Jump to content

Свети Грација и Злославни Ава Римски, Зоран Ђуровић

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 48 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Da vasjane znam satana je više ljudi povukao za sobom nego Hristos ma važi bre deco nadjite neku devojku idite u šetnju šta je vama....

Уопште није поента у томе ко је више људи повукао са собом (мада мој предходни коментар се односио на Сатану и ангеле, не на људе конкретно), већ је поента у сасвим погрешној, неистинитој и антихришћанској поставци изнетој од тебе. Број "амина" (у овом случају велики број) које поседујемо не значи да није бесмислено оно што говоримо, као и супротно. 

Иначе, сам Христос вели: "Уђите на уска врата; јер су широка врата и широк пут што воде у пропаст, и много их има који њиме иду. Јер су уска врата и тијесан пут што воде у живот, и мало их је који га налазе.“ (Мт. 7:13-14), „много је званих, али је мало изабраних“ (Лк. 14:24), „Не бој се, мало стадо!“ (Лк. 12:32)."

П.С. Није Васјан, него Васијан. По једном дивном Светитељу, пријатељу Св. Амброзија:

http://beseda.rs/sv-vasijan-lavdijski/

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Васијан рече

неистинитој и антихришћанској поставци изнетој од тебе. Број "амина", у овом случају велики број, које поседујемо не значи да није бесмислено оно што говоримо, као и супротно. 

Vidi nosi se bre više u peršun da stalno nekoga optužuješ za nehrišćanske postupke, to više nije niti normalno niti humano.

Neko me je optužio da stalno pričam gluposti ovde.

Ja sam na to reagovao kao čovek i rekao mu da povede računa da ja imam na forumu žive reči utehe preko 11800 amina i da su to amini uglavnom verujućih ljudi u proteklih nekoliko godina unazad i da je poznavajući ovaj forum (najveći pravoslavni forum u srbiji) bilo nemoguće skupiti 11800 amina pričajući gluposti.

Ja ne znam koliko daleko ide vaša mržnja prema meni ali sigurno vam dobroga neće doneti, ja ću nekako i preživeti.

Sad mi reci činjenicama, da li postoji na ovom forumu neko ko ima preko preko 11800 amina a da se na kraju ispostavilo da on stalno lupa gluposti.

Ja ću ti reći da to nije moguće, svakom zdravorazumskom čoveku ako govorimo konkretno za ovaj forum je jasno da to nije moguće, takve prakse nema, nema nijednog takvog člana, ovde su moderatori nekada bili još rigorozniji ako je neko pričao gluposti iz teologije bio je udaljavan sa foruma ili je bio na režimu odobravanja, tako da to što ti sada hoćeš da provučeš zadojen mržnjom prema meni je više nego podlo.

Da ne kažem dalje da ovakvu mržnju još potkrepljuješ i zloupotrebljavaš Hristove reči da upotpuniš svoju bljuvotinu.

Samo vas gledam!

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Vidi nosi se bre više u peršun da stalno nekoga optužuješ za nehrišćanske postupke, to više nije niti normalno niti humano.

12:smeha:

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

пре 22 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Ja ne znam koliko daleko ide vaša mržnja prema meni ali sigurno vam dobroga neće doneti, ja ću nekako i preživeti.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Било би лепо да нам Васијан, Белзебуб, Небојша, Боксит, Кратос на основу житија св. Грације покажу Грацијино безбоштво и заблуде. Јер, то је овде тема.

Ништа благочестиво не видех у ових, нити конструктивног, него ми се чини да усташе на Господа и свеца његовог! Шта јеванђелско изнеше?

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Zoran Đurović рече

Било би лепо да нам Васијан, Белзебуб, Небојша, Боксит, на основу житија св. Грације покажу Грацијино безбоштво и заблуде. Јер, то је овде тема. 

Da ovo si dobro rekao, evo primera pa nam pokažite.

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Zoran Đurović рече

Било би лепо да нам Васијан, Белзебуб, Небојша, Боксит, Кратос на основу житија св. Грације покажу Грацијино безбоштво и заблуде. Јер, то је овде тема.

Ништа благочестиво не видех у ових, нити конструктивног, него ми се чини да усташе на Господа и свеца његовог! Шта јеванђелско изнеше?

Ne znam njegovo žitije niti sam bilo gde rekao da je bozbožnik i da je bio u nekakvoj zabludi niti sam se bavio njegovim likom i delom.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Volim_Sina_Bozjeg рече

Ja sam na to reagovao kao čovek i rekao mu da povede računa da ja imam na forumu žive reči utehe preko 11800 amina

Ако коза лаже, рог не лаже! Нисам знао да сам био шампион! :cheesy3:

GKtVxKe.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Zoran Đurović рече

Ако коза лаже, рог не лаже! Нисам знао да сам био шампион! :cheesy3:

GKtVxKe.jpg

Ma nisu ni važni toliko amini zaista ne bi ih potegao nego je stvar u reputaciji.

Amini su forumska reputacija, a ovaj forum ima najbolju reputaciju od svih pravoslavnih foruma, pa sam na optužbe da sve što napišem jesu gluposti morao da izvadim i neku činjenicu jer time je napadnuta moja reputacija.

JA ne znam kako sma drugačije mogao da se odbranim ili da ignorišem svoju dužnost kao čoveka na samoodbranu.

Samoodbrana nije samo pravo čoveka nego njegova DUŽNOST!

Подели на овим сајтовима

пре 40 минута, Zoran Đurović рече

Ако се сећате, на почетку теме написах да нећу улазити у богословске расправе. Тако да нисам ништа коментарисао гледе тога и гледе текста од Вас написаног. Неколико коментара које на овој теми написах односили су се на неке споредне ствари које сте уосталом и сами аминовали (када смо већ код тих "амина").

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, Кратос рече

Ne znam njegovo žitije niti sam bilo gde rekao da je bozbožnik i da je bio u nekakvoj zabludi niti sam se bavio njegovim likom i delom.

Da dodam i ovo cudo. 

On je proglašen blaženim tek 1889. Službeno. No otkako je umro imao je neformalni kult, se facto - jer mu je tijelo bilo postavljeno na oltar i od tada se štovao. E sad pazi. Kad je proglašen blaženim to je ovdje bila neizmjerna fešta. Godinu dana nakon toga, biskup je naredio da se obilježi u svim mjestima prva godišnjica beatifikacije

Uz svečane trodnevnice Trećeg dana trodnevnice, muljanski ribari - oni su bili isključivo ribari kao i Gracija, dakle ne pomorci i trgovci Uhvatili su preko 6000 palamida
Nikad prije i nikad poslije nije bilo takvog ulova

- Такође, мој син Спасоје се чудом родио, јер је жена ризиковала свој живот, и саветовали су јој побачај, месецима је одржавала трудноћу; никоме није рекла да јој је лоше, а ствари су кренуле набоље од Спасовдана (зато Спасоје), се родио на упокојење св. Грације.

Прича ми жупник да је било неких хулника на Грацију, и да су им се деца родила без очију. То вам паралела са Јелисијем и ђецом која су му се ругала што је ћелав па их растргла међедица...

Кад сам био мали, неки таксиста из Сутомора је на магарцу повео непокретно дете код Василија Острошког. Дете му проходало. И како су стали да о томе препичавају, овај у неком друштву рече: Јес, а да ја не дадох црвену на Василија ништа не би било! Ујутро дете непокретно. Поново га он запрти на магаре, а калуђери кад га видеше одмах су знали да је нешто "благочестиво" направио. Тада им призна, ови очиташе молитву код свеца и дете опет прохода.

Са примитивцима иде тако. Ја сам био сведок како је Грација залепио шамар човеку да му је главу окренуо, али се овај опаметио (наравно да говорим у преносном смислу, али је било тако, па сам га упозорио да више неће бити шамара, него да ће га Господ сатртри ако се врати на своју бљувотину).

То су миракули и Бог делује кроз њих и тако говори људима. Има хиљаду начина на које се обраћа људима не би ли их отрезнио, а чуда су један од тих.    

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Васијан рече

Ако се сећате, на почетку теме написах да нећу улазити у богословске расправе. Тако да нисам ништа коментарисао гледе тога и гледе текста од Вас написаног. Неколико коментара које на овој теми написах односили су се на неке споредне ствари које сте уосталом и сами аминовали (када смо већ код тих "амина").

Кад се Ис јавио, није било богословске расправе. То ти је и овде исто: или признајеш Знак Божији или не.

Интересантна ствар, налази се у Талмуду... Јеврејима је било забрањено да се обраћају хришћанима ради исцелења, јер су се чуда редовно дешавала. Не следите талмудски резон.  

Подели на овим сајтовима

Опет да напишем да се ради о људима који нису хришћани који су под влашћу закона и који не схватају да је Христовим месијанским делом превазиђен дуализам овог и онога света,тела и душе.прошлости и будућности.Ако је неко под влашћу ЗАКОНА не може бити под влашћу милости.Једноставно истина му је недоступна јер му се не да.Некада су те истине схватали хришћани као например ова једноставна богомољачка песма

Људи ликујте, народи чујте, 
Христос воскресе 
Радост донесе! 

Звезде играјте, горе певајте, 
Христос воскресе 
Радост донесе! 

Шуме шумите, ветри брујите, 
Христос воскресе 
Радост донесе! 

Мора гудите, звери ричите, 
Христос воскресе 
Радост донесе! 

Пчеле се ројте, а птице појте, 
Христос воскресе 
Радост донесе! 

Анђели стојте песму утројте, 
Христос воскресе 
Радост донесе! 

Небо се снизи, земљу узвиси 
Христос воскресе 
Радост донесе!

Обратите пажњу само на задњу строфу,све је речено.Шта још треба.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...