RYLAH Написано Јануар 12, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2017 Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече A ne može, po Avokadu Crkva duguje državi za neplaćen porez i to u iznosu koji celokupno imanje i otšteta radi nekorišćenja i izgubljene dobiti ne mogu pokriti dug. Не, не мисли тако човек, разговарали смо о томе више пута, и има он своје мишљење о тој теми, али тако нешто никада није ни поменуо, стварно. Volim_Sina_Bozjeg, Тања1 and Avocado је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јануар 12, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2017 пре 1 минут, RYLAH рече Опет мислим да претерујеш, али стварно. Ено шта је све муфтија радио и причао у Новом Пазару, имао је чак и ликове у СА униформама које је постројавао, и ником ништа, хвала Богу да се људи одавно више не пале на те ствари. Ено шта Мираш Дедејић ради у Црној Гори, опет хвала Богу да га нико не слуша. Ено и Артемија имаш, он је управо покушавао да направи поделе и сукобе у народу да би задржао своје позиције (као и Качавенда, рецимо), али те приче одавно више не пролазе. Стварно мислим да ту дебело прецењујеш утицај верских вођа, посебно на овим просторима. Uh, nije tako jednostavno... muftja (kolko ja znam) nije bio konkretan u svojim izjavama, nije pozivao na ovo ili ono, vise je dramio i bio pasivno agresivan. Ostali primeri nisu verske vodje vedj verski autoriteti, njih neko slusa neko ne. Nemamo primer da vrhovne vodje yaita urade tako nessto (na srecu) pa necemo moci da znamo dal sam u pravu... al ja sam nekako sklon da mislim da jesam po ovom pitanju пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 12, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2017 Управо сада, RYLAH рече Не, не мисли тако човек, разговарали смо о томе више пута, и има он своје мишљење о тој теми, али тако нешто никада није ни поменуо, стварно. Moguće praštaj ako je to tako ali koliko me sećanje služi jasno je stavio računicu na sto. Prisustvovao sam toj temi. Možda je ipak moja greška. A na čemu je onda bazirao plaćanje poreza dok se ne vrati imovina? Znam da se pozivao na računicu i pravo. Praštaj kažem mislim da je moja greška. RYLAH and Тања1 је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јануар 12, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2017 пре 3 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Samo ti. Pa de ti reci onda sta ti je tolko komplikovano? Evo tu sam da objasnim po stoti put ako treba... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 12, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2017 пре 1 минут, cloudking рече Uh, nije tako jednostavno... muftja (kolko ja znam) nije bio konkretan u svojim izjavama, nije pozivao na ovo ili ono, vise je dramio i bio pasivno agresivan. E pa to. Nije muftija kao ti da budeš kako si rekao nedelju dana virtualni patrijarh i da započneš rat nevidjenih razmera. Muftija je ipak malo ograničen. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јануар 12, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2017 пре 16 минута, cloudking рече Uh, nije tako jednostavno... muftja (kolko ja znam) nije bio konkretan u svojim izjavama, nije pozivao na ovo ili ono, vise je dramio i bio pasivno agresivan. Ko "šiša" pomenutog muftiju, kada reis izjavi ovo: Хусеин Кавазовић: Вучић је „темељ сарадње“ Срба и Бошњака! Бошњаци морају знати да је премијер Србије Александар Вучић "главни фактор"� са којим бошњачка политика треба да положи темеље дугорочне сарадње ова два народа, изјавио је поглавар Исламске заједнице у БиХ, реис Хусеин Кавазовић. Важно је сачувати добре односе између народа, рекао је реис Хусеин Кавазовић за сарајевски Аваз. „Остали су небитни или мање битни�“, навео је Кавазовић. Оценио је да је ово што се догодило у Бањалуци 9. јануара „вероватно наговештај одласка тројца“. „Ово што се догађало у Бањалуци вероватно је наговештај одласка тројца, Томислава Николића, Милорада Додика и Младена Иванића. Важно је сачувати добре односе између народа, јер њихов највећи успех био би сукоб између наша два народа“�, рекао је реис Кавазовић, пренео Бпортал. Поглавар муслимана у БиХ мисли да не треба губити нерве, те да у вези са обележавањем 9. јануара „државна истрага треба да ради свој посао“�. „Бошњаци морају знати да је премијер Србије Александар Вучић главни фактор. С Вучићем бошњачка политика треба да положи темеље дугорочне сарадње ова два народа. Остали су небитни или мање битни�“, закључио је поглавар Исламске заједнице БиХ. ТАНЈУГ Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Јануар 12, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2017 пре 2 часа, Тања1 рече Па шта ако се односи на забране грађанима, а не на одредбе које регулишу државно уређење... Pa onda je VSB-ov argument potpuno promašen... kao i tvoja poruka... jer ste pomešali babe i žabe... i glupo je da u raspravi o babama pitate oblačića "zar nisi ti tvrdio X" što je on tvrdio u raspravi o žabama... Capisce? А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Јануар 12, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2017 1 hour ago, Volim_Sina_Bozjeg рече Moguće praštaj ako je to tako ali koliko me sećanje služi jasno je stavio računicu na sto. Prisustvovao sam toj temi. Možda je ipak moja greška. A na čemu je onda bazirao plaćanje poreza dok se ne vrati imovina? Znam da se pozivao na računicu i pravo. Praštaj kažem mislim da je moja greška. Na činjenici da verske organizacije (suprotno popularnom mišljenju većine teista i ateista) nisu oslobođene svih poreza... i pretpostavci da poreze koje bi trebalo da plaćaju - ne plaćaju. Te sam na toj temi napisao da bi trebalo sa jedne strane da se ustanovi koliko je država dužna, a sa druge strane da se pažljivije prate poreske obaveze i da se onda navedeni dug umanjuje kroz kompenzaciju poreza i da se otplaćuje. Umesto da država prosto poklanja novac SPC (i drugim verskim zajednicama), da lepo i pošteno otplaćuje dug. Čist račun, duga ljubav. Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Јануар 12, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2017 Mene sad nešto zanima le Crkva plaća porez na imovinu ili ne? Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јануар 12, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2017 пре 52 минута, Avocado рече пре 3 часа, Тања1 рече Па шта ако се односи на забране грађанима, а не на одредбе које регулишу државно уређење... Pa onda je VSB-ov argument potpuno promašen... kao i tvoja poruka... jer ste pomešali babe i žabe... i glupo je da u raspravi o babama pitate oblačića "zar nisi ti tvrdio X" što je on tvrdio u raspravi o žabama... Capisce? Tо је коментар написан од пре 3 часа на твој одговор VSB - у a на његов коментар да је главни аргуметнт cloudkingа да не треба никога да забрињава шта ради неко ако тиме не повређује другог...Користили се управо тим његовим мотом шта неко може имати против, на пример, бадњака, ако при том не повређује и угрожава другог. Дакле, ти си рекао да се то његово односи на забране грађанима, а не на одредбе које регулишу државно уређење...Значи, не односи се на државне институције! А пошто ми је познато да дискусију вртите у круг и на веома ниском нивоу, VSB и ја смо се сложили да су институције - грађанске. Ако @cloudking живи у облацима, и врши било какву радњу тамо горе, а која не повређује голубове, онда је твој аргумент потпуно тачан. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Јануар 12, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2017 1 hour ago, RYLAH рече Та декларација је само значила да није полубог на земљи, а и даље је задржао врске титуле и функције. Mislim da su mu i titule nešto menjali, ali stvar je u tome da verske funkcije nije ni imao... britanska kraljica samo figurira ali ona bar formalno imenuje biskupe, otvara Sinod i slično... japanski car (koliko je meni poznato) nema ama baš nikakvu versku funkciju... Kad ga već pominjemo i japanski sekularizam... kad je Hirohito preminuo, upali su u frku kako da ga sahrane, a da ne prekrše načelo sekularnosti i onda su smislili da njegova sahrana ima verski deo (u kojem državni službenici neće neposredno učestvovati) i sekularni deo... i opet je deo opozicije bojkotovao prvi deo sahrane jer se održava na istom mestu kao i ovaj drugi, smatrajući da je time narušena sekularnost... Цитат Није више Ро вс Вејд, променио се кејс ло. За случај да си пропустио, Џон Оливер је то маестрално обрадио у једној од својих емисија... Gledao, sećam se ali ne u fulu... ako se ne varam nije ukinut Roe v. Wade, nego u nekim državama republikanci prave kreativne načine da ga zaobiđu (time se Oliver bavio)... u smislu abortus je dozvoljen ali su propisani uslovi za kliniku za abortus takvi da je neisplativo imati takvu kliniku. Цитат ОК, ајд ми нађи две земље са потпуно истим уставом и законима, па да ја нађем потпуно иста решења као у Србији. Тражио сам најближе што постоји, а знаш и сам да нема две земље које макар једну целокупну материју уређују на исти начин. Поента је била да постоје далеко гора решења, и то у земљама на које се угледамо, и далеко горе ситуације, а да су многе ствари које код нас постоје једноставно исте као у далеко развијенијим земљама, ако већ имамо огледне моделе. И да у Србији стање