Jump to content

Зоран Ђуровић: Свети Јован Златоусти: Васкрсли смо са Христом и на небу седимо са Њиме

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 8 минута, Zoran Đurović рече

Ово је врхунска ствар. Али запазити да он говори као аутентични човек овде, и то онај који има славу пре постања света. Амфилохије је једном добро рекао да не може да верује у Бога који би могао и да благује без света и човека. То му је била света мисао. 

Текст је пребогат.  

Ma kakav bre tekst ovde se pokazao u svoj slavi i to molitvom Ocu.

Otac Ga je proslavio potpuno i nedvosmisleno, kad Petar vrišti sa onim noževima po vrtu i odseca uvo vojniku Sin mu reče zar da odbijem Čašu koju mi je Otac pripremio, kao da mu govori Petre što spavaš što se nisi molio samnom.

Ovde Sin objavljuje imena u Carstvu svim učenici bez Jude nedvosmisleno vide Sina potpuno u Očevoj slavi više dileme nema.

Kad ti gore kazujem kakav bre tekst ne mislim uvredljivo nego mislim da je ovo Isusova Molitva pre vrta i u vrtu važi za sve, ovo je molitva sa objavljivanjem imena Carstva Božjeg, ovde Otac Sina proslavlja potpuno u sebi, odavde pa nadalje više dileme nema Sin je potpuni Bog.

Čitajte ljudi na glas i molite se sa Sinom, ovo je molitva svega sveta, ovo je molitva sakrivena od postanja sveta. Ovo je knjiga živih.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 65
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Ово изговори Исус, па подиже очи своје небу и рече: Оче, дошао је час, прослави Сина својега, да и Син твој прослави тебе;

2

Као што си му дао власт над сваким тијелом, да свему што си му дао, дарује им живот вјечни.

3

А ово је вјечни живот да познају тебе једнога истинитога Бога и кога си послао Исуса Христа.

4

Ја те прославих на земљи; дјело сврших које си ми дао да извршим.

5

И сада прослави ти мене, Оче, у тебе самога, славом коју имадох у тебе прије него свијет постаде.

6

Објавих име твоје људима које си ми дао од свијета; твоји бијаху па си их мени дао, и твоју су ријеч одржали.

7

Сад разумјеше да је све што си ми дао од тебе.

8

Јер ријечи које си ми дао, дао сам њима: и они примише, и познаше заиста да од тебе изиђох, и вјероваше да ме ти посла.

9

Ја се за њих молим, не молим се за свијет, него за оне које си ми дао, јер су твоји.

10

И све моје твоје је, и твоје моје; и прославио сам се у њима.

11

И више нисам у свијету. а они су у свијету, и ја долазим теби. Оче свети, сачувај их у име твоје, оне које си ми дао, да буду једно као ми.

12

Док бијах с њима у свијету, ја их чувах у име твоје; оне које си ми дао сачувах; и нико од њих не погибе осим сина погибли, да се испуни Писмо.

13

А сада долазим теби, и ово говорим на свијету, да имају радост моју испуњену у себи.

14

Ја сам им дао ријеч твоју: и свијет их омрзну, јер нису од свијета, као ни ја што нисам од свијета.

15

Не молим да их узмеш са свијета, него да их сачуваш од злога.

16

Од свијета нису, као ни ја што нисам од свијета.

17

Посвети их истином твојом: ријеч твоја јесте истина.

18

Као што ти мене посла у свијет, и ја њих послах у свијет.

19

Ја посвећујем себе за њих, да и они буду посвећени истином.

20

Не молим пак само за њих, него и за оне који због ријечи њихове повјерују у мене:

21

Да сви једно буду, као ти, Оче, што си у мени и ја у теби, да и они у нама једно буду да свијет вјерује да си ме ти послао.

22

И славу коју си ми дао ја сам дао њима, да буду једно као што смо ми једно.

23

Ја у њима и ти у мени, да буду усавршени у једно, и да позна свијет да си ме ти послао и да љубиш њих као што мене љубиш.

24

Оче, хоћу да и они које си ми дао буду са мном гдје сам ја, да гледају славу моју коју си ми дао, јер си ме љубио прије постања свијета.

25

Оче праведни, свијет тебе не позна, а ја те познах, и ови познаше да си ме ти послао.

26

И ја им објавих име твоје и објавићу: да љубав којом ме љубиш у њима буде, и ја у њима.

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Zoran Đurović рече

Али запазити да он говори као аутентични човек овде, и то онај који има славу пре постања света.

Ako bi usvojili takvo tumačenje čovek onda nije stvorenje,već Bog,ja zapažam nešto sasvim drugo,prevečnu Ljubav Oca prema Sinu kao i svedočanstvo da je Isus pored toga što je čovek i potpuni Bog.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Кратос рече

Ako bi usvojili takvo tumačenje čovek onda nije stvorenje,već Bog,ja zapažam nešto sasvim drugo,prevečnu Ljubav Oca prema Sinu kao i svedočanstvo da je Isus pored toga što je čovek i potpuni Bog.

Види ти то са ВСБ, моје се прођи главе:))

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Кратос рече

Ava ti je rekao još veću ljubav pokušaj da je vidiš.

Подели на овим сајтовима

Primetićete kad se molite sa Sinom na glas jer ste vi Telo Njegovo da Sin poznaje svako ime u slavi Očevoj punoj, jer sam govori Ocu sačuvao sam ove koje si mi dao a samo je sin pogibli ostao da se ispuni Pismo.

Knjiga živih zapečaćena.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Ava ti je rekao još veću ljubav pokušaj da je vidiš.

Ja ljubav Božiju vidim u njegovom kenozisu ako je on večno takav  i pre postanja sveta,tu onda nema nikakve ljubavi.Nema kenozisa,nema uzimanja obličija sluge,nema sjedinjenja sa stvorenom prirodom...a upravo u tome se i pokazuje ludačka ljubav Božija....

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Кратос рече

Ja ljubav Božiju vidim u njegovom kenozisu ako je on večno takav  i pre postanja sveta,tu onda nema nikakve ljubavi.Nema kenozisa,nema uzimanja obličija sluge,nema sjedinjenja sa stvorenom prirodom...a upravo u tome se i pokazuje ludačka ljubav Božija....

Da, osim ako gledaš da je Njega Otac poslao da nas sačuva ovde u svetu palom jer smo tamo gore od Oca stvoreni.

Pa sad ti vidi kako ludost postaje ljubav neuništiva.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Mi nismo jaja, mi smo stvorene ličnosti prvo nas je Otac stvorio, pa nas je majka na zemlji rodila a Sin podigao jer Ga Otac posla po nas.

Šta ti podrazumevaš pod stvorenošću?

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече

Knjigu Živih.

Šta je to?

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече

Pravoslavlje ne veruje u predestinaciju.To ti je čist origenizam....slobodna volja je jedan od fundamentalnih principa hrišćanstva.Čovek ima i takvu slobodu da Bogu može da kaže ne....

Svet je ovako gledajući kako ga ti kapiraš osuđen na spasenje jer izjednačavaš knjigu Života sa stvorenim svetom.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...