Jump to content

Православни духовници о дарвинизму

о.Горан

Препоручена порука

On 11/21/2016 at 18:40, о.Горан рече

Православнима не смета дарвинизам него дарвинизам смета православљу.

Мислим да чак дарвинизам посебно не смета православљу, већ православље је трн у оку пропагаторима дарвинистичке идеологије. 

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

Сам Дарвин је био агностик по свом признању, чак је и критиковао поједине атеисте, слично би могло да се каже и за његове водеће промотере Хакслија и Спенсера који су више нагињали атеизму, али је искључиви материјализам од научника који су заступали новије верзије те хипотезе све више и више правио атеисте по систему куване жабе. Тако смо добили Докинса и сличне. Самим тим,чим је нека хипотеза чисто материјалистичка њој смета исповедање вере у једнога нематеријалног Бога, Творца иако то покушава да увије у неке еуфемистичне обланде. А знамо да је хришћанство најчистији и најисправнији вид монотеизма,а пуноћу хришћанства има једино православље.

А о томе да су Дарвинови сарадници, као што је сем двојице поменутих и његов претеча Чарлс Лајел, посебан акценат стављали на придобијање црквених људи постоје историјска сведочанства. Рецимо, Лајел се баш позива на Волтера када каже да директан напад на Библију није добар метод већ његова индиректна униформна геологија која је утрла пут дарвинизму а уједно је негаторска према катастрофизму Старог Завета. Ваља рећи да се данас многи еволуциони научници враћају некој верзији катастрофизма у својим геолошким опсервацијама.

Подели на овим сајтовима

9 minutes ago, о.Горан рече

Самим тим,чим је нека хипотеза чисто материјалистичка њој смета исповедање вере у једнога нематеријалног Бога, Творца иако то покушава да увије у неке еуфемистичне обланде.

Vera u Boga ne smeta ni jednoj naučnoj hipotezi ni najmanje. Apsolutno sve naučne hipoteze su "čisto materijalističke" - ni jedna jedina niti uključuje Boga niti ga isključuje... one objašnjavaju kako univerzum funkcioniše bez obzira na to da li Bog postoji ili ne postoji.

Vama uopšte ne smeta matrijalizam nauke, sve dok nije suprotan vašim verovanjima... i rado koristite sve plodove te "čisto materijalističke" nauke, a osporavate samo jedan deo, koji je suprotan vašoj veri o tome kako je nešto nastalo i razvijalo se, a ne veri u postojanje Boga.

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Justin Waters рече

Crni Griso, zar su i tebe iluminati u mracnom sokaku uhvatili u vrecu i odnijeli na neko mracno i podzemnom mjesto i nafilovali te litrama koka kole kako bi te onda bacili u hiponiticki san i sugerisali da ne treba da vjerujes u kreacionisticku pseudonauku vec da se okrenes naucnim argumentima koji nedvosmisleno potvrdjuju TE. 

Jesu. Meni su isprali mozak Milles Babage, Borislav sa foruma Pravoslavlje i otac Sava Janjic. :ani_biggrin:

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Рапсоди рече

Не видиш добро, не видиш  беле ореоле око њихових глава . Ореоли се не могу купити ...:)))

Ne, ne... naprotiv... vidim oreole jasno i glasno... al i dalje ne vidim diplome :D 

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Рапсоди рече

Мислим да чак дарвинизам посебно не смета православљу, већ православље је трн у оку пропагаторима дарвинистичке идеологије. 

Ocigelno je da je prilicno suprotno... ako nisi primetila nauka se uopste ne bavi krecionizmom... nju te gluposti ne zanimaju. S druge strane kreacionisti se jadni upinju, prave sajtove, pisu knjige, vode polemike, prave muzeje, crtane filmove, tribine, forumske teme... i ko zna ta sve jos samo zato sto ne razumeju da se TE ne obara galamom. Krecionisti deluju kao da su prepadnuti saznanjem da ce im TE ukrasti boga pa od silne prpre odma udarili na galamu.

S druge strane, naucnici, tiho sede u svojim laboratorijama, rade ono sto najbolje znaju, ni ne pomisljaju na kreacioniste a nauka samo pici napred... 

Kreacionisti- JA MISLIM DA SI TI NESTO NAJGORE STO SE DESILO COVECANSTVU!!!!!

Nauka- Ja o tebi ama uopste ne razmisljam...

:D

Подели на овим сајтовима

30 minutes ago, о.Горан рече

Самим тим,чим је нека хипотеза чисто материјалистичка њој смета исповедање вере у једнога нематеријалног Бога, Творца иако то покушава да увије у неке еуфемистичне обланде.

Eh kad bi samo bilo moguce da nekad zaista upoznas nauku... prenerazio bi se koliko nju zabole cose i za boga i za veru...

O.Goran- Ti me mrzis! Toliko me mrzis da se namerno uvijas  u oblande zato sto se plasis mene i onoga sto ja predstavljam! Tvoj materijalizam pociva na negiranju mene i onoga sto ja nosim! Ne mozes da me podneses i tiho me mrzis praveci teorije koja imaju samo jedan zadatak- da mene obogalje... e pa to ti nikada nece uspeti! Tvoj plan je prozret! I JA CU TE ZAUSTAVITIIIIII!!!!!!

Nauka- Izvini... ko si ti?

Подели на овим сајтовима

20 hours ago, grigorije22 рече

Zato sto oni koji osporavaju TE to rade na veoma los nacin. Izgubili su svaku debatu.

Зар и ти, црни Гришо! :unbelieveble:  :0222_shocked:

И са тобом човек да крене у рат.... ФаТички си ме много разочарао, илуминатски слуго, паганину што верујеш у повампирену паганску идеју о настанку света и живих бића. Издаја, народе! :!:

:tongue:

Подели на овим сајтовима

Владика далматински Фотије:

Ovi stavovi jasno pokazuju jedno, a to je iz koga duhovnog miljea i iz koje intelektualne branše dolazi gđa Biserko. Retorika koju ona koristi je dobro poznata retorika našoj Crkvi i pravoslavnim Srbima uopšte, pošto su od nosilaca te i takve ideologije stradali zajedno od Drugog svetskog rata do danas. Gđa Biserko i njoj slične «crne udovice», predstavljaju jedan od poslednjih bastiona toga staroga sistema, koji je svoju «demokratiju» u vreme komunističke diktature (demokratije proleterijata) potvrdio mnogobrojnim logorima, gulazima i Golim otocima. Poseban «podvig» im je bio progon Srpske Crkve u svim sferama Njenoga života, uključujući tu i crkvenu svetosavsku prosvetu, koju je valjalo zbrisati sa lica zemlje i na njeno mesto ustoličiti antihrišćanski komunizam i darvinizam.

Подели на овим сајтовима

Епископ Иларион Алфејев, врло значајан клирик РПЦ, може се рећи следећи по значају после Патријарха Кирила...

Иако је на македонском језику мислим да сви разумемо шта пише:

Arhiepiskop.Alfeev1.jpg

Заблудата на посочените аргументи се заклучува од тоа што на децата во училиштето и онака им се наметнува ваков или онаков поглед на живот, било да е религиозен или атеистички. Ако не се дозволува изучување на веронаука, ако се забранува споменувањето на Бог, ако во училиштето се забрануваат верски симболи, тоа всушност значи имплицитно наметнување на атеистичен начин на мислење. Исто така, во многу случаи атеистичката позиција се воведува експлицитно – на пример преку часовите по биологија, засновани на изучување на теоријата на Дарвин.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, grigorije22 рече

Jesu. Meni su isprali mozak Milles Babage, Borislav sa foruma Pravoslavlje i otac Sava Janjic. :ani_biggrin:

Griso evo knjiga za tebe, braća katolici preveli:

http://verbum.hr/knjige/izazovi-evolucije-4758/

http://verbum.hr/knjige/postanak-covjeka-i-kulturna-evolucija-817/

http://verbum.hr/knjige/religioznost-u-pretpovijesti-325/

http://verbum.hr/knjige/stazama-evolucije-covjecanstva-1651/

Autor:

Fiorenzo Facchini

facchini-fiorenzo

Fiorenzo Facchini bio je redoviti profesor antropologije od 1976. do 2005. na bolonjskom Sveučilištu, gdje je ujedno bio ravnatelj Antropološkog muzeja i docent paleontologije čovjeka na Školi za specijalizaciju u arheologiji (Scuola di specializzazione in Archeologia). Sada je profesor emeritus toga sveučilišta. Član je brojnih znanstvenih društava, primjerice bolonjske Akademije znanosti, newyorške Akademije znanosti, Instituta za etnologiju i povijest kazahstanske Akademije znanosti i kazahstanske Akademije prirodnih znanosti. U svojim istraživanjima bavio se razvojem čovjeka, genetičkim polimorfizmima, ljudskom prilagodbom, paleoantropologijom i pretpoviješću, skeletnim funkcionalnim indikatorima. Autor je oko 400 radova i većeg broja knjiga. U izdanju Kršćanske sadašnjosti dosad su objavljena njegova djela: Stazama evolucije čovječanstva (1996.);Religioznost u pretpovijesti (suautor, 2004.); Postanak čovjeka i kulturna evolucija (2007.)

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, cloudking рече

Kreacionisti- JA MISLIM DA SI TI NESTO NAJGORE STO SE DESILO COVECANSTVU!!!!!

Nauka- Ja o tebi ama uopste ne razmisljam...

Ха,ха,ха...па већина креациониста су научници :D 

Креационисти - Ми својим  научним истраживањем оспоравамо  идеологе еволуционисте  увијене у научне омоте .

Наука -  Ху, ах...хвала Богу :ani_biggrin: ..мало ваздуха, коначно да прокрчимо артерије од идеолога и да крв коначно дође до Центра.  

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Подели на овим сајтовима

5 minutes ago, Рапсоди рече

Ха,ха,ха...па већина креациониста су научници

Ali vecina naucnika nisu kreacionisti ;)

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

Управо сада, cloudking рече

По твојој статистици... 

Пљуни на видело истраживање...које говори у прилог твоје  теорије заеволуције :))

Подели на овим сајтовима

3 minutes ago, cloudking рече

Ne može biti i naučnik kreacionista, jer kreacionizam nije nauka. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...