Juanito Написано Март 17, 2017 Пријави Подели Написано Март 17, 2017 пре 45 минута, Tumaralo. рече I još nešto.. ako bih otišao na ovaj kurs, http://www.vincaskola.rs/kursevi/skola-web-programiranja/ Da li da uzmem samo css + html i java script ili da uzmem sve komplet? Ако узимаш, ја бих лично једино избацио Wordpress. Уштедиш 14400 за пиво Wordpress је само упаковано ово остало, научиш за дан шта ти треба ако ово друго знаш. И још један савет базиран на личном мишљењу. Не кажем да не треба да научиш PHP. Језици су у крајњој линији само алати и користиш оно што се тражи и што одрађује дати посао. Али такође нисам присталица језичке постмодерне и релативизма типа "све то исто". Није. Мислим да је PHP најлошији језик по више основа. Опет кажем, не значи да не треба да га учиш, можеш добро с тим да зарадиш, само да знаш да многе ствари у том језику одступају од добрих пракси, како инжењерских, тако и фундаментално теоријских и ако после будеш прешао на нешто друго, немој да дозволиш да се закопаш у тим накриво наученим стварима. obi-wan and Tumaralo. је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Март 17, 2017 Пријави Подели Написано Март 17, 2017 пре 30 минута, uros рече Zar ne znas da su Rotbard, Mizes i Hajek koristili iskljucivo vi (preteca Vim-a) na svojim pisacim masinama? Vim je libertarijanski! Emacs je Stalmanov "copyleft" editor koji koriste levicari Ма сви ти едитори су комуњарски. Крену минимални и онда само расту додавањем плагинова. Прави либертаријанац користи минимални језик попут лиспа и неки најобичнији едитор без икаквих опција. Ови модерни језици скроз регулисани ко да их Стаљин правио, компајлер ти стално виси над вратом и не дозвољава пуну слободу. Paradoksologija, uros and obi-wan је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
uros Написано Март 17, 2017 Пријави Подели Написано Март 17, 2017 пре 48 минута, Juanito рече Ма сви ти едитори су комуњарски. Крену минимални и онда само расту додавањем плагинова. Прави либертаријанац користи минимални језик попут лиспа и неки најобичнији едитор без икаквих опција. Ови модерни језици скроз регулисани ко да их Стаљин правио, компајлер ти стално виси над вратом и не дозвољава пуну слободу. U pravu si. Zna se sta je tekst editor - ed. Sve ostalo je bloat. ED(1) Unix Programmer's Manual ED(1) NAME ed - text editor SYNOPSIS ed [ - ] [ -x ] [ name ] DESCRIPTION Ed is the standard text editor. https://www.gnu.org/fun/jokes/ed-msg.html Juanito је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 17, 2017 Пријави Подели Написано Март 17, 2017 Немој бре да збуњујете човека са тим зезањем, довољно је тешко на почетку и овако... пре 1 сат, Juanito рече Ако узимаш, ја бих лично једино избацио Wordpress. Уштедиш 14400 за пиво Wordpress је само упаковано ово остало, научиш за дан шта ти треба ако ово друго знаш. Да, слажем се. пре 1 сат, Juanito рече И још један савет базиран на личном мишљењу. Не кажем да не треба да научиш PHP. Језици су у крајњој линији само алати и користиш оно што се тражи и што одрађује дати посао. Али такође нисам присталица језичке постмодерне и релативизма типа "све то исто". Није. Мислим да је PHP најлошији језик по више основа. Опет кажем, не значи да не треба да га учиш, можеш добро с тим да зарадиш, само да знаш да многе ствари у том језику одступају од добрих пракси, како инжењерских, тако и фундаментално теоријских и ако после будеш прешао на нешто друго, немој да дозволиш да се закопаш у тим накриво наученим стварима. Ово јесте тачно, али додао би две ствари: 1) Треба доћи дотле да видиш и разумеш разлику. У првих годину-две дана вероватно нећеш доћи дотле. 2) Мрзим себе кад ово кажем - али има пуно људи који то не знају, а опет од тог посла живе. Може да се "отаљава" посао и без тог "научног приступа". Свакако је овде битно што пре доћи до циља - да се ради и зарађује од тога, али као Јуанито исто препоручујем да се онда настави са усавршавањем и "попуне рупе". У сваком случају, сад за почетак је најважније да се не стане. У почетку је тешко, јер ништа није јасно, ствари ти нису повезане, не видиш сврху, али после неког времена све постане јасније и много лашке се учи даље. Важно је само бити упоран и не одустати. Аурор, obi-wan, Tumaralo. and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
djordje.pesic Написано Март 17, 2017 Пријави Подели Написано Март 17, 2017 Kad se vec pominju text editori, meni je sublime text najjaci koji sam koristio. Juanito је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Март 17, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Март 17, 2017 Ugh izgleda da će onaj zadatak morati da sačeka do ponedeljka Kad se vratim sa posla putujem pa se vraćam u nedelju uveče. Jedva sam zaspao sinoć razmišljajući o ovome. Razmišljam, potpuno sam na istom danas i pre godinu dana u ovo vreme... wasted year. Moram da se trgnem. Čak mislim da ću pre uspeti jer imam i day job (tj. volonterski staž lol). Iz mog iskustva- kada si angažovan da radiš jednu stvar možeš i tri stvari u isto vreme a kada ne radiš nijednu stvar.. ne stižeš ništa! Uostalom: "Jer ko ima, daće mu se, i preteći će mu; a koji nema, uzeće mu se i ono što ima." Mt. 13:12 Jeste, imam nedoumice, i dalje ne znam gde tražiti po netu, i po firmama za neki početnički posao, praksu. Ne znam kako ću doći do prvog projekta. I dalje ne znam kako ću se ja takmičiti sa ovima koji isto to znaju a imaju diplomu ETF / RAF / PMF/ i raznorazne druge računarske srednje, više i visoke škole. Kako ću se takmičiti sa onima koji su poslu još otkad čitaju i pišu?! Pogotovo sa ovim mladim generacijama, koje dolaze... U svakom slučaju, uzmem taj kurs, učim i završim ga posle 2 meseca, i ako posle toga stanem, batalim - opet neću žaliti vreme i pare. Kad ću se oprobati u nečemu novom ako ne sad? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Март 17, 2017 Пријави Подели Написано Март 17, 2017 Ja bih predlozio da ucite informatiku i pravljenje software HMI (Human-Machine Interface) za automatiku-robotiku. Kada vec imate zelju da se bavite programiranjem i da zaradite neke pare sa tim. U Italiji ta industrija raste po stopi od 35% godisnje. A italija je vec visoko razvijena zemlja ... to je citava jedna industrijska grana koja ne postoji u Srbiji a morace da postoji i to vrlo brzo. a dodao bih i ovo. Programiranje , kao i svaki zanat, bi trebao da se uci jer se voli. Dobar programer je samo onaj koga vodi strast prema tome. To se ne radi da bi se " pristojno zaradilo" ako zelis da ga radis najbolje sto mozes. Grizzly Adams and obi-wan је реаговао/ла на ово 2 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Март 17, 2017 Пријави Подели Написано Март 17, 2017 Nesto ovako naprimer .... Grizzly Adams and obi-wan је реаговао/ла на ово 2 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 17, 2017 Пријави Подели Написано Март 17, 2017 пре 1 сат, Crveni Baron рече Ja bih predlozio da ucite informatiku i pravljenje software HMI (Human-Machine Interface) za automatiku-robotiku. Kada vec imate zelju da se bavite programiranjem i da zaradite neke pare sa tim. U Italiji ta industrija raste po stopi od 35% godisnje. A italija je vec visoko razvijena zemlja ... То ти радиш? Шта је ту главно, микроконтролери? ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 17, 2017 Пријави Подели Написано Март 17, 2017 пре 2 часа, Tumaralo. рече Ugh izgleda da će onaj zadatak morati da sačeka do ponedeljka Нема проблема, пар дана не мења ту много. пре 2 часа, Tumaralo. рече Jedva sam zaspao sinoć razmišljajući o ovome. Razmišljam, potpuno sam na istom danas i pre godinu dana u ovo vreme... wasted year. Moram da se trgnem. Čak mislim da ću pre uspeti jer imam i day job (tj. volonterski staž lol). Iz mog iskustva- kada si angažovan da radiš jednu stvar možeš i tri stvari u isto vreme a kada ne radiš nijednu stvar.. ne stižeš ništa! Да, има ту нешто. И ја кад сам активан завршавам све живо без проблема, кад нисам ништа неће... Онда