Ayla Написано Новембар 21, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 21, 2016 4 minutes ago, о.Горан рече Све је објаснио Кратос врло јасно. Хришћанство и дарвинизам су једноставно неспојиви. Kada ja kažem da vjerujem u stvaranje svijeta za šest dana, neko ko ne vjeruje u to, kaže da nije logično. Ja zaista nemam moć da objasnim, samo vjerujem u to što sam rekla. Mislim da termin - Logika, i Vjera, ne idu skupa, tako da se mogao upotrijebiti termin kao što je u poslednjem postu - Nespojivo, ali ne i - nelogično. ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Горан Написано Новембар 21, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 21, 2016 9 minutes ago, Ignjatije рече Оче, може ли православни верник бити еволуциониста? Ја нисам еволуциониста, али ни буквалистички креациониста. Међутим, не оспоравам верску припадност верницима који верују у ТЕ. Нису они "мањи" православци или не дај Боже неверници, јеретици због тога што верују у ТЕ. Има тачака које су и мени неспојиве, али Црква по том питању нема званичан и јасан став. Римокатолици имају, али код нас постоји слобода веровања о настнску света било ИД или ТЕ. Питање Стварања је изузетно комплексно и може се рећи да се свакоме опрашта заблуда по том питању. Мене уопште не чуди када је неко православан а уједно верује у еволуцију али ме чуди када је задрт и агресиван по том питању. Ни ја нисам 100% сигуран у све детаље везане за нека питања као што је старост земље,али сам 100% сигуран даје дарвинистичко учење научна лаж. Ово исповедају многи професионални научници високог калибра,а и сами еволуционисти знају да им је хипотеза пуна рупа него се праве наивни. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Новембар 21, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 21, 2016 5 minutes ago, о.Горан рече Питање Стварања је изузетно комплексно и може се рећи да се свакоме опрашта заблуда по том питању. Tebi smo odavno oprostili... Ronald је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Горан Написано Новембар 21, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 21, 2016 11 minutes ago, Avocado рече Tebi smo odavno oprostili... Не, ја ћу теби опростити хаха Интелектуална туча наравно... Avocado and Ignjatije је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Новембар 21, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 21, 2016 Кад смо код православних духовника и дарвинизма.... о.Горан, Кратос and Ronald је реаговао/ла на ово 3 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Новембар 21, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 21, 2016 1 hour ago, Ignjatije рече Кад смо код православних духовника Влада Димитријевић (уводни пост) православни духовник? Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Новембар 21, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 21, 2016 1 hour ago, Ignjatije рече Кад смо код православних духовника и дарвинизма.... Kralj Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Новембар 21, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 21, 2016 4 hours ago, Ronald рече Darealis šta je Darvin mislio da postoje implikacije teorije evolucije na društvo. Kad i gdje je mislio? Pogledaj ono, mislio je da postoje implikacije za pogled na svet i bio je srecan kada je video da se njegove ideje odlicno primaju... U Nemackoj. Ronald је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Новембар 21, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 21, 2016 5 hours ago, Ronald рече Pa šta je pogrijesio ako je rekao da je genocid onakav kakav postoji kod zivotinja, moguć i kod ljudi? Nije rekao da je moguc, nego ga je objasnio, stavio u kontekst i opravdao. Govorio je da su ljudi samo vise zivotinje i da izmedju ljudi i ostalih zivotinja postoji samo kvantitativna razlika. I te ideje su vrlo brzo nasle svoju primenu (npr. nacelnik austro-ugarskog generalstaba, Conrad von Hoetzendorf, koji je insistirao na ratu sa Srbijom i Rusijom, bio je odusevljen ovakvim gledistem i sluzio mu je da opravda agresorski rat, (citao Darvina kao mlad oficir...)). Ovo je logika otprilike: Isto kao sto vuk pojede slabiju zivotinju, tako i superiorne rase/narodi istrebljuju one koji su inferiorni, i to je potpuno prirodna stvar... Rat je prirodna rezultanta borbe za opstanak i resurse, koja se odvija i u prirodi. Smrt je za ljudski rod, po tom pogledu, postulat progresa. Ronald је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Новембар 21, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 21, 2016 5 minutes ago, Господин Дареалис рече Pogledaj ono, mislio je da postoje implikacije za pogled na svet i bio je srecan kada je video da se njegove ideje odlicno primaju... U Nemackoj. Ja sam mislio da je imao ideje da je ponašanje mnogo slozenije i da je već tada pokušao da objasni složenost odnosa izmedju prirodne selekcije i kulturne evolucije. Richarsoon i Boyd u svom radu " Obnavljanje ideje grubnog odabiranja u naukama o ljudskom ponašanju" rasvjetljuju mnogo zabluda vezanih za Darvina i pogotovo zabludu da je bio rasista. Moglo bi se još tada reči da on i pored toga što nije znao za gene i genetiku odlično je pretpostavio da je ljudsko ponašanje nešto mnogo kompleksnoi da nije stvar gena. http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Новембар 21, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 21, 2016 16 minutes ago, Господин Дареалис рече Nije rekao da je moguc, nego ga je objasnio, stavio u kontekst i opravdao. Govorio je da su ljudi samo vise zivotinje i da izmedju ljudi i ostalih zivotinja postoji samo kvantitativna razlika. I te ideje su vrlo brzo nasle svoju primenu (npr. nacelnik austro-ugarskog generalstaba, Conrad von Hoetzendorf, koji je insistirao na ratu sa Srbijom i Rusijom, bio je odusevljen ovakvim gledistem i sluzio mu je da opravda agresorski rat, posto je citao Darvina kao mlad oficir). Ovo je logika otprilike: Isto kao sto vuk pojede slabiju zivotinju, tako i superiorne rase/narodi istrebljuju one koji su inferiorni, i to je potpuno prirodna stvar. Rat je prirodna rezultanta borbe za opstanak i resurse, koja se odvija i u prirodi. Smrt je za ljudski rod, po tom pogledu, postulat progresa. Vjeruj mi da mnogi nisu razumjeli ili verovatnije pročitali njegovu knjigu Prijeklo covjeka i odabir u odnosu na pol. http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Новембар 21, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 21, 2016 1 minute ago, Ronald рече Vjeruj mi da mnogi nisu razumjeli ili verovatnije pročitali njegovu knjigu Prijeklo covjeka i odabir u odnosu na pol. Pa ne znam... Ronald је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Новембар 21, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 21, 2016 2 minutes ago, Господин Дареалис рече Pa ne znam... Znam za to ali ima i dalje, ali se ljudi obično uhvate za jedno, a Richarsoon i Boyd su to objasnili, ublažio je stavove, medjutim jedna rečenica je dovoljna da pokrene lavinu. http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Горан Написано Новембар 21, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 21, 2016 Дарвин је чак био, данашњим речником речено,лево настројен у смислу расизма. Па он се жустро свађао више пута са капетаном Бигла Фицројем управо зато што је овај био, данашњим речником опет говорећи, десничар који је сматрао да је дужност Европљана да цивилизују `дивљаке` на које су наилазили током путовања. Као што знамо тај Фицројев пројекат је неславно прошао, али Дарвин је размишљао управо супротно од њега. Овде нико не жели да меша жабе и бабе, Дарвиново понашање генерално гледано никоме не може да боде очи у смислу морала, проблем је та хипотеза тј. њене импликације. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Новембар 21, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 21, 2016 Управо сада, Ignjatije рече Кад смо код православних духовника и дарвинизма.... Po cemu je on uopste rfelevantan po ovom pitanju? Ne bavi se ni genetikom, ni biologijom, fizologijom, anatomijom,bihemijom. Dakle nije kompetentan da prica na datu temu. Џуманџи and Ronald је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука