Александар Милојков Написано Мај 27, 2010 Пријави Подели Написано Мај 27, 2010 Па све иде својим током. Прво су "легализовали" хомосексуалност, сада ће инцест, затим ће скотолоштво, а на крају и педофилију. Не треба ништа да нас чуди. Господ нам је и рекао каква ће бити последња времена. Не очајавајмо већ се радујмо, јер је време близу... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 27, 2010 Пријави Подели Написано Мај 27, 2010 Говоримо о педофилији и многоженству у исламу,а прочитајте каква се страшна пошаст спрема,на пример,у Хрватској,а мислим да је то већ готова ствар у Немачкој и убрзо и у свим земљама европске уније. http://www.kurir-info.rs/planeta/hrvati-legalizuju-incest-35738.php Опростите што сам овај линк ставио у овај топик,не морамо уопште дискутовати о његовом садржају (и не треба...ни овде ни уопште било где на форуму),али ми је мучно да постављам нову тему ове садржине...само прочитајте. повраћа ми се. obi-wan је реаговао/ла на ово 1 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Мај 28, 2010 Пријави Подели Написано Мај 28, 2010 Ja tvrdim i vjerujem u jedan islam i govorim o njemu onako kako sam naučio a učio sam islam na fakultetu u Jordanu gdje žive moja braća po vjeri arapi a ne indijanci tako kada govorim o islamu govorim o onome što sam tamo učio.Taman da i nisam tamo učio ,ta učimo iz istih knjiga. Opet kažem i predlažem da na bratskoj a ne na nekoj drugoj osnovi nastavimo tematsko pisanje na sada na temu žena u islamu i u hrišćanstvu ali sa svih strana to zbog naših čitalaca a i da se svima nama poveća znanje.Da pišemo onako kako smo ja i brat Zvonko pisali.Koji god od vas želi da bude između mene i njega prepiska na bratskim osnovama ja prihvatam. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mikael_pasa Написано Август 25, 2010 Пријави Подели Написано Август 25, 2010 Ево девојчице која је удата "по закону" ислама. Делује баш "срећно": http-~~-//www.youtube.com/watch?v=-I8K1PDoVxU&NR=1 van pameti je tvrditi da je ovo po normama islama.vec sam istupio tastaturu pisuci o tome da je biologija coveka naseg vremena znatno drugacija od ondasnjeg.i jos jedan bitan momenat....PRISILA.nije pred Bogom validan brak pod prisilom.A Allah nam je jasnu uputu dao. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Август 25, 2010 Пријави Подели Написано Август 25, 2010 Ево девојчице која је удата "по закону" ислама. Делује баш "срећно": http-~~-//www.youtube.com/watch?v=-I8K1PDoVxU&NR=1 van pameti je tvrditi da je ovo po normama islama.vec sam istupio tastaturu pisuci o tome da je biologija coveka naseg vremena znatno drugacija od ondasnjeg.i jos jedan bitan momenat....PRISILA.nije pred Bogom validan brak pod prisilom.A Allah nam je jasnu uputu dao.u kom smislu drugacija?deca fizicki sad mnogo pre sazrevaju nego pre... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mikael_pasa Написано Август 25, 2010 Пријави Подели Написано Август 25, 2010 Ево девојчице која је удата "по закону" ислама. Делује баш "срећно": http-~~-//www.youtube.com/watch?v=-I8K1PDoVxU&NR=1 van pameti je tvrditi da je ovo po normama islama.vec sam istupio tastaturu pisuci o tome da je biologija coveka naseg vremena znatno drugacija od ondasnjeg.i jos jedan bitan momenat....PRISILA.nije pred Bogom validan brak pod prisilom.A Allah nam je jasnu uputu dao.u kom smislu drugacija?deca fizicki sad mnogo pre sazrevaju nego pre...treba jasno definisati sta je punoletnost. tada je sve ipak bilo drugacije postavljeno.pa ljudi od osamnaest godina su tada svetom vladali malte ne...danas niko odgovoran pred Bogom ne bi pristao na ovako nesto.ali budala ima,na zalost. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
osmanlija Написано Новембар 19, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2012 Mislim da je bespredmetno diskutovati o afganistanskoj djevojčici, "muslim girls", koju su Amerikanci "oslobodili" sa po nekoliko tona teškim explozivom po njenoj glavi i glavama njenih porodica... Izvinjavam se, ali gornji video uopšte nemam namjeru da pogledam, iako ne sumnjam da može i dobiti nobelovu nagrdu za slučaj da se uvede nobelova nagrada za dostignuća na youtube (čini mi se da su nakon "oslobađanja" Afganistana, već dijeljeni "nobeli" književnicima koji su se "borili za prava malih Afganistanki") Pošto sam i prelistao ovu temu vidio sam i Kurirov text o djevojčici u Jemenu i o tome isto... Lično mislim da su to izmišljene stvari, a uostalom i da zaista negdje neki roditelji daju svoje kćerke starim ljudima, pa da su još uz to ti roditelji i muslimani, to i dalje nema smisla uzimati kao argument za ovu zadanu temu... Kakve veze ima Islam i Kuran sa ama baš svakim aktom milijardi i milijardi ljudi koji se zovu muslimaniam? Ja recimo ne sudim o vašoj vjeri na osnovu Pahomija ili Kačavende, eto da spomenem te svježe i radikalne primjere vezane za ovu temu.... No, na ovoj temi se "citirao" Kuran i spominjao Časni Muhammed - blagoslovi Allahovi neka su na njega, njegovu porodicu i drugove. Pa ću na te dvije stvari odgovoriti, a vi onda nastavite da tražite "greške" u Islamu i ne osvrćite se na to ako vas sva praksa muslimana i sve činjenice koje su van CNN-a i Kurira i njima sličnim, demantuju! Сура 65 - "Развод" - говори о правилима за развод исламског брака. Из овог ајета види се да "жене" које још нису добиле менструацију могу да се "разведу", а одакле следи да могу да буду "удате". Овде се прописује да жене које се разводе чекају неко време док се установи да нису трудне, што значи да је човек могао да има и однос са таквом "женом" (која још није добила менструацију). Evo i tog ajeta: A one žene vaše koje su nadu u mjesečno pranje izgubile i one koje ga nisu ni dobile, one treba da čekaju tri mjeseca, ako niste znali. Trudne žene čekaju sve dok ne rode. – A onome ko se Allah boji, On će sve što mu treba učiniti dostupnim. Pa se ovdje pokrenula rasprava zašto 4 mjeseca, kako 4 mjeseca, ali neko je i ubacio i laž tumačeći ove riječi "i one koje ga nisu ni dobile" na pristrasan način da bi argumentirao svoje pređašnje laži. Navodno, ovo se odnosi na žene koje su se udale a još nisu počele dobijati menstruaciju, tj maloljetne su.-??? Nisam čuo višu glupost, a hvala Bogu imam i arapski text, a arapski kao najbogatiji svjetski jezik ima hvala Bogu i precizne pojmove i za žene (koje dobijaju menstruaciju) i za djevojčice (koje nisu još dobile) .... Prvo bih pitao, je li možda govornik nekada čuo, negdje, ne mora obavezno da je pričao sa ginekologom nego i sa nekim laikom, da ženama npr nekada "kasni", a ako su prethodno imale sexualne odnose, onda posumnjaju da su trudne? Eto ako nisi čuo sada znaš. A ako si znao da žene imaju menstruaciju i da him ponekada i kasni itd, da li si onda znao da nemaju nonstop menstruaciju, nego par dana u mjesecu i kada je najredovnija? Primi i ovo otkriće k znanju, dakle mjesečno preko dvadesetak dana nemaju, a par dana imaju tu nelagodu po njih.... U tih dvadesetak dana su "i one koje ga nisu ni dobile" (mjesečno pranje, menstruaciju) (Ne bih SADA da širim priču sa naučnim činjenicama o trudnoći koja objašnjavaju ovaj period čekanja a koje su zanimljive za neke druge teme i koje se u ovom ajetu ukratko sažimaju u zadnjoj rečenici - "ako niste znali" (mislim da tadašnji medicinari zaista to nisu znali...), a koga to zanima, pošto sam primjetio da su se zapetljali oko broja mjeseci, neka istražuje malo ginekologiju i medicinu, samo se bojim da se ne uplaši od zapanjujuće istinitosti Kurana) U ovom ajetu se koristi riječ EN-NISA što je riječ za žene (tj one koje dobijaju menstruaciju, redovno ili ne, ali dobijaju) to nije riječ za djevojčice! I inače je brak maloljetnih zabranjen u Islamu, a i u ovom ajetu se nigdje ne spominje neka od riječi za maloljetnice ili djevojčice ( قاصر فتاة - FETAT, QASIRET) tj one koje još nikada nisu dobile menstruaciju. Pa riječi "i one koje ga nisu ni dobile", se ne odnose na njih niti na tu njihovu "situaciju" tj da nikada do sada nisu dobile mjesečno pranje. Iako je značenje rečenice/ajeta očigledno, da probamo da ga još pojasnimo i razložimo jer možda neko nema mogućnosti da shvati najasnije rečenice: pa one među ženama (EN-NISA) koje su se razvele u a ne dobijaju menstruaciju odavno (izgubile nadu..) neka ipak sačekaju taj period zvani iddet(3 mjeseca), a i one koje su se razvele nakon menstruacije tj "još je nisu dobile" neka takođe čekaju . U slučaju da tri mjeseca ne dobiju menstruaciju, onda to nije zbog toga što su trudne jer trudnoća bi za tri mjeseca pokazala i druge simptome, nego iz nekog drugog razloga (prestale da dobijaju zbog godina, neki poremećaj ili nešto treće) i onda neka se udaju slobodne volje. Znači u ajetu se između ostalog iznosi uputa vjernicima da riješe jedno sociološko pitanje, da budu sigurni muškarci da ne gaje tuđu djecu. Znate li, btw, da po jednoj anketi preko 80% anketiranih građana Srbije uvjereno ili sumnja da mu je žena "poturila kopile" ?! Kriza morala s, teška kriza u svojoj avlji a raspreda se o nečemu udaljenom i vremenski i prostorno!! Mada ovaj period od tri mjeseca nije samo zbog trudnoće, ali da ne dužim... Eto možda sam malo predugo i odužio, ali morao sam analitički i u detalje da ne bi neko opet ponovio... Čudno je da za laž i smutnju tako malo treba, a za istinu puno puno više i truda i riječi i dr.. Sada da vidimo u vezi časne Aiše i njena maloljetstva. Kao prvo, lično mislim da bi nama društvo bilo puno bolje i zdravije da se djevojke udaju odmah po stupanju u punoljetstvo (13 pa do nekih 15 godina) i momci takođe, nego ovako kada imaju jedan period duži od decenije da bludniče a u kojem him btw sexualnost buja...Ali ne bih o tome raspravu, nije ni tema, a preširoko je a mislim da je višegeneracijska indoktriniranost učinila svoje pa za ovo i ne očekujem razumjevanje. Samo nemojte optužiti Islam za moje stavove! jer osjećam da ćete nakon ovog texta osjetiti veliku potrebu za novim argumentima za optužbe Prvo ću spomenuti da je Aišu udao njen otac za Poslanika, poznati tadašnji Mekkanski intelektualac i ugledna ličnost tog vremena. Ali i da je bio neuki beduin, on je bio otac, (a i prije sam spomenuo roditelje, da bi neko postavio sebi pitanje - koji bi to roditelj dao svoje dijete na neki protivprirodni sexualni odnos, kako vi to spočitavate muslimanima, koji su i roditelji i vole svoje djecu ako niste znali) Druga stvar je da je hazreti Aiša imala 19 godina kada se udala (a svoj lični stav o donjoj granici za ženidbe sam već iznio) i ne znam da li vi iz uredništva ne objavljujete odgovore muslimana ili muslimani ne posjećuju ovaj sajt, ali čudim se kako to niko nije iznio do sada!? Znam za propagandu o pedofilizmu koja uglavnom dolazi iz Bušove Amerike (sveštenik njegove crkve je to prvi lansirao u javnost, koliko ja znam..) , jasno mi je i da je ta propaganda jaka i žestoka, pa se čak javljaju i neki navodni muslimanski učenjaci koji pomažu, ali .... U 4. poglavlju knjige "al-Bidaya wa al-nihaya" (Početak i kraj) od Ibn Kesira na str. 315. navodi se da je hazreti Esma, kći Ebu-Bekra (hazreti Esma je sestra hazreti Aišina, hazreti Ebu Bekr je njen otac), bila starija od svoje sestre hazreti Aiše r.a. 10 godina. U istom djelu se navodi da je hazreti Esma, kći Ebu-Bekra r.a., preselila u 100-toj godini svoga života, tj. da je preselila 73. godine po Hidžri Sličnu predaju nalazimo i u djelu "al-Ealam" od Zriklija kao i u mnogim drugim djelima iz područja historije islama. Ako je Esma imala 100 godina kada je umrla i ako je to bilo 73. godine po Hidžri, onda je uoči Hidžre (početak računanja islamskog kalendara) imala 27. Ako je od Aiše starija 10 godina onda je Aiša tada imala 17. Ako je Aiša udata 2. hidžretske godine.... ma nikako ne ispada devet!? U knjiti El-Marif od Ibn Kutejbe nalazimo na podatak da je Aiša preselila kada je imala 77 godina i da je to bila 58. hidžretska godina... Opet 19... Zatim Taberija, poznati historičar navodi da je rođena prije Objave (Objava 13 godina prije Hidžre), dodamo i one dvije jer je udata u 2. hidžretskoj oko čega se svi slažu i opet 19!! Ma da je nekako izbrisati ovu jedinicu! Istina, najmjerodavniji prenosioci hadisa hazreti Buharija i hazreti Muslim su zabilježili da je imala manje godina, ali 19 i 9 su jako slični, moguće su ako ništa drugo štamparske greške, ali ni ovi autori kapitalnih djela ipak nisi bezgriješni... Pa nećemo valjda reći da su him ko apostolima diktirali neki duhovi sa nekom vatrom nešto?! Pa da vidimo ako imate još neku optužbu (tako inače teče svaki dijalog sa vama...) ja ako budem tu odgovoriću, a iznese li mi neko činjeničnu istinu, obećavam da ću je prihvatiti Pozdravi... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
osmanlija Написано Новембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2012 Dugo je katolička crkva bila sinonim za perverzije, od pedofilstva itd... istočna varijanta kršćanstva, vjerovalo se, je konzervativnija, patrijahalnija i sačuvana od toga. No da li je baš tako? Samo u srpskoj crkvi smo svjedoci desetine otkrivenih slučajeva za samo par godina unazad, ali niti crkva niti država ne samo da nisu pokazale volju da kazne, nego stoje u zaštitu tim monstruima, "božijim ljudima"!! Od svih mnogobrojnih slučajeva - od Srema do juga Srbije i Pahomija, ipak je najšokantniji primjer duhovnog oca dr. Dabića, vladike Kačavende: http://www.blic.rs/V...vende/komentari Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Новембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2012 Mislim da je ipak razlika u tome što se u Hrišćanstvu sve te devijacije smatraju licemerstvom a kod vas u Islamu se opravdavaju kuranom. Svakao da si u pravu kada kažeš da je crkva poprilično neažurna kada su optužbe za pedofiliju u pitanju ali to i nije tema ove teme. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Flojd Написано Октобар 1, 2020 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2020 Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Rabbi Написано Октобар 1, 2020 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2020 пре 3 часа, Flojd рече Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тражитељ Написано Октобар 1, 2020 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2020 Реално, боље да ћутимо... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Rabbi Написано Октобар 1, 2020 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2020 пре 26 минута, Тражитељ рече Реално, боље да ћутимо... Sta je ovo? ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука