Jump to content

Izgradnja Hrama Svetog Save se bliži kraju

Оцени ову тему

Препоручена порука

• 2 weeks later...

Које је ваше мишљење поводом тога што је издвојено 10 милиона евра из буџета за изградњу Храма усред пандемије и ишчекивања економске кризе? Да ли је погрешан тренутак за то по вама? Пре свега узимајући у обзир да нисмо једна од земаља која олако схвата овај вирус, већ напротив били смо водећи по увођењу мера.

Подели на овим сајтовима

@Владимир Бошковић Da, treba izdvojiti sredstva za Hram. Uostalom, Rusi snose ve'inu troškova, sve ukupno 50 miliona eevra
Zdravstvo ima većih problema od korone, ali nisam čula od nijednog hroničnog bolesnika za kojeg nema lekova uvek, a koji su baš skupi, da žali novac za Hram.

Подели на овим сајтовима

пре 11 часа, Božena рече

@Владимир Бошковић Da, treba izdvojiti sredstva za Hram. Uostalom, Rusi snose ve'inu troškova, sve ukupno 50 miliona eevra
Zdravstvo ima većih problema od korone, ali nisam čula od nijednog hroničnog bolesnika za kojeg nema lekova uvek, a koji su baš skupi, da žali novac za Hram.

Не жалим новац за Храм, него ме је тренутак подстакао на размишљање. Слажем се све, ал не мислим на лекове само, већ на целокупну кризу коју смо доживели, пре свега у здравству, циљам на то да велики број људи није могао да лечи друге болести све ово време и оне су узнапредовале, те је здравље целе државе високо угрожено, и духовно и телесно, а како мука на муку иде, економска криза ће ствари помножити са 100... Наравно да има много ствари на које је ишао новац, а где му је много мање било место за време короне, али ми је пало на памет да је наша Црква могла да преусмери бар мали део новца као пример, људима који су остали без посла нпр. Можда се то и десило, надам се да сам само лоше обавештен. Није моје да о том судим свакако.

Подели на овим сајтовима

@Владимир Бошковић Crkvene narodne kuhinje su konkretan i vidljiv primer pomoći, Versko dobrotvorno starateljstvo, valjda ima još drugih vidova pomoći....svako uradi koliko može i ume, tu su i pojedinci koji pomažu....a mi se ionako još nismo oporavili od gubitaka koje nam je donelo bombardovanje...

Подели на овим сајтовима

On 25.11.2020. at 21:38, Владимир Бошковић рече

Које је ваше мишљење поводом тога што је издвојено 10 милиона евра из буџета за изградњу Храма усред пандемије и ишчекивања економске кризе? Да ли је погрешан тренутак за то по вама? Пре свега узимајући у обзир да нисмо једна од земаља која олако схвата овај вирус, већ напротив били смо водећи по увођењу мера.

Ima se novac za krizu. Ne trebamo da finansiramo razne nvo itd., zar ne... Ove ne mogu da budu važnije od kulture, i hram svetog Save jeste opštenarodna kultura koja postaje narodno i nacionalno kultuno nasledstvo. Kandićeva ni Albancima neće biti kulturno nasledstvo a kamoli nama ;)

No, iz nvo-sektora često i dolaze optužbe na Crkvu i zašto država da finansira Crkvu. A sama prosi i živi od države koju istovremenom ocrnjuje na svaki mogući način. Crkva barem brani državu umesto da se bori protiv nje.

Lično ja nisam zadovoljan sa hramom svetog Save, ne kako je izgrađen i ne kako je finansiran u poslednje vreme. Ništa protiv Rusije, ali hram trebao je da gradi srpski narod sam. I najzad, hram je mogao, morao, mnogo lepše da ispadne, kako spolja, tako i iznutra. Tek ono čudovište od parohijskog doma da ne pominjemo. Ali ja se nisam pitao, i šta je tu, tu je.

Kažeš: Nemamo novac. A kad smo ga imali? Ipak smo gradili iako nismo imali novac (npr. samo Beograd od 100.000 stanovnima u 1900 na 2 miliona u 2000, za ostalu Srbiju da ne govorimo), i ako hoćemo da opstanemo, moramo i dalje da gradimo iako nemamo novac!

Milost i istina neka te ne ostavlja; priveži ih sebi na grlo, upiši ih na ploči srca svojega!

Подели на овим сајтовима

On 27.11.2020. at 12:53, Božena рече

@Владимир Бошковић Crkvene narodne kuhinje su konkretan i vidljiv primer pomoći, Versko dobrotvorno starateljstvo, valjda ima još drugih vidova pomoći....svako uradi koliko može i ume, tu su i pojedinci koji pomažu....a mi se ionako još nismo oporavili od gubitaka koje nam je donelo bombardovanje...

пре 1 сат, Dragi рече

Ima se novac za krizu. Ne trebamo da finansiramo razne nvo itd., zar ne... Ove ne mogu da budu važnije od kulture, i hram svetog Save jeste opštenarodna kultura koja postaje narodno i nacionalno kultuno nasledstvo. Kandićeva ni Albancima neće biti kulturno nasledstvo a kamoli nama ;)

No, iz nvo-sektora često i dolaze optužbe na Crkvu i zašto država da finansira Crkvu. A sama prosi i živi od države koju istovremenom ocrnjuje na svaki mogući način. Crkva barem brani državu umesto da se bori protiv nje.

Lično ja nisam zadovoljan sa hramom svetog Save, ne kako je izgrađen i ne kako je finansiran u poslednje vreme. Ništa protiv Rusije, ali hram trebao je da gradi srpski narod sam. I najzad, hram je mogao, morao, mnogo lepše da ispadne, kako spolja, tako i iznutra. Tek ono čudovište od parohijskog doma da ne pominjemo. Ali ja se nisam pitao, i šta je tu, tu je.

Kažeš: Nemamo novac. A kad smo ga imali? Ipak smo gradili iako nismo imali novac (npr. samo Beograd od 100.000 stanovnima u 1900 na 2 miliona u 2000, za ostalu Srbiju da ne govorimo), i ako hoćemo da opstanemo, moramo i dalje da gradimo iako nemamo novac!

У праву сте, од деведесетих, преко приватизација, светске кризе, онда ово садашње ропство инспирисано турским и комунистичким и помало зачињено Орвелом и Хакслијем, а о историјским раздобљима пре и да не причам... Слаба нам је вајда да чекамо да нам буде боље, реално. Што се тиче Руса, не делим мишљење с Драгим, мене радује свако интересовање Руса за нас, пошто га свакако нема пуно.

Подели на овим сајтовима

On 25.11.2020. at 21:38, Владимир Бошковић рече

Које је ваше мишљење поводом тога што је издвојено 10 милиона евра из буџета за изградњу Храма усред пандемије и ишчекивања економске кризе? Да ли је погрешан тренутак за то по вама?

Ispravite me ako grešim ali 10 miliona za jednu državu pa makar ona bila i Srbija je ništa. Činjenica je kada se izdvoji za hram (ili bilo koju drugu crkvu) odmah se jave neki (ne mislim na tebe) koji će reći kako je taj novac mogao da bude bolje utrošen za npr. zdrastvo, a da nije bilo donacija za hram zdrastvenog sistema se niko ne bi setio, kao što ga se ne seća godinama :D 

Drago mi je da se završava, uprkos svemu i krajnje je vreme - 85 godina, ova zemlja je stalno u problemima, čekajući pogodan trenutak nikad ga ne bi završili.
Dopada mi se i zlato i mozaik:)

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...