за опстанак, типа најјачи побеђују знам, наивна сам, ако сам..али где је мир у срцима нашим..и човекољубље..детињаста сам..ту сам Једаред сам била на школском тавану и видела прашљава наставна средства, сасвим савремена и модерна..али из седамдесетих. Има ли овај свет још нешто да понуди, осим формуе: Нормално је, Прихвати, Променити се може мало шта БанеЛ, АлександраВ, Снежана and 2 осталих је реаговао/ла на ово 4 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 16, 2017 Пријави Подели Написано Август 16, 2017 пре 16 часа, Grizzly Adams рече Фатаморгана! Nesto kao "nasi zaposleni vozaci ce ipak morati da nauce da voze..." "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 16, 2017 Пријави Подели Написано Август 16, 2017 Inace, svojevremeno dok sam radio u skoli (veroucitelj), dolazili su mi vise puta nastavnici informatike sa nemoguce trivijalnim pitanjima, da im pomognem... Јанко је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 16, 2017 Пријави Подели Написано Август 16, 2017 пре 16 часа, JESSY рече ovaj elektronski dnevik nije losa ideja...roditelji imaju non stop pristup decijim ocenama, izostancima... Meni se to npr. uopste i nimalo ne svidja. Tim dnevnikom roditelj se stavlja prosto u ulogu pandura, i ukida se onaj najvazniji moment u odnosima roditelji-deca, a to je poverenje. Ako deca ne nauce - vaspitavana kako treba, naravno - da vremenom sama doteraju i oblikuju svoj karakter kako treba, nikad nece da budu sposobni da normalno zive bez nadzora. A to ne moze da valja apsolutno nimalo. Mi hriscani bi bar to trebali odlicno da znamo. Citava ta opsesija sa gledanjem ocena i izostanaka je toliko u samoj osnovi protestantska, da nemam reci da objasnim. To je samo jedan obican elektronski kavez, bez imalo ljudskosti u njemu, em sto upravo podilazi bas onim roditeljima (a ima ih danas ne malo) koji na vaspitanje gledaju kao na teret i nepotreban kuluk, tj. koji u vaspitanju svoje dece ne uzivaju, jer ih i ne vole punim srcem, i gledaju samo da ih se sto pre otarase nekakvim cudovisnim surogatom "osamostaljivanja". I samo da podvucem liniju - naravno da ne mislim ovde na tebe, daleko bilo, jasno mi je zasto ti mislis da je ovo dobra ideja, ali to je jedno dobro naspram stotinu zala. Ђорђе Р, Paradoksologija, Sanja Т. and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Branka62 Написано Август 16, 2017 Пријави Подели Написано Август 16, 2017 пре 16 минута, obi-wan рече Inace, svojevremeno dok sam radio u skoli (veroucitelj), dolazili su mi vise puta nastavnici informatike sa nemoguce trivijalnim pitanjima, da im pomognem... To su oni koji su se za Informatiku, Gradjansko, Veronauku.. osposobili na seminarima za nedelju dana. Kao što će sada neke druge prekvalifikovati za savremene tehnologije, preduzetništvo..., takodje, za nedelju-dve. Sanja Т. and Јанко је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Август 16, 2017 Пријави Подели Написано Август 16, 2017 Treba samo pratiti koje će firme da nabavljaju računarsku opremu i ko je od familije političar u toj ili tim firmama zapošljen.Mada to već nije novina,to je tradicija.Shvatiće i deca kad porastu. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука