Милан Ракић Написано Новембар 3, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2016 Јуче је у Скупштини Србије на посланичка питања одговарао Министар одбране Зоран Ђорђевић, који је уједно и представљао План ангажовања Војске Србије у Међународним мировним операцијама. По том питању се огласила и извесна политичка организација претенциозног назива "Двери". Они су военом милистору поставили десет питања, на које не знам да ли су добили одгвор. Но, објавили су их на свом сајту и данас се та питања по читав дан врте по друштвеним мрежама. Но, када се мало боље погледају (питања), јасно се изводи