Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 4 часа, Благовесник рече

Ниси одговорио на постљављено питање!

Ниси ни ти.

пре 4 часа, Благовесник рече

"Змија" која прича? Симбол је "мудрости" која одваја човека од Бога, представља палог анђела Сатану,

Значи по "твоме веровању", змија није змија? Ја сам ипак човек фундаменталиста ја волим да читам оно што пише. То ме увек више фасцинира него оно што ја могу да "повежем" кад се "уздигнем" "до трећег неба".

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 28 минута, Ведран* рече

Ниси ни ти.

Значи по "твоме веровању", змија није змија? Ја сам ипак човек фундаменталиста ја волим да читам оно што пише. То ме увек више фасцинира него оно што ја могу да "повежем" кад се "уздигнем" "до трећег неба".

Дечко прича глупости, али невиђене. Апсолутни аналфабета. Када би било могуће, ја бих ова просеравања забранио на нету. Али то подразумева затворене групе. Зато ће и ова дијареја бити забележена у историји.  

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Zoran Đurović рече

Када би било могуће, ја бих ова просеравања забранио на нету.

Утицај Рима? :))

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Zoran Đurović рече

Зато ће и ова дијареја бити забележена у историји.  

"Вербална дијареја" је био омиљени израз једне моје професорке. :))

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 11 часа, Ведран* рече

"Вербална дијареја" је био омиљени израз једне моје професорке. :))

Креативан јој је израз!:)))

Подели на овим сајтовима

пре 21 часа, Ведран* рече

Значи по "твоме веровању", змија није змија? 

Оно што говори из змије није змија у смислу змије као животиње већ пали анђео, и тако верује 99% хришћана и Светитеља.

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

Одговори на питање.

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Благовесник рече

Оно што говори из змије није змија у смислу змије као животиње већ пали анђео, и тако верује 99% хришћана и Светитеља.

О томе није било речи.

пре 3 часа, Благовесник рече

Одговори на питање.

Ниси ни ти одговорио. Да ли је ту змију Бог створио?

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Ведран* рече

О томе није било речи.

Ниси ни ти одговорио. Да ли је ту змију Бог створио?

Анђео може узети изглед и змије тј. јавити се и у том виду, по Светописамском сведочењу,

а може бити да је реч и о правој змији коју је Бог  створио а пали анђео поседнуо, као што знамо да је и у свиње у Гадари ушао. Међутим, намеће се логично питање, да је обична змија а не символ палог анђела, зашто би  била кажњена "на трбуху да се вуче" када сама није крива? Пре ће бити да је реч о змији као симболу мудрости, јер је она у речнику Светог Писма синоним за мудрост, памет, и змији као приказању оне Преисподње змије како кажу Светитељи, самога Сатане, који након преваре човека и свог утврђења у свом палом избору, бива кажњен одузимањем шестокрилих крила и пузањем по земљи и немања удела у небеском. У сличном стању се налази и пали човек на земљи, који ако настави да се утврђује у злу и друге да уподобљава у палом избору, неће имати могућности на покајање и спасење, јер ће се као и Сатана утврдити у злу тј. у палом стању. 

Ајд сад ти? Али ти немаш одговор...

Подели на овим сајтовима

?!

Ко је, дакле, по вашој вери, проузроковао овакву  својеврсну  Слагалицу страве, Бог или грех?

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, Благовесник рече

Ко је, дакле, по вашој вери, проузроковао овакву  својеврсну  Слагалицу страве, Бог или грех?

Бог. Да није створио свет, не би било ни греха. Да није створио Луцифера, не би било ни пада анђела. Могао је да створи и Богородицу и пар безгрешних који би му певели у хору, а не овај свет где лафица поједе јадну газелицу Томпсон... 

Такође, овај бог ми не изгледа ни нарочито интелигентан, јер кад је већ био неспособан да направи безгрешне анђеле, шта му је требало да прави овај материјални свет? Само је умножио зло.   

Подели на овим сајтовима

пре 13 часа, Zoran Đurović рече

Бог. Да није створио свет, не би било ни греха. Да није створио Луцифера, не би било ни пада анђела. Могао је да створи и Богородицу и пар безгрешних који би му певели у хору, а не овај свет где лафица поједе јадну газелицу Томпсон... 

Такође, овај бог ми не изгледа ни нарочито интелигентан, јер кад је већ био неспособан да направи безгрешне анђеле, шта му је требало да прави овај материјални свет? Само је умножио зло.   

Pa onda ne bi bilo zanimljivo :D

Подели на овим сајтовима

пре 17 часа, Zoran Đurović рече

Бог. Да није створио свет, не би било ни греха. Да није створио Луцифера...

Није Бог проузроковао, ту си сличан палом Адаму који истоветно тврди, за Бога, речима ,,жена коју си ми ти дао да буде са мном, она ми даде".

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Благовесник рече

Није Бог проузроковао, ту си сличан палом Адаму који истоветно тврди, за Бога, речима ,,жена коју си ми ти дао да буде са мном, она ми даде".

И овде се види да је бог зао! Дао је жену Адаму, а да је жена нешто добро, он би је први имао!

Подели на овим сајтовима

Немој тако, Бог је добар. Тако је по вери Светих људи, а и по сведочаснтву самога Логоса Божјег - Ја сам дорбри, добри пастир... И нико није добар осим једнога Бога... Додуше, слажем се да су многе жене мање-више зло, нажалост :/ Међутим, испрва није требало да буде тако. Кроз заповест дату у Едемском врту, жена би постала добра и усавршила и уподобила у ДОБРУ, исто тако и човек (мушкарац), не само жена.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...