Princess Bella Написано Август 11, 2017 Пријави Подели Написано Август 11, 2017 Bila sam ranije na jednom vencanju gde sam morala da skupljam prilog za tzv. kumovu pogacu. To je veoma ruzan obicaj. Naime... Kum mesi pogacu i taj hleb se nosi od stola do stola da bi se preko njega skupljao novac. Justin Waters and Trifke је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Матусал Написано Август 11, 2017 Пријави Подели Написано Август 11, 2017 пре 7 часа, AnaLaz рече Мени је ово читање исто као и читање у неким црквама, колико је ко приложио. Баш безвезе! Шта има кога да интересује колико је ко дао... Присуствовао сам неколико пута оваквим литургијама где се читају прилози. Мени је то одвратно, потпуно у супротности са јевањђељем које каже : Пазите да правду своју не чините пред људима да вас они виде; иначе плату немате од Оца свог који је на небесима 2. Кад дакле дајеш милостињу, не труби пред собом, као што чине лицемери по зборницама и по улицама да их хвале људи. Заиста вам кажем: примили су плату своју 3. А ти кад чиниш милостињу, да не зна левица твоја шта чини десница твоја. 4. Тако да буде милостиња твоја тајна; и Отац твој који види тајно, платиће теби јавно. Духовник ми је стално говорио ако хоћу некоме да дам милостињу да то чиним преко неког трећег лица од поверења а не лично а и преко мене су неки слали милостињу потребитима и то људима које су добро познавали али нису желели да се зна. Чунга Лунга, Phoebe, AnaLaz and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
AnaLaz Написано Август 11, 2017 Пријави Подели Написано Август 11, 2017 пре 1 сат, Justin Waters рече Prica je izmisljena vjerovatno Не мора да значи. Зато што , ако неко не донесе новац у коверти, човек који "пише поклоне " има коверте и ставља новац у њих и пише име на свакој коверти. Код нас у крају је тако, пише се у тефтер ко је шта донео, да би могао "истом мером" да му вратиш. Али читање... ван сваке памети. Не одбаци ме од лица Твога и Духа Твога Светога не одузми од мене. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nikolay Написано Август 11, 2017 Пријави Подели Написано Август 11, 2017 Код мене у Босанској Крајини је био тај обичај, да се говори колико је ко дао. Обично најгрлатији гост иде са младом и младожењом од госта до госта и урла колико су дали. Оно : " Аааа ооод кууумааа, се`ам `иљада шилинага"... Хвала Богу, сад смо се мало култивисали. Само коверта, али се на коверти обавезно напише ко је дао. Иначе, вјерујем да је прича истинита. Зашто све што је лијепо и добро мора бити и измишљено? Чувај ме као зјеницу ока: сјеном крила својих заклони ме. ( Пс.17,8) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Август 11, 2017 Пријави Подели Написано Август 11, 2017 пре 12 часа, Џуманџи рече ... И свадбе са много званица се и даље организују. То, а и намеће се питање зашто је те ''зле и покварене људе'' позвала на свадбу. Можда због коверти, да се нађе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука