Jump to content

Vučić: Mislim da sam pravi čovek za rešavanje pitanja Kosova

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 19 минута, Аурор рече

Ne volim da neko (ko je skoro stigao na forum) vređa naše drugare ovde.

Мучна тема, врућинчине, лоше расположење, неко се брже изиритира и тд. итд. Ни Ћирило се није увредио, верујем. :)Није битно ко од ког 'часа' почне да 'ради' - исту плату треба да добију. :):dobro:

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

@Ћириличар ако сам те увредио извини. Није злонамерно, заиста. Али веруј ми да Бакир скаче на ноге лагане на такве изјаве о Твртку Босанцу... И заиста у ономе што пишеш осећам да фали соли, суво је. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Кратос рече

Pa došli su tako što su ih britanci i ameri nagradili za holokaust veze sa šiptarima i Kosovom nema komparacija je bila zbog broja,jer ti tvrdiš nas tamo malo znači to je izgubljeno za vjek i vjekova ja kažem da nije i navodim primer gde uspeli da povrate zemlju iako ih tamo nije bilo.

ЈА ти кажем да мислим И НА ОСМАНЛИЈЕ, а ти опет само о Британцима. Као да не желиш да чујеш оно што ти не иде у прилог?

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Аурор рече

I tebi takođe :)

Хвала. Ништа није било злонамерно, иако си ме изводио из такта. И даље мислим да ниси у праву, али није ништа злонамерно! Жив био :)

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Вилер Текс рече

Добићеш похвалу од Бакира...Јадно је твоје штреберско родољубље.

У недостатку аргумената...

Данашње српство и босанство није исто што и ондашње. Босанац из средњег вијека нема националну одредницу, као ни Србин из средњег вијека, већ може имати само етничку одредницу ( што само Србин има ) или везаност за државу ( што и Босанац и Србин имају ). И погоди који је сентимент преовладавао у она времена? Везаност за државу, дабоме. Рећи да је Твртко Србин је бесмислено у ондашњем контексту, јер су се српски и босански идентитет градили преко државе. Када су Турци дошли, Босанци су прихватили ислам и везали се за Турску, а Србија је и даље остала жива као појам као и народ који је био везан за ту државу. Зато су ти данашњи Срби потомци људи са предјела средњевјековне Србије досељени након њеног пада у нвое крајеве. И зато се Бошњаци не осјећају Србима, јер су се вратили Босни као одредници, а прије тога веина њих се држала и даље за Турску.

Но хајд, ниси Србин ако не браниш све што нам иде у прилог, претпостављам :stadaradim:

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Вилер Текс рече

Ти си такав теоретичар који не види реалан живот. Мислим шта ми наприча...Боре се за слобдоу због Косовског мита. Не видим ја шта је од 2000 супротно од Милошевића...

Па шта ти напричах? Вриједности нису везане за земљу, могу се пројављивати и у другим стварима, не губимо српство ако признамо Косово јер вриједности нису нужно взеане за земљу, средњи вијек има своја правила јер је био засебна епоха, али битно је да ништа није тачно што не иде у прилог нашем национализму. Још сам се убио куцајући и објашњавајући да би ти само дошао натраг са простом тврдњом ,без аругмената, и на крају да се спустиш на ниво увреда. Мислим, хајд, шта ти ја ту могу? Али ако ће нам аргументација и прича за непризнавање Косова бити као на овој теми - има да признамо Косово само тако, јер вам прича није убједљива ни најмање.

Па рецимо, немамо претензије на Хрватску ни на БиХ, тј. не ратује се, оријентисани смо ка Западу, капиталисти смо ( макар номинално ), у миру, са демократичнијим системом и друштвом ( чак је и Вучко демократичнији од Слобе.. но то није толико тешко бити па... ). Али битно је да се "боримо за слободу" тако што желимо да себе наметнемо Албанцима. Да не цитирам Карлина који ми одмах пада на памет...

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Ћириличар рече

Па шта ти напричах? Вриједности нису везане за земљу, могу се пројављивати и у другим стварима, не губимо српство ако признамо Косово јер вриједности нису нужно взеане за земљу, средњи вијек има своја правила јер је био засебна епоха, али битно је да ништа није тачно што не иде у прилог нашем национализму. Још сам се убио куцајући и објашњавајући да би ти само дошао натраг са простом тврдњом ,без аругмената, и на крају да се спустиш на ниво увреда. Мислим, хајд, шта ти ја ту могу? Али ако ће нам аргументација и прича за непризнавање Косова бити као на овој теми - има да признамо Косово само тако, јер вам прича није убједљива ни најмање.

Па рецимо, немамо претензије на Хрватску ни на БиХ, тј. не ратује се, оријентисани смо ка Западу, капиталисти смо ( макар номинално ), у миру, са демократичнијим системом и друштвом ( чак је и Вучко демократичнији од Слобе.. но то није толико тешко бити па... ). Али битно је да се "боримо за слободу" тако што желимо да себе наметнемо Албанцима. Да не цитирам Карлина који ми одмах пада на памет...

Мислим да се мораш осолиш :) 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, ana čarnojević рече

Volim Ivana Colovica iako se cesto ne slazem sa njim. Al kad se sloyim onda je to to bey ostatka. Ako cemo da zagrebemo skroz po Kosovskom mitu treba nam ova knjiga, http://www.bibliotekaxxvek.com/colovic-ivan-smrt-na-kosovu-polju/ sigurna sam da je bio nemilosrdan i posten. i sam kaze. 

Predmet mog interesovanja u ovoj knjizi su ideološke i političke funkcije sećanja na Kosovsku bitku...

ali sta ako taj mit nije samo nekakav narativ koji se pazljivo konstruisao, upotrebljavao i zloupotrebljavao. sta ako je to istinski zavet?

samo pitam...

Beš zavet idemo u jevropu jer tamo je med i mleko.Sa će ćirilko ti objasni.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Вилер Текс рече

@Ћириличар ако сам те увредио извини. Није злонамерно, заиста. Али веруј ми да Бакир скаче на ноге лагане на такве изјаве о Твртку Босанцу... И заиста у ономе што пишеш осећам да фали соли, суво је. 

Ма јок болан, једино што ме нервира су повраћаји без аргумената. То је за мене једина увреда. Ебга, фино смо почели и да на ово спадне.

Зашто да ти лупају казну што си рекао истину - штребер сам

:smeh1:

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Ћириличар рече

Ма јок болан, једино што ме нервира су повраћаји без аргумената. То је за мене једина увреда. Ебга, фино смо почели и да на ово спадне.

Зашто да ти лупају казну што си рекао истину - штребер сам

:smeh1:

Па то ти причам брате, није све у фактима,папирима од којих су многи фалсификати, маше се њима ван контекста...Мој ти је братски и људски савет кад већ волиш да учиш, ето ти га горе Таса па слушај и живи брате :) 

Подели на овим сајтовима

A mogo bi ćirilko da nam objasni gde se to srpski Kralj Stefan Tvrtko Kotromanić izjasnio kao bosanac?

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...