Jump to content

Posećuje li decu Deda Mraz?

Оцени ову тему

Dolazi li deci Deda Mraz?  

13 члановâ је гласало

1. 1. Koja vam se opcija vezana za Deda Mraza (Božić Batu, nekog trećeg) najviše dopada?

• Deci se od rođenja jasno stavlja do znanja da Deda Mraz i slične fantazije ne postoje
    • Deca se od rođenja aktivno uče da Deda Mraz donosi poklone, a roditelji to insceniraju
    • Deca se puste da veruju, ali im se to ničim ne natura i kritička pitanja se podstiču
    • Nešto četvrto ili kombinacija

Препоручена порука

On 26.12.2016. at 0:25, Kratos рече

Decu treba učiti da se u životu retko šta dobija,moraš da uzmeš.Samo surovo.Spartanski od početka.:ani_biggrin:

Uci i to Deda.  Deda, izgleda, ima jednu pricu za decu a drugu pricu za diktatore ^.^

90a80eee3819d5a2106ef6c6c03b7556.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, pedja257 рече

Uci i to Deda.  Deda, izgleda, ima jednu pricu za decu a drugu pricu za diktatore ^.^

Mora da je Hića bio dobar te godine :smeh1:

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Za mene je Deda Mraz čista američka,holivudska,koka-kola komercijalizacija Božića u svrhu što većeg šoping stimulansa.Nije on napravljen da bi deci učinio praznik lepšim,razbuduio njihovu maštu i sl on je kreiran isključivo u komercijalne,ekonomske svrhe a priča je tu samo da da i jedno lepo opravdanje za što veće trošenje para.Ameri su marketinški genijalci koji su u stanju i da od šećerne vodice naprave najači brand u istoriji čovečanstva. 

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Kratos рече

Za mene je Deda Mraz čista američka,holivudska,koka-kola komercijalizacija Božića u svrhu što većeg šoping stimulansa.Nije on napravljen da bi deci učinio praznik lepšim,razbuduio njihovu maštu i sl on je kreiran isključivo u komercijalne,ekonomske svrhe a priča je tu samo da da i jedno lepo opravdanje za što veće trošenje para.Ameri su marketinški genijalci koji su u stanju i da od šećerne vodice naprave najači brand u istoriji čovečanstva. 

Тиснеко напредно дете, чим си зано са 5 лета нпр., шта сто "шопинг стимуланси", те си јасно раздвајао потрошачки менталитет од смисла празника и текућине од које у тим годинама нарочито страдају млечни зуби

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Милан Ракић рече

Тиснеко напредно дете, чим си зано са 5 лета нпр., шта сто "шопинг стимуланси", те си јасно раздвајао потрошачки менталитет од смисла празника и текућине од које у тим годинама нарочито страдају млечни зуби

Suvi SNS od malena.:smeh1:

Pričam za sada ne za to kad sam imao ja 5 godina,mada ni tada nisam verovao u Deda Mraza kao neko stvarno biće.Pokloni su uvek bili dobrodošli i znao sam da dolaze od roditelja.Nisu me ni tada pričali i dedi u crvenom odelu leti na sankama širom sveta deleći poklone dobroj deci.Aj baba roge je i bilo u pričama al dede nije.:D

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Kratos рече

Suvi SNS od malena.:smeh1:

Pričam za sada ne za to kad sam imao ja 5 godina,mada ni tada nisam verovao u Deda Mraza kao neko stvarno biće.Pokloni su uvek bili dobrodošli i znao sam da dolaze od roditelja.Nisu me ni tada pričali i dedi u crvenom odelu leti na sankama širom sveta deleći poklone dobroj deci.Aj baba roge je i bilo u pričama al dede nije.:D

Шалим се бре-опуштено

Подели на овим сајтовима

пре 49 минута, pedja257 рече

Све ми се чини да овде деду није нико питао дали хоће или неће да да поклон диктатору.:D

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, obi-wan рече

On je kao profa izvrstan, to svedocanstov sam procitao od naseg Juana jer je i njemu predavao,

Наравно. :)

Стално нам је причао ван градива о животу, Хришћанству... Морам да признам да су ми, од свих људи који су ми икад предавали, његови часови оставили највећи и најтрајнији утисак.

Ђаци га обожавају.

Један цитат (који се дели са четвртацима...) нећу да заборавим: 'Секс без љубави је мастурбирање у двоје'. :) 

Подели на овим сајтовима

Ja kcerki pricam, onako usput, preko knjiga i sl. klasicne stvari za Deda Mraza koje se pricaju deci ali mislim da mi ne veruje iako uredno spremi i onu platnenu cizmicu za Bozic i dobije poklone.

Ovde je nekako tesko verovati u Deda Mraza jer ih je srela bar jedno 7-8 do sada i tako svake godine jer na koje god desavanje odemo, uvek bude Deda Mraz i slika se sa decom. Cak mi je i rekla da deca u vrticu kazu da on ne postoji. Mudro sam ocutala.

Medjutim, ono sto joj tesko pada, neuporedivo teze od Deda Mraza jeste cinjenica da ne postoji Miki Maus. Iako je to znala i pre nego sto ga je zavolela, uvek nanovo pokusava da me nekako navede da joj kazem da postoji sto ja naravno ne mogu i bas mi bude tesko kad vidim koliko joj je zao zbog toga. :(

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...