дрмнем неки Ред Бул и идемо! пре 2 часа, Tumaralo. рече Jeste, imam nedoumice, i dalje ne znam gde tražiti po netu, i po firmama za neki početnički posao, praksu. Ne znam kako ću doći do prvog projekta. I dalje ne znam kako ću se ja takmičiti sa ovima koji isto to znaju a imaju diplomu ETF / RAF / PMF/ i raznorazne druge računarske srednje, više i visoke škole. Kako ću se takmičiti sa onima koji su poslu još otkad čitaju i pišu?! Pogotovo sa ovim mladim generacijama, koje dolaze... Не брини сад за посао, прво ти треба знање. Посао је следећи корак. Има пуно људи у IT индустрији који немају школу, а имаш пуно који су завршили социологију, историју и музичку школу који се баве програмирањем. То са "млађим генерацијама" је по мало мит. Као и у сваком послу, године овде значе искуство (животно ако ништа друго) итд. Мој колега Ричард има 60 и кусур година - разбија. Значи човек завршава посао да не поверујеш. Кад нешто не знам како да урадим, њега питам. Он има лову, ладно може у пензију, ал` ми каже - било би ми досадно, више волим да радим. Tumaralo., obi-wan, Paradoksologija and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Март 17, 2017 Пријави Подели Написано Март 17, 2017 пре 7 минута, Grizzly Adams рече имаш пуно који су завршили социологију који се баве програмирањем. Програмерска индустрија прихвата покајане грешнике. obi-wan, Tumaralo., uros and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Март 17, 2017 Пријави Подели Написано Март 17, 2017 пре 13 часа, Grizzly Adams рече Ко још хоће да се укључи - улаз је слободан! Ja se ukljucujem jedno pola godine unazad, i nikako da se ukljucim. Anlaser valjda... Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Март 17, 2017 Пријави Подели Написано Март 17, 2017 пре 14 часа, Grizzly Adams рече Сад је важно да стварно будеш дисциплинован и посветиш време томе свакодневно. Без изговора. Војска. Sto bi reko onaj tip sa onog cuvenog klipa-na - - "i to je... u savrsenom... onako..." Mene muci generalno neka rastrzanost na xyz strana, pri cemu mnogo mlatim, a slabo sta postignem. To je valjda i ona rasejanost/rastrojenost, kako kazu Oci, `oces mnogo toga odjednom, i na kraju ne postignes nista od toga. Evo tek u proteklih mesec dana ili manje uspeo sam uz Boziju pomoc da se malo dovedem u red, i da u toku dana polako pocnem da odvajam jasne celine vremena za sve, pa i za ozbiljan rad. U sakom slucaju, pratim ovu temu, ne moze da smeta... ... Tumaralo. је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 17, 2017 Пријави Подели Написано Март 17, 2017 пре 2 минута, obi-wan рече Ja se ukljucujem jedno pola godine unazad, i nikako da se ukljucim. Anlaser valjda... Па није то само до тебе. Многи људи покушавају ово што рече Тумарало претходно - да нађу неке књиге и информације на интернету па да тако науче. Одма да разјаснимо - тако не може. Информације на интернету нису уређене, не знаш одакле да почнеш, где је циљ итд. Мора неко да ти помогне и да те усмери. Зато питајте. Нема глупих питања. stevan911, obi-wan, Juanito and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 17, 2017 Пријави Подели Написано Март 17, 2017 пре 2 минута, obi-wan рече Mene muci generalno neka rastrzanost na xyz strana, pri cemu mnogo mlatim a slabo sta postignem. To je valjda i ona rasejanost/rastrojenost, kako kazu Oci, `oces mnogo toga odjednom, i na kraju ne postignes nista od toga. Evo tek u proteklih mesec dana ili manje uspeo sam uz Boziju pomoc da se malo dovedem u red, i da u toku dana polako pocnem da odvajam jasne celine vremena za sve, pa i za ozbiljan rad. Од тога сви патимо, не брини, ниси једини. Ја сам нашао решење у томе да почнем нешто мало. Узмем неки тривијалан, лак задатак који могу да завршиш без проблема и то урадим. Онда будем задовољан што сам нешто завршио па ми то да енергију да почнем следеће... Success breeds success што би реко наш народ. obi-wan, Tumaralo., Juanito and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука