Jump to content

Mnogozenstvo i pedofilija u Islamu i Bibliji

Оцени ову тему

Препоручена порука

Odnos islama prema ženi je najbolji odnos koji je ikada imala žena u historiji.Nakon što je bila ništa postalča je punopravni član društva.A što se tiče odnosa krščanstva prema ženi tu ima da se mnogo šta piše i pita, ali bojim se da će pitanja ostati bez odgovora iako postavljam pitanja sa krajnjom iskrenošću a ne sa nekakvim prljavim namjerama.

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Odnos islama prema ženi je najbolji odnos koji je ikada imala žena u historiji.Nakon što je bila ništa postalča je punopravni član društva.A što se tiče odnosa krščanstva prema ženi tu ima da se mnogo šta piše i pita, ali bojim se da će pitanja ostati bez odgovora iako postavljam pitanja sa krajnjom iskrenošću a ne sa nekakvim prljavim namjerama.

Питај брате, питај...наши теолози знају одговоре. :)

Подели на овим сајтовима

Odnos islama prema ženi je najbolji odnos koji je ikada imala žena u historiji.Nakon što je bila ništa postalča je punopravni član društva

Ово можда важи за Меку пре и после Мухамеда. Ово никако не важи за права жене у Европи и у Саудијској Арабији, колевци ислама.

Концепт права жене какав заступа ислам (под овим  првенствено видим Саудијску Арабију, јер она је за мене прави и изворни ислам) несхватљив је европском и хришћанском човеку и цивилизацији уопште. Погледај шта све жена не сме у Саудији па просуди.

Када тврдиш да су права жене у исламу највећа до сада, онда то мораш поткрепити чињеницама. Поред све искрене и добре намере, ја твоју тврдњу не могу да пронађем као живећу у исламском свету.

Подели на овим сајтовима

Још нешто:

Тачно је да не прихватам ислам као истину, али то не значи да мрзим муслимане, нити да сам исламофоб.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Odnos islama prema ženi je najbolji odnos koji je ikada imala žena u historiji.Nakon što je bila ništa postalča je punopravni član društva

Ово можда важи за Меку пре и после Мухамеда. Ово никако не важи за права жене у Европи и у Саудијској Арабији, колевци ислама.

Концепт права жене какав заступа ислам (под овим  првенствено видим Саудијску Арабију, јер она је за мене прави и изворни ислам) несхватљив је европском и хришћанском човеку и цивилизацији уопште. Погледај шта све жена не сме у Саудији па просуди.

Када тврдиш да су права жене у исламу највећа до сада, онда то мораш поткрепити чињеницама. Поред све искрене и добре намере, ја твоју тврдњу не могу да пронађем као живећу у исламском свету.

Ovo važi za cjeli svijet.

Što se tiče odnosa prema ženi koji je u evropi prvo to nemožete pripisaticrkvi jer su francuskom revolucijom upravo odbačena crkvena učenja i stavovi.

A što se tiče odnosa prema ženi u Evropi on je dobar ako se smatra da žena je slobodna mašina za izrabljivanje, sekretarica za odmor u slobodno vrijeme i td.

A što se tiče islama nemate vi tu što reči.

A sami ste zastranili kada je u pitanju i žena i čovjek.

Zastranili ste time što ste je učinili bogorodicom a to je očita potvora.Zastranili ste time što ste iskrenuli osnovna učenja Isusova prema ženi počev od Svetog Petra pa preko apostola, nerijetko je proklinjanje žena od strane vaših patrijarha kroz historiju, nemoj brate da vam to navodim i iz kojih knjiga i od kojih patrijarha.A ovamo se ko fol pojavljujete kao zaštitnici žene.

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Ипак, не бих волео да сам жена у исламу. Ти много идеализујеш ствари, Енизе, када је ислам у питању. Када ти се неко супротстави ти кажеш: не знаш ти ништа. То ти је једини аргумент. Наведи ми  права жене у Саудијској Арабији?

Сме ли да вози ауто?

Сме ли да седи на предњем седишту?

Сме ли да комуницира са особом мушког пола, ако јој то није блиски рођак?

Колико њен глас вреди на суду?

Сме ли да одбије мужа у кревету онда када јој није до секса?

Колико сведока јој је потребно да би доказала силовање? Није ли ЧЕТИРИ!!! У противном, биће осуђена као блудница. итд, итд.

Жана у хришћанству јесте велика, заправо једнака са мушкарцем. Прочитај прве странице Библије па ћеш видети да појам човек подразумева мушко и женско заједно. Не кажем да Црква у својој историји није имала кризне моменте, али то је наук, учење на властитим грешкама. Тако се креира слободна свест. У томе и јесте величина хришћанства у односу на ислам. Ви безусловно понављате све Мухамедове норме, иако су многе и више него за критику. Хришћани су прво критични према себи самима. Отуда је за нас историја пут познања и напредовања. Зато се утом хришћанском свету родило све ово добро што читаво човечанство данас има (у научном, културолошком и цивилизацијском смислу). Наравно, има и негативних примера, али треба бити искрен и храбар па их регистровати и исправљати, а не као у исламу правдати властите заблуде (када је Мухамедова етика у питању). Веруј ми Енизе, да није тог здравог хришћанског духа, чак би и Арапима била узалудна нафта коју имају. Јер, управо их је ова наша цивилизација научила како да је употребе. Тако, када погледаш уназад, иза хришћанства ћеш видети и успоне и падове, али видећеш и немерљив допринос свету (научни, политички, културни). Нажалост, иза арапске цивилизације видећеш само Мухамеда са Кураном у руци и ништа више.

Подели на овим сајтовима

муслимани, не знам за вас, али онај човек из видеа је доктор, саветник за брачна питања у Саудијској Арабији, дакле може та телевизија да буде чија год хоћете или не, али ово је став Ислама.

него имам питање, да мало логички закључујемо:

да није Мухамедовог примера у Курану, ко или шта би било мера брака и прихватљивих година, ко је следећи у низу?

Подели на овим сајтовима

Pisao sam o islamskom stavu o tome pitanju Aleksandre nema potrebe da se i ja a i vi ponavljate!

A ako hoćeš kompletnu temu o pitanju žene u islamu i u krsćanstvu sa svih aspekata  gledano hajde ja i ti jedne bratske prepiske da pišemo pa da vidimo šta jedna a šta druga vjera kađe o ženi i koliko je poštuje i nepoštuje.Ovo radi čitalaca ja se stavljama na raspolaganje aako želiš haqjde da iscrpimo ovu temu.Slično onako kako sam radio sa bratom Zvonkom.

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Uvaženi brate Aleksandre kada su britanskog svećenika koji je sexao svoju kćerku uhapsili jer je ona otkrila da je ubio njenu majku i 4 god je držao u zamrzivacu uhapsili rekao je da je uradio pravu stvar jer je Loot sexao svoju kćerku i da on ga samo slijedi u tome!

То су секташке глупости, а секташи нису људи Цркве. Са друге стране, имамо Куран и Мухамеда и конкретну примену у животу многих азијских и афричких муслимана.Ово су чињенице, Енизе. Ја поштујем твоју теорију и твоје знање, али твоја арапска и афричка сабраћа те демантују. Очито је да се у исламском свету, част изузецима, у већини прихвата Мухамедов однос са Ајшом као позитивна норма. Ови потресни снимци сведоче о томе.

А у твоју ограду и осуду свега овога уопште не сумњам. Међутим, питање је сада шта је аутентични ислам? Ово што ти причаш или ово што причају и практикују азијски и афрички муслимани?

Подели на овим сајтовима

Ипак, не бих волео да сам жена у исламу. Ти много идеализујеш ствари, Енизе, када је ислам у питању. Када ти се неко супротстави ти кажеш: не знаш ти ништа. То ти је једини аргумент. Наведи ми  права жене у Саудијској Арабији?

Сме ли да вози ауто?

da

Сме ли да седи на предњем седишту?

da

Сме ли да комуницира са особом мушког пола, ако јој то није блиски рођак?

Ukoliko ima potrebu da a ukoliko nema zašto da komunicira.Ja sam komunicirao ugoščavao i Saudijce i njihove suprugew i nisam primjetio da je zabranjena komunikacija

Колико њен глас вреди на суду?

Dvije žene trebaju da posvjedoče da se svjedočanstvo prihvati

Сме ли да одбије мужа у кревету онда када јој није до секса?

Ne smije da odbije ako nema opravdanog razloga za to.

Колико сведока јој је потребно да би доказала силовање? Није ли ЧЕТИРИ!!! У противном, биће осуђена као блудница. итд, итд.

Ukoliko nema svjedoka optužba pada a ne kako ti napisa da se osuđuje.

Neznam da li si primjetio da u islamu se u Kurasnu i u Hadisu spominje žena s punim poštovanjem.Daj mi primjer iz šerijatskih tekstova da se zena omalovažava.A ja cu ti navesti nekolicinu poniženja prema ženi iz vaših tekstova.

Жана у хришћанству јесте велика, заправо једнака са мушкарцем. Прочитај прве странице Библије па ћеш видети да појам човек подразумева мушко и женско заједно. Не кажем да Црква у својој историји није имала кризне моменте, али то је наук, учење на властитим грешкама. Тако се креира слободна свест. У томе и јесте величина хришћанства у односу на ислам. Ви безусловно понављате све Мухамедове норме, иако су многе и више него за критику. Хришћани су прво критични према себи самима. Отуда је за нас историја пут познања и напредовања. Зато се утом хришћанском свету родило све ово добро што читаво човечанство данас има (у научном, културолошком и цивилизацијском смислу). Наравно, има и негативних примера, али треба бити искрен и храбар па их регистровати и исправљати, а не као у исламу правдати властите заблуде (када је Мухамедова етика у питању). Веруј ми Енизе, да није тог здравог хришћанског духа, чак би и Арапима била узалудна нафта коју имају. Јер, управо их је ова наша цивилизација научила како да је употребе. Тако, када погледаш уназад, иза хришћанства ћеш видети и успоне и падове, али видећеш и немерљив допринос свету (научни, политички, културни). Нажалост, иза арапске цивилизације видећеш само Мухамеда са Кураном у руци и ништа више.

Sto se tiče odnosa kršćanstav prema ženi o njemu pisem idući pouta ali hajde da otvorimo temu ja i ti u njoj pišemo žena u islamu i u krščanstvu ovako puru pravimo

Istina se ne treba idealizirati da bi se dokazala , ja o islamu govorim onakakv kakav jeste bez pristrasnosti.
vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Istina se ne treba idealizirati da bi se dokazala , ja o islamu govorim onakakv kakav jeste bez pristrasnosti.

Искрено, волео бих да ислам о коме ти говориш и о коме говори београдски муфтија, буде једини могући ислам на свету. Нажалост, бојим се да је такав ислам само у срцима појединаца и у теорији.

Подели на овим сајтовима

Говоримо о педофилији и многоженству у исламу,а прочитајте каква се страшна пошаст спрема,на пример,у Хрватској,а мислим да је то већ готова ствар у Немачкој и убрзо и у свим земљама европске уније.

http://www.kurir-info.rs/planeta/hrvati-legalizuju-incest-35738.php

Опростите што сам овај линк ставио у овај топик,не морамо уопште дискутовати о његовом садржају (и не треба...ни овде ни уопште било где на форуму),али ми је мучно да постављам нову тему ове садржине...само прочитајте.

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...