уопште није толико лоше, мада наравно увек постоји простора за боље. Ok, izvinjavam se, nisam skapirao poentu. Slažem se da ima i gorih primera od Srbije (mada ne baš mnogo) ali ima i mnogo boljih. Problem je što se situacija u većini zemalja kontinuirano poboljšava (iz aspekta sekularizma), a u Srbiji kontinuirano pogoršava. Цитат Библија је у употреби још од Вашингтона (чак мислим да је једна иста у употреби, мада их је било који су се заклињали и на две Библије). Адамс је отприлике једини који се заклео на Уставу, али је и он на крају додао "So help me God". У праву си што се њега једног тиче, свакако. U pravu sam sigurno i za Ruzvelta. Цитат Имао би подједнако право као и право да уређује радни простор у ком ће доктор да ради и да му брани да качи своје верске симболе на свој радни простор, или да их носи око врата. Не можеш да кажеш "У ординацији су забрањени крдст/полумесец/Давидова звезда", а да онда кажеш "У ординацији је дозвољен турбан", јер оба имају исту функцију - верску, и оба су подједнако видљива пацијентима. Ако ћемо да се бавимо формом (да ли је на зиду или на глави) а не суштином (да ли је верски симбол који је за време радног времена видљив пацијентима), онда нема потребе да разговарамо уопште. Izgleda da se nismo razumeli.... nije moj stav da turban može, a krst ne može, već da na sebi možeš da nosiš svoje verske simbole - turban, krst na lančiću oko vrata i slično (čime je ispoštovana lična sloboda veroispovesti), ali da to ne znači da možeš da ih kačiš po zidovima državne ustanove, jer to pod 1. taj zid ne pripada tebi ni tvojoj verskoj zajednici, već svim građanima, a pod 2. to nema nikakve veze sa tvojom verom tj. odnosom sa Bogom, već je ili političko-verska poruka tipa Ovo je pravoslavna ordinacija/država ili je samo reklamiranje tipa Pogledajte koliki sam ja pravoslavac, ili kombinacija ta dva (što mislim da je Tomin slučaj). Da ne bude nesporazuma, ovo pod 1. je jedini i dovoljan razlog za načelo sekularnosti, a ovo pod 2. je samo argument zašto je tu sukob između načela sekularnosti i prava na veroispovest samo prividan. Dakle, suština nije da li je simbol vidljiv pacijentima. Цитат Зато управо и водим ову расправу, да дођемо до нечег конкретног, уколико је могуће. Што се мене тиче, гледам то на начин да моје испољавање мојих верских осећања не угрози другог, нити да сме да штети другоме. Притом имам у виду неки објективни критеријум, а не критеријум некога ко је претерано осетљив на сваку различитост. И наравно, и представници државних институција имају права да испољавају своја верска осећања, све док тиме не вређају неког другог. Зато ми је потпуно свеједно да ли ће доктор у канцеларију да стави крст ако неће да дискриминише било кога. Зато ми је и свеједно да ли ће министар овај или онај да изјави да је по њему верско образовање потпуно непотребно и да га треба реформисати/укинути јер је он антитеиста, али ми није свеједно ако би предузео конкретне кораке ка томе да га укине/реформише. Da, ali to o čemu pričaš nije načelo sekularnosti (član 11. našeg Ustava), već sloboda veroispovesti (član 43. Ustava) i zabrana diskriminacije (član 21. Ustava). Drugim rečima, možeš komotno da izbrišeš član 11. Ustava ili da ga izmeniš tako da u njemu piše "Pravoslavna vera je zvanična vera Republike Srbije, a Patrijarh SPC je simbol jedinstva države" i opet ostaje sve isto ovo što si rekao - i dalje ne smeš da ugrožavaš tuđu veroispovest i da diskriminišeš drugog na osnovu veroispovesti, zbog članova 21. i 43. Ustav... a član 11. nema nikakvog uticaja na to. Stoga, nismo ništa bliži tome šta je tvoje tumačenje člana 11. Ustava tj. šta taj član propisuje i šta znači po tvom mišljenju. Цитат Неисправна аналогија, јер је чврга повређивање другог, макар и бенигно, а крст у ординацији или бадњак у Председништву не да не крши било чија права, него их чак и не угрожава, сем ако доктор није морон па да неће да пружи здравствену заштиту некоме коме би морао да пружи, или ако Председник каже да у Председништву има места само за оне који уносе бадњак као и он. Analogija nije ni pretendovala da napravi paralelu u povređivanju nečijeg zdravlja ili nečijeg konkretnog prava, već u povređivanju pravne norme i (zlo)tumačenju pravne norme... u smislu da i benigno kršenje pravne norme nije u redu kada se tako kontinuirano krši i sa takvim obrazloženjima. Kao što već više puta rekoh, načelo sekularnosti je pitanje državnog uređenja, a ne ljudskih prava. Nisu ničija prava povređena u nesekularnim državama samim faktom nesekularnosti. Ničije pravo ne bi bilo povređeno ako bi ti istakao na državnoj zgradi zastavu Srbije sa docrtanim leptirićima ili ako bi Skupština ukinula Vladu i formirala neko svoje izvršno telo i slično... samo bi bile povređene norme koje regulišu kako izgleda zastava Srbije i norme koje regulišu podelu vlasti... državno uređenje (tu uključujem i državne simbole) i ljudska prava su dve različite ravni... objasni to i Tanji molim te, ja nemam živaca... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Јануар 12, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2017 пре 38 минута, Kratos рече Mene sad nešto zanima le Crkva plaća porez na imovinu ili ne? ZAKON O POREZIMA NA IMOVINU Poreska oslobođenja Član 12 Porez na imovinu ne plaća se na nepokretnosti: 3) u svojini tradicionalnih crkava i verskih zajednica i drugih crkava i verskih zajednica registrovanih u skladu sa zakonom kojim se uređuje pravni položaj crkava i verskih zajednica, koje su namenjene i isključivo se koriste za obavljanje bogoslužbene delatnosti; Dakle, ne plaća na npr. zgradu Crkve/manastira i parcelu na kojoj se nalazi Crkva/manastir, ali trebalo bi da plaća za livadu, šumu, pašnjak u njenoj svojini, kao i za npr. parohijsku prodavnicu, zgradu koju nekom izdaje, rezidenciju Patrijarha, i slično. А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Јануар 12, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2017 Da dodam i promet usluga i dobara tj. PDV: ZAKON O POREZU NA DODATU VREDNOST Poreska oslobođenja za promet dobara i usluga bez prava na odbitak prethodnog poreza Član 25 PDV se ne plaća u prometu novca i kapitala, i to kod: 16) usluga verskog karaktera od strane registrovanih crkava i verskih zajednica i sa njima neposredno povezanog prometa dobara i usluga; Pravilnik o postupku ostvarivanja prava na povraćaj PDV i o načinu i postupku refakcije i refundacije PDV Član 6a Dobrima i uslugama neposredno povezanim sa verskom delatnošću u smislu člana 55. Zakona, smatraju se: 1) sveće i materijal za proizvodnju sveća; 2) tamjan i materijal za proizvodnju tamjana; 3) briketi; 4) ulje i vino za obredne svrhe; 5) brašno i beskvasni hleb za obredne svrhe; 6) svete sasude i obredni simboli; 7) odežde za sveštenike i verske službenike i materijal za proizvodnju ovih odeždi; 8) građevinske usluge i građevinski materijal koji se koriste za izgradnju, rekonstrukciju, konzervatorske i restauratorske radove i održavanje hramova i drugih zdanja povezanih sa misionarskom delatnošću tradicionalnih crkava i verskih zajednica, uključujući i materijal za izradu ikonostasa i ikonopisanje; 9) bogoslužbene knjige, verski kalendari i druga verska izdanja, kao i papir za štampanje tih izdanja; 10) orgulje. ----- Dakle, crkve i verske zajednice ne plaćaju PDV na verske usluge (naknada za krštenje, opelo i slično) i na robu gore nabrojanu (ne samo da ne plaćaju, već PDV koji plate za nabavku gore nabrojane robe im se vraća)... ali ako npr. manastir prodaje manastirski med, onda nije oslobođen PDVa. А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јануар 12, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2017 1 hour ago, Тања1 рече А пошто ми је познато да дискусију вртите у круг и на веома ниском нивоу, VSB и ја смо се сложили да су институције - грађанске. E ako ste vi tako dogovorili, onda sta ja da kazem? A cekaj kog povredjuje gej parada ili ona izlozba sa isusom u halterima? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 12, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2017 Управо сада, cloudking рече E ako ste vi tako dogovorili, onda sta ja da kazem? A cekaj kog povredjuje gej parada ili ona izlozba sa isusom u halterima? A tebi su povredjena gradjanska osećanja ako gradjanska institucija većinski donese odluku da se slavi slava, na koju su svi pozvani bilo verujući ili ne? Naravno da je i perfidna fora sa ubacivanjem fejk vesti kako verski fanatici maltretiraju decu, ne pružajući im pomoć i oduzimajući im stolice kako bi se postavio slavski sto, takodje jedano od tvojih imaginarnih kršenja sekularnosti u njagorem obliku, jer su tu već ugrožena ljudska prava. I onda na kraju salate iščudjavanje posšto zakon nije kršen niti je neko nekoga ugrožavao ti meni govoriš kako gradjani čija JESTE INSTITUCIJA nemaju pravo da se većinski dogovore i da recimo umesto rodjendana slave slavu. Dakle jedini princip po kojem to nije moguće jeste upravo obaranje argumenta da niko nikog ne ugrožava sa time što institucija slavi slavu, pošto argumenta nemaš diskusija i jeste na niskom i jalavom nivou. Ako misliš da to nije po ustavu i zakonu, onda imaš kao gradjanin prava da t prijaviš sudu i poštediš nas jalove diskusije. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука