Jump to content

Ситуација у Р. Македонији, после Албанског ''заокрета'' Подршка Заеву - ВМРО и Груевски извисили

Оцени ову тему

Препоручена порука

Тема је нестала , а далеко је од безначајне .. па ко велим, да је наставимо ..

А ја сам сачувао одговор на два поста, тако да у наредном га постављам ;)

الحرية أو الموت

Подели на овим сајтовима

Ово је огромна заблуда. Истина, у једном тренутку двадесетог века Албанци су имали демогафску екпанзију на простору бивше СФРЈ (Македонија, КиМ и део Црне Горе), али је са тим одавно завршено. Посебно, рецимо на КиМ.

Поред тога, мора се узети у обзир (што ће се видети на неком од наредних пописа) да је популациона експанзија стала још пре једно петнаестак до двадесет година. Још увек се возе на том таласу и млада су популација, али ће већ следећи попис да покаже колико су драстично убијени свиме што се у међурвемену десило, а посебно крајњом бедом која их погађа свуда где живе. Све касније улазе у бракове и имају све мање деце, а ако им се укаже било каква прилика да иду за иностранство, беже главом без обзира.

Значи, тај аргумент који се увек потеже је крајње упитан у најмању руку,

Да су дисциплиновани, то свакако стоји, али да су нешто бројни у односу на остале народе који су им у окружењу, тога једноставно нема.

On 24.2.2017. at 10:05, Перезвон рече

@RYLAH

Последњи попис становништа у Р.Македонији је неуспео - прекинут на пола :)

Имају још увек демографску експанзију и то веома убедљиву..она заправо тек сада даје плодове.. а ми се скоро исто као и Македонци, суочавамо са плодовима негативног прираштаја управо и тек сада. И сада нам тек постаје јасно да смо у великој, читај неповратној кризи..али се сада то питање не да решити на било који начин осим ,,чудом Божијим''

А управо та ,,дисциплина'' о којој говори  RYLAH, je највећи адут Албанског корпуса јер то је, хтели ми то или не хтели да признамо, заправо одраз њиховог јединства..које ни ми ни Македонци немамо ни у траговима.
Разбијени смо на најситније комадиће и то на пољима најзначајнијих питања ..

Македонци управо због горе наведеног имају далеко више разлога да се попис уопште и не одржи, јер они осим негативног прираштаја имају и ненормални одлив становништва у иноземство ..много већи него што је то случај код нас .. И управо зато је попис и ,,прекинут на пола''  како рече ,,Перезвон''

الحرية أو الموت

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...