Jump to content

Diskusija - hrišćanstvo i ateizam: sudar pitanja

Оцени ову тему

Препоручена порука

3 hours ago, Bokisd рече

Pa, to je sasvim jasno, nije kriv sudski sistem i pravo, nego, ljudi koji sami , licemerisu sa sistemom.

Mislim da itekako sistem može da bude "kriv" jer može od čoveka da traži ponašanje koje nije u skladu sa trenutnom situacijom u društvu. Ovo naročito važi za religije koje su po prirodi konzervativni sistemi i vrlo teško se prilagođavaju ili u najboljem slučaju vrlo sporo.

пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

37 minutes ago, Господин Дареалис рече

Јел неко био? :)

Сад сам се вратио са дебате. Предобро је било. Вукашин је издоминирао :D

Али дискусија је била одлична, уз међусобно поштовање, пристојност и заиста су све лијепо разложили и издебатовали. Показало се да смо Џуманџи и ја у праву - у питању је неразумијевање теме о којој се прича код атеиста из АС-а са једне стране, а са друге у неким стварима једноставно њихове предрасуде замагљују здрав резон. Пар пута се десило да сам себи у браду избрбљао зашто Бојан из АС-а гријеши да би минут послије Вукашин то све исто рекао. Заиста, да ми није Поука не бих имао ту способност :)

Додуше, Бојан је имао на почетку дебате добру позицију коју је могао боље разрадити и ударити на праве слабости вјеровања, али авај... оне прве двије мане га једноставно спријечише у томе.

Навео је два примјера из права и, наравно, на оба је добио солидне контрааргументе, а ја сам остао у чуду како ја и Бојан из АС-а, иако обојица правници, кориситмо правничку логику и долазимо до различитих закључака.

Све у свему, стварно одлична дебата. Треба их више бити, али само ако би дебатери били супер као вечерас, а не неки буздовани.

Подели на овим сајтовима

29 minutes ago, Господин Дареалис рече

Јел неко био? :)

Били @Ћириличар и ја до пре неких сат времена; сад сам у Ласти, нисам могла да останем дуже. :D Било је супер, мислим да је Бојан био изненађен неким ставовима. :D

Иначе, једним гестом је о. Вукашин показао шта је хришћанство, наиме, када је Бојан рекао да веронауци није место у школама, један човек у публици је почео да тапше и то се чуло. Онда су људи почели да се смеју том човеку што је сâм, тј. једини тапшао и онда је о. Вукашин почео да тапше, тј. придружио се.

То је то, што се мене тиче. :skidamkapu:

Ћириличар ће можда бољи и опширнији утисак да откуца; ја сам прост чо'еек, волим ситне ствари. :)

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

8 minutes ago, Џуманџи рече

Ћириличар ће можда бољи и опширнији утисак да откуца; ја сам прост чо'еек, волим ситне ствари. :)

Ах та лажна ришћанска скромност, а у трамвају само разглабаш о стотину детаља зашто је било супер :tongue:

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, Ћириличар рече

Ах та лажна ришћанска скромност, а у трамвају само разглабаш о стотину детаља зашто је било супер :tongue:

Сума сумарум, све је "речено" (за мене) тим 1 гестом о. Вукашина. А и да не буде да сам пристрасна. :) Ето, агностик вели да је о. Вукашин издоминир'о, the end :D:D

И мрзи ме да куцкам преко фона, у суштини, било је кул. :)

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Muramasa рече

Ja bio. Ne bi me čudilo da popa dobije anatemu zbog labavosti i mlakosti.

Што се ниси јавио? :/ Могли смо да се нађемо.

Која лабавост, Вуле је хардкор :D

Подели на овим сајтовима

9 minutes ago, Muramasa рече

Што ти иначе мислиш да је Хришћанство = слабићство? :)

Ја баш то не мислим нпр.
Теби је то Weaklianity...

Подели на овим сајтовима

3 minutes ago, Grizzly Adams рече

Има ли снимак за нас са јефтинијим улазницама?

Биће, снимано је. :)

Подели на овим сајтовима

Ja kao što sam obećao bio.

I da se pohvalim bio sam prilično jedinstven. U svoj onoj mladosti stojim ja.

Mene je prirodno zanimalo šta ima da kaže profa Jako bi voleo da su i drugi profesori kao on To je dobra vest. Manje dobra vest ogromna je razlika između teorije (profa) i prakse (puk).

Eto za prvu ruku.

пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

19 minutes ago, Muramasa рече

17 minutes ago, Џуманџи рече

Што се ниси јавио? :/ Могли смо да се нађемо.

Која лабавост, Вуле је хардкор :D

Taman htedoh da odgovorim, kad ono međutim. Da, totalno :D

4 minutes ago, Muramasa рече

Ja sam sedeo u prvom redu. Učinilo mi se da sam te vide negde.

Pop koji podržava sekularnost seče sebi granu  na kojoj sedi, bar što se tiče biznisa.

Moguće. I fala Bogu da hrišćanstvo nije i ne bude biznis.

Baš mi je žao što nisam mogla da dođem, ali obavezno ću gledati snimak i nadam se da će ovakvih razgovora biti više ubuduće.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

25 minutes ago, Muramasa рече

Ja sam sedeo u prvom redu. Učinilo mi se da sam te vide negde.

Васа и ти сте ме разочарали, ццц

Ми смо били скроз горе, на спрату.

18 minutes ago, Juanito рече

@Ћириличар @Џуманџи

ОК, дебата је била одлична и све то, него, имате ли ви још нешто да нам кажете? :)

Not guilty!

Едит: и дрвце ме разочара(л)о због лајка Хуану! Ви, атеисти сте жасу! :D

Измењено од Џуманџи

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...