Jump to content

Програмирање - лекција бр. 1

Оцени ову тему

Препоручена порука

On 23. 3. 2017. at 16:56, Кратос рече

Zatim da nestane,da bude refreševan ekran koji opet kreće od prvog pitanja da se prehodni unosi zabeleže u nekoj bazi ili šta već pa opet da idu tri pitanja čiji će se unosi zabeležiti u toj nekoj bazi.

Expand  

Наша "база" су тренутно ови низови како сам навео изнад. Доћи ћемо и до база података, ал` полако.

Задатак је постављен да се реши само на основу онога што смо до сада научили из поглавља "The Basics".

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

On 23. 3. 2017. at 16:59, Grizzly Adams рече

Наша "база" су тренутно ови низови како сам навео изнад. Доћи ћемо и до база података, ал` полако.

Задатак је постављен да се реши само на основу онога што смо до сада научили из поглавља "The Basics".

Expand  

Znam.Nego probao sam ovo while(true)  i ponavlja mi pitanja iz tog logičkog bloka redom jedno ispod drugog.Probaću sam da rešim kako da ga refrešujem,nego kad stavim ovo Console.clear() on mi ne izbaci refrešovan ekran,makar i prazan nego me izbaci iz konzolne aplikacije

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

On 23. 3. 2017. at 17:08, Кратос рече

nego kad stavim ovo Console.clear() on mi ne beci refrešovan ekran,makar i prazan nego me izbaci iz konzolne aplikacije

Expand  

Чудно... Да ли ти јавља неку грешку или нешто?

Треба да великим "С" - Console.Clear();

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

On 23. 3. 2017. at 17:08, Кратос рече

Znam.Nego probao sam ovo while(true)  i ponavlja mi pitanja iz tog logičkog bloka redom jedno ispod drugog.Probaću sam da rešim kako da ga refrešujem,nego kad stavim ovo Console.clear() on mi ne izbaci refrešovan ekran,makar i prazan nego me izbaci iz konzolne aplikacije

Expand  

Где си убацио Console.Clear() у односу на while(true) { ... }?

Подели на овим сајтовима

On 23. 3. 2017. at 17:10, Grizzly Adams рече

Чудно... Да ли ти јавља неку грешку или нешто?

Треба да великим "С" - Console.Clear();

Expand  

Ne,velikim sam i pisao,samo me vrati na kod.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

On 23. 3. 2017. at 17:25, Juanito рече

Где си убацио Console.Clear() у односу на while(true) { ... }?

Expand  

Odmah posle.

Подели на овим сајтовима

On 23. 3. 2017. at 18:12, Кратос рече

Odmah posle.

Expand  

Е па зато ти се ништа не дешава. while(true) { ... } је бесконачна петља. Када се једном уђе у њу, нема изласка до другог Христовог доласка. Ништа након ње се не може извршити. Сав код мора да буде или пре или унутар. Унутар мора да буде оно што желиш да се бесконачно понавља - значи унос - чување - брисање претходног - штампање новог.

Подели на овим сајтовима

On 23. 3. 2017. at 13:23, Grizzly Adams рече

Нажалост не знам о томе пуно...

@ronin знаш ли нешто о овоме?

Expand  

https://www.lpi.org/our-certifications/exam-102-objectives

„Бојим се Бога који је високо и гледа. Бојим се и човека који нема Бога!”

Византијска пословица

Подели на овим сајтовима

On 23. 3. 2017. at 18:15, Juanito рече

Е па зато ти се ништа не дешава. while(true) { ... } је бесконачна петља. Када се једном уђе у њу, нема изласка до другог Христовог доласка. Ништа након ње се не може извршити. Сав код мора да буде или пре или унутар. Унутар мора да буде оно што желиш да се бесконачно понавља - значи унос - чување - брисање претходног - штампање новог.

Expand  

To je to.Hvala brate.:navijanje:

Подели на овим сајтовима

On 23. 3. 2017. at 18:14, Grizzly Adams рече

Постави одма свој код да видимо где је тачно проблем.

Expand  

Rešeno.Ja sam mislio da ide posle loopa.

Подели на овим сајтовима

E sunce mu žarko,čitam introduction to C # o loops i na sred ekrana mi reklama AV.Moraću da se samookadim sa jednim svet(l)im pivom. :pop::D

Подели на овим сајтовима

Sad već moram da pređem na sledeću fazu sa formiranjem liste unetih podataka, ću da probam sam a kad  zabagujem negde,javljam se za pomoć ali ovaj deo je bar  rešen.Napredujemo polako al sigurno.:citac:

Подели на овим сајтовима

On 23. 3. 2017. at 18:26, Кратос рече

E sunce mu žarko,čitam introduction to C # o loops i na sred ekrana mi reklama AV.Moraću da se samookadim sa jednim svet(l)im pivom. :pop::D

Expand  

Надам се само да не пише

while (true)
{
    premijer = new Vucic();
}

Подели на овим сајтовима

ОК, супер!

Ево још да помогнемо још мало - структура програма треба да буде одприлике оваква:

// Декларација низова и варијабле која чува број производа

while(true)
{
    // Обриши екран
    // Испиши на екран листу производа из низова и тотал
    // Учитај податке (назив, количина, цена) за нови производ
    // Убаци нове податке у низ
    // Увећај број производа за 1
}

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...