Jump to content

Свети Великомученик Прокопије - онај од напретка или онај који прокопава

Препоручена порука

пре 4 часа, Драгана Милошевић рече

Ел Торнеро,

да ли спроводиш у дело ово што си написао?

Или си јак само на речима?

Устајем мртав, онда васкрсавам и радим до касно, па опет лежем мртав. Вежбам умирање, јер то је једина извесност. Нисам јак, не знам где си то нашла.?

Подели на овим сајтовима

@Princess Bella Нису лоше родиле ове џанарике. Код нас нема ни за јело.

Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога.

(Мт.6, 34)

Подели на овим сајтовима

On ‎7‎/‎22‎/‎2017 at 3:53, елТорнеро рече
On ‎7‎/‎21‎/‎2017 at 17:16, Princess Bella рече

Ili-  zlo na usta ne ulazi.  :D

Да, следујући којечему " рекла нам бабине бабе баба" удаљавамо се од практичног Хришћанства, сви, од Синода до последњег лаика. Неразумевање сопствене вере је продрло у све поре црквеног живота, заборавили смо да нас спасавају дела. Рођени моји, ми смо постали теоретичари живота, нико не брани умовање, али оно које нас води у живот, практичан живот. Теорија и обреди су потребни, до неопходности, али они неће умилостивити Бога да нас спасе, Бог очекује плод. Теорија и обреди су ослонац да би се ходало, напред, а не да би им се дивили седећи. Без послушања, смирења, праштања, у љубави, нико неће бити спасен, а то су дисциплине које се вежбају. Литургија, пост, молитва, богословље су ту да би нас окрепили на путу и помогли нам да будемо бољи. Јесмо ли бољи?

Прашташ ли свима, све?

Следујеш ли за добром поуком, сваком?

Настојиш ји да не знаш горега од себе, никога?

А љубав, где је љубав, па у ово троје изнад, у томе и јесте Љубав.

Праштајте, чак и себи, чак и мени, јер ако шта не опростимо заправо нисмо опростили Ономе Који прашта свима. 

Nedostatak ljubavi je pocetak padanja ili otpadanja od Darodavca te I takve Ljubavi. Prastanje u ljubavi za mnoge je misaona imenica. Kako "nametnuti" drugome spasonosnu disciplinu osim davanjem licnim primerom?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...