VaSa110 Написано Јануар 8, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2017 пре 3 минута, Paradoksologija рече Nema države koja ne izvodi rituale i ceremonije. Krunisanja, inauguracije, polaganja zakletvi, većina njih ima neki koren u nekoj praksi makar tangencijalno povezanoj sa nekim verovanjem. Za ceremonije znam al za rituale mi je novost. I te ceremonije su vezane za tu institutciju E sad ako je unošenje badnjaka (ritual kako kažeš) vezan za pedsedništvo i predsednika kao instituciju (kao recimo ceremonija zakletve) onda je sve u redu Meni se čini da je ovo nešto lično našeg predsednika ( i kao što rekoh ne smeta mi) i možda je to trebao samo kući da uradi. Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 пре 31 минута, HOA+ рече (dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Јануар 8, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2017 пре 1 минут, Juanito рече Да ли си сигурна? Oni plesovi koje sam gledala po dokumentarcima i jućubu nisu me sablaznili. Pretpostavljam da u Predsedništvu Benina, recimo, ne bi ničeg preterano sablažnjivog bilo Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Јануар 8, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2017 пре 6 минута, VaSa110 рече Za ceremonije znam al za rituale mi je novost. I te ceremonije su vezane za tu institutciju E sad ako je unošenje badnjaka (ritual kako kažeš) vezan za pedsedništvo i predsednika kao instituciju (kao recimo ceremonija zakletve) onda je sve u redu Meni se čini da je ovo nešto lično našeg predsednika ( i kao što rekoh ne smeta mi) i možda je to trebao samo kući da uradi. Moguće. Kao što tebi ne smeta mnogo, meni ne znači pa mi niti smeta niti godi. Ali sam čitala istoriju običaja vezanih za Božić u SAD i UK i skroz je smešna, pa iz te prizme gledam sad ovo. Koji su predsednici uvodili jelku u Belu kuću, a koji je branili, gde je sve i kad državnim dekretom zabranjeno slavljenje Božića jer je paganski, a te su države bile trenutno previše hrišćanske za Božić, i tako to. I onda mi deluje kao da se oko ovakvih detalja ne treba mnogo uznemiravati ni sa jedne strane, jer su više stvar kulture nego vere. VaSa110, Augustinus and Lady Godiva је реаговао/ла на ово 3 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јануар 8, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2017 Управо сада, Paradoksologija рече jer su više stvar kulture nego vere. У овом конкретном случају је више ствар продавања форе пред изборе... 3006, Lady Godiva, VaSa110 and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Јануар 8, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2017 пре 2 часа, Ronald рече Kratos Čini mi se da se ovim postupkom krsi sekularnost države, odnosno član 11. Ustava Republike Srbije. I da i ne. Pravoslavlje nije ovim proglašeno državnom religijom niti je ovo neka zvanična predsjednička akcija, no sa druge strane čovjek koji je predsednik svih građana je u pitanju. No i on kao pojedinac ima pravo da praktikuje svoju vjeru javno ili tajno. Možda se može prigovoriti da obavljanje vjerskog običaja kada si predsednik treba malo intimnije sprovoditi kako bi se ostalo u duhu sekularnosti. Suština sekularnosti je u jednakom pravnom tretmanu religija i nereligioznosti države. Ovim se pravno niko ne diskriminiše jer nema zvanične predsjedničke akcije. Suštinski se može reći drugačije ali tu nema prava i države već samo Tome kao pojedinca koji ima svako pravo i legitimitet da ovo radi. Кратос and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Јануар 8, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2017 пре 1 сат, RYLAH рече Како се крши секуларност? Тиме што председник исказује своја верска убеђења? Имали смо пре једно две године на форуму Авокадо и ја расправу око начела секуларности која је поприлично трајала (отерали смо са теме све остале), и око тога шта све обухвата, која права штити и кога штити. Не бих да се опет упуштам у тако нешто, само бих да скренем пажњу да је то начело прешироко и не може да се тумачи без екстентивне правне праксе из те области. Какве год да су нечије позиције, не може тек тако изнебуха да доноси закључке из те области. У ствари, може, ал је огромна шанса да ће да погреши и да се закључак сведе на неко предубеђење које је постојало и пре "тумачења". Link do teme? Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Јануар 8, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2017 пре 10 минута, Ћириличар рече Ovim se pravno niko ne diskriminiše jer nema zvanične predsjedničke akcije. Suštinski se može reći drugačije ali tu nema prava i države već samo Tome kao pojedinca koji ima svako pravo i legitimitet da ovo radi. Али је поводом уношења бадњака дао изјаву у улози председника, а не као Т.Н. пре 4 часа, Ronald рече "Unošenjem badnjaka u Predsednistvo Srbije želeo bih da simbolično pozovem sve građane Srbije da se .... Могао је да каже "своје сународнике", тада би био "Тома појединац". "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Јануар 8, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2017 пре 12 минута, Џуманџи рече Али је поводом уношења бадњака дао изјаву у улози председника, а не као Т.Н. Могао је да каже "своје сународнике", тада би био "Тома појединац". Da li je? Nekim zvaničnim prefsjedničkim aktom nije. A pojedinac koji je ujedno i javna ličnost može takođe se obratiti građanima Srbije tokom verskog obreda ili običaja. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Јануар 8, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2017 пре 8 минута, Ћириличар рече A pojedinac koji je ujedno i javna ličnost može takođe se obratiti građanima Srbije tokom verskog obreda ili običaja. :psovka: "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Јануар 8, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2017 пре 43 минута, Ћириличар рече I da i ne. Pravoslavlje nije ovim proglašeno državnom religijom niti je ovo neka zvanična predsjednička akcija, no sa druge strane čovjek koji je predsednik svih građana je u pitanju. No i on kao pojedinac ima pravo da praktikuje svoju vjeru javno ili tajno. Možda se može prigovoriti da obavljanje vjerskog običaja kada si predsednik treba malo intimnije sprovoditi kako bi se ostalo u duhu sekularnosti. Moglo bi se prigovoriti i to da verske obrede obavlja u jednoj državnoj instituciji... (zgradi Predsedništva RS) Ali nije to toliko bitno... zapravo bitnije je ono što Auror pomenu već par puta... u pitanju je prodavanje fore pred izbore... i zato je (između ostalog) dosledni sekularizam najbolji i za nevernike i za (prave) vernike... ali ako vi mislite da ovim pravoslavlje nešto dobija (a ne gubi), onda nema veze... Paradoksologija, Ћириличар, Lady Godiva and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Јануар 8, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2017 пре 4 минута, Avocado рече ali ako vi mislite da ovim pravoslavlje nešto dobija (a ne gubi), onda nema veze... Sve druidske moci osvestane pravoslavljem, malo li je? Paradoksologija, Avocado, RYLAH and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јануар 8, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2017 пре 3 часа, Ronald рече Čini mi se da se ovim postupkom krsi sekularnost države, odnosno član 11. Ustava Republike Srbije. Унутршњост Беле куће за Божић МилошБГ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јануар 8, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2017 пре 8 минута, Avocado рече ali ako vi mislite da ovim pravoslavlje nešto dobija (a ne gubi), onda nema veze... Нити шта добија, нити шта губи. Али је лепо видети да председник није безбожник! Volim_Sina_Bozjeg, Rašo, МилошБГ and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Јануар 8, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2017 пре 2 минута, Жељко рече Али је лепо видети да председник није безбожник! Aha... lepo ga je videti... i čuti... Augustinus, Paradoksologija, Lady Godiva and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јануар 8, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2017 пре 6 минута, Avocado рече Aha... lepo ga je videti... i čuti... pa sad niko nije savrsen, svi mi imamo mane, ali recimo nikoliceva religioznost je meni uvijek bila lijepa, isto tako je lijepo vidjeti i njegovu sliku sa srpskom zastavom u pozadini, daleko ljepse od ovog tvog avatara koji m,e podsjeca na magareca muda, al o ukusima ne vredi, mozemo samo o stilovima.... Баба, Tumaralo., drvce and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука