Jump to content

Posećuje li decu Deda Mraz?

Оцени ову тему

Dolazi li deci Deda Mraz?  

13 члановâ је гласало

1. 1. Koja vam se opcija vezana za Deda Mraza (Božić Batu, nekog trećeg) najviše dopada?

• Deci se od rođenja jasno stavlja do znanja da Deda Mraz i slične fantazije ne postoje
    • Deca se od rođenja aktivno uče da Deda Mraz donosi poklone, a roditelji to insceniraju
    • Deca se puste da veruju, ali im se to ničim ne natura i kritička pitanja se podstiču
    • Nešto četvrto ili kombinacija

Препоручена порука

Šta mislite o Deda Mrazu (ili Božić Bati, da ne bude tema o zloj američkoj/sovjetskoj kulturi, svejedno je na kog izmišljenog lika mislimo)? Da li ste za to da se deci ovakva fantazija aktivno servira? Ili da se negira od početka? Ili imate neko srednje rešenje i kako ste ga našli?

Najviše me zanima zbog balansiranja 1. razvijanja mašte i 2. razvijanja kritičkog preispitivanja kod dece. Ja sam provalila da decu ne mogu da lažem, a ne mogu ni da im oduzmem svu fantaziju vezanu za praznike, pa smišljamo razne stvari svi zajedno. Kako vi mislite da je ovome najbolje pristupiti?

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, Paradoksologija рече

Kako vi mislite da je ovome najbolje pristupiti?

Чим науче да читају (а док још не знају, читати им пре спавања), одмах у руке књиге В. Димитријевића. Само јако!

Подели на овим сајтовима

Децу треба учити да им поклоне доноси Слободно Тржиште! Зато предлажем да се уведе нови појам, Ђед Тржишњак  :sunce::sunce:

Подели на овим сајтовима

Decu treba učiti da se u životu retko šta dobija,moraš da uzmeš.Samo surovo.Spartanski od početka.:ani_biggrin:

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Ova tema ispade daleko zabavnija no sto sam mogla zamisliti! :D

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Лазар Нешић рече

Чим науче да читају (а док још не знају, читати им пре спавања), одмах у руке књиге В. Димитријевића. Само јако!

Ne,treba im pustiti predavanja Miroljuba Petrovića.Dimitrijević je previše blag.:citac:

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 30 минута, GeniusAtWork рече

Децу треба учити да им поклоне доноси Слободно Тржиште! Зато предлажем да се уведе нови појам, Ђед Тржишњак  :sunce::sunce:

Отплаках. :))

Подели на овим сајтовима

Тишина тамо! Како то мислите, госпођо, да Деда Мраза нема и да је фантазија? Склопили смо уговор са лапонским партнерима о субвенционисању два милиона дечијих пакетића. Поред тога, Деда Мраз ће од следеће године увести редовну нискобуџетну линију Рованиеми - Ниш. 

Подели на овим сајтовима

Dugo sam djecu držala u tom svijetu, predivnom i bezbrižnom. Deda Mraz je dolazio redovno, i još pamtim tu ciku, oduševljenje i radost dok nam je u domu. Prelijep prizor. Iskrena da budem, i ja sam veselo skakutala i radovala se...nekada su me morali ubjeđivati da je maska u pitanju.
Večeras sam saznala gdje pravi Deda Mraz živi...u Laponiji. Idem tamo uskoro, ne zvala se ja Matilda!

Подели на овим сајтовима

А може и ова варијанта.

- Мама, зашто ми Деда Мраз није донео поклон, да ли сам ја толико неваљало дете? Буаааа!!!

- Ниси, душо! Него су Деда Мразу на царини запленили пакетиће јер је прекршио закон о девизном пословању. Нажалост, Деда због тога до даљњег неће пословати у Србији. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Господин Дареалис рече

Salim se, ovo je malo brutalno...

Treba odrzavati iluziju svim sredstvima kada je Deda Mraz u pitanju. :)

U pravu si.I Vučić se isto drži tog principa što dužeg održavanja iluzije verovatno poučen iskustvom iz detinjstva.:smeh1:

Подели на овим сајтовима

Svake godine ispod jelke, djeca su otvarala poklone. Ja naravno kupim i za njihovog tatu, prosto mi je bilo žao da i njega ne gledam kako se zabavlja mašnama i papirima dok ne stigne do poklona. Mene se, naravno niko ne sjeti. Svi imaju poklon, samo ja mašem ručicama sretna oko njih. 
Primijetila to starija ćerka i tužno pita gdje je moj poklon, a sin dodaje - Nema! Nije bila dobra...nije spavala popodne kao mi! :D
Sledeće godine donio opet Deda Mraz poklone, naravno djeci i tati...otvaraju poklone, a moja najstarija ćerka kaže - Vidi mama, i tebi je donio nešto.
Otvaram, u kutiji ešarpa, predivna, ja sam bila presretna.
Od mene je samo moja Jela bila sretnija, i tada ona kaže njima - I mama je bila dobra! :D
Moja Jela, Jelena.... :****

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...