Jump to content

IT Akademija

Оцени ову тему

Tumaralo.

Препоручена порука

пре 14 минута, Grizzly Adams рече

Аха, то се плаћа. Уклони то, па инсталирај ово: https://notepad-plus-plus.org/

Значи, HTML фајл можеш да правиш у било ком едитору - може и обичан Notepad само није згодан. Овај је мало прилагођен боље за те ствари.

Кад направиш фајл, онда га снимиш и отвориш у browseru. Кад хоћеш нешто да додаш - измениш фајл, снимиш, освежиш браузер.

Ево сад следећи корак је да направиш наслов и параграф, на пример овако:

Hello world!

Grizzly Adams is the best.

Погледај овде шта треба да радиш: https://www.w3schools.com/html/

Umm skinuo sam taj Notepad, i napisao sta treba al ne znam kako taj notepad file da otvorim u browseru?

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Tumaralo. рече

Umm skinuo sam taj Notepad, i napisao sta treba al ne znam kako taj notepad file da otvorim u browseru?

Сачуваш га као html, не као txt или шта је већ подразумевана опција.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Кад снимаш фајл, имаш испод имена фајла опцију "Save as type", ту одабери нешто дугачко што почиње са "Hyper Text ...".

Кад снимиш фајл, онда га нађи на диску и клики два пута на њега.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Juanito рече

Сачуваш га као html, не као txt или шта је већ подразумевана опција.

Yay! Šta dalje? :)

Btw setio sam se sad da mora tako da se promeni ekstenzija.. bio sam malo na HTML tutorijalu na free code campu. Nekoliko koraka samo..

Ustvari to sam saznao na nekom "uvod u programiranje" kursu.. al zaboravih kao što se vidi :(

Подели на овим сајтовима

Сад крени редом по овом туторијалу: https://www.w3schools.com/html/default.asp

Имаш ту посла за неколико дана можда. Прођи све што има, али исто тако испробавај разне ствари - шта ће да се деси ако додам ово или оно итд. То је одприлике све што ти треба за HTML.

Циљ да ти буде, на пример, да направиш страницу која има "Оче наш" са иконом на врху, насловом и текстом. Све центрирано на страници. Кад направиш усликај па нам пошаљи да видимо доказ. :)

(ово циљ за данас, не за "неколико дана")

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Moraću to sutra .. ustajem za posao rano. To je dakle još jedan problem. Kako uskladiti te dve stvari.. Pretpostavljam da bih mogao da odvojim 2-3 sata dnevno svaki dan ako bih se ozbiljno odlučio za programiranje. To je dovoljno?

Подели на овим сајтовима

Довољно је, али да не одустанеш. Ето за сутра онда.

Овај сајт што сам ти послао је расчишћен пут да научиш HTML. Само возиш право и нећеш имати никаквих проблема.

Ко још хоће да се укључи - улаз је слободан! ;)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Па види овако, HTML/CSS и JavaScript мислим да нису довољни да почнеш да радиш. Можда може да се нађе нешто негде, али си доста ограничен... Ако неко зна боље нека ме исправи.

Право програмирање почиње тек када будеш кренуо на PHP/MySQL или неку другу комбинацију програмског језика и базе података. Ту ћеш онда моћи сигурно да нађеш посао.

Значи, те три ствари ти сигурно требају (за web програмирање), али нису довољне. И верујем можеш да их научиш сам. На овом сајту који сам ти дао има све то. Само треба уложити време.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Ово је јако добра ствар, да се стварно и конкретно помогне људима. Има пуно да се ради, али после можете да нађете добар посао негде или чак преко интернета. Ко је још заинтересован нек се јави.

Мени ће бити веома драго да помогнем колико могу, боље него да расправљамо политику и прецеднике.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 44 минута, Juanito рече

Vim је левичарски, либертаријанци користе Emacs.

Zar ne znas da su Rotbard, Mizes i Hajek koristili iskljucivo vi (preteca Vim-a) na svojim pisacim masinama? Vim je libertarijanski! Emacs je Stalmanov "copyleft" editor koji koriste levicari ;)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...