Jump to content

Pomoć u kupovini kompjutera

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 3 минута, Милан Ракић рече

U Yugo

12:smeha:

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

ово купиш и нема зиме :)

j7mloj8fiv1z.jpg

„Бојим се Бога који је високо и гледа. Бојим се и човека који нема Бога!”

Византијска пословица

Подели на овим сајтовима

:laugh1:

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, RYLAH рече

Ел може Пентијум тројка да тера Monkey Island најновији?

Game Debate - Can I run it?

:)

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

можеш да скинеш игру, инсталираш и онда видиш да ли ће да ради. Ништа те не кошта:D

„Бојим се Бога који је високо и гледа. Бојим се и човека који нема Бога!”

Византијска пословица

Подели на овим сајтовима

Treba ti računar sa jačom grafičkom karticom, mislim da nisu skupe one GTX 1050 od NVidia, treba ti malo jači procesor, minimum Intel i5 sa 4 radnika (Threads), treba ti DDR3 memorija od minimum 1600 Mhz i bilo bi lepo da imaš SSD umesto Hard Diska. Onaj "Samsung 850 EVO" za primer. 

Ako si početnik, onda ti naravno treba slabija konfiguracija, ali ako si negde na sradini ili ćeš biti pro, onda ti treba ovakva neka, približna konfiguracija. Ovo je po meni najjeftinije za 3D obradu. Sledeća konfiguracija bi bila idealna, ali to je već malo skuplje.

Chieftec 700W
Intel i7
GTX 1080 Ti
DDR4 16 GB
24' Wide Display
SSD Samsung 500 GB M.2 socket
HDD 2 TB

Takva konfiguracija bi bila odlična, ali je skupa.

200_OK.jpg

Mornië alantië

Подели на овим сајтовима

Pa, ako izaberem ono što mi je Obi preporučio od 52.000din, plus SSD od 9.000din, to je oko 500 evra. To bi valjda bilo to.

Zanima me da li je preporučljivo da imam jedan SSD za sistem i jedan HDD za skladištenje memorije? Da li za to treba posebno kućište i napajanje?

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Milan Nikolic рече

Zanima me da li je preporučljivo da imam jedan SSD za sistem i jedan HDD za skladištenje memorije? Da li za to treba posebno kućište i napajanje?

Pozeljno ja da bude bas tako odvojeno. Ne treba neko posebno kuciste, sva danasnja su uglavnom odlicna za to, a napajanje samo da nije ispod nekih 400-450W.

Подели на овим сајтовима

пре 14 часа, WiseMan рече

mislim da nisu skupe one GTX 1050 od NVidia

Kako kome, meni je cena od tih nekih 140-150e (samo za kartu) bas velika sad.

Ja mislim da bi mu i ona osrednja GT1030 sasvim lepo radila, a ona je negde oko 70-80e.

GTX 1050 2gb GDDR5 128bit  - - - > 19.500 din

GT 1030 2gb DDR5 64bit  - - - > 10.500 din

Подели на овим сајтовима

Možda će meni biti dovoljna Integrisana HD 630, kao u tvojoj preporuci: https://gigatronshop.com/gigatron_racunari/gigatron_aurora_pro_i500-105915

Meni treba za najobičnije 3D modelovanje sa nekim besplatnim programom.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Milan Nikolic рече

Možda će meni biti dovoljna Integrisana HD 630, kao u tvojoj preporuci: https://gigatronshop.com/gigatron_racunari/gigatron_aurora_pro_i500-105915

Meni treba za najobičnije 3D modelovanje sa nekim besplatnim programom.

Mozda, ali ja bi ti ipak rek`o da probas da nadjes nesto sa ovom GT1030, svakako da je to bolje i dugotrajnije resenje.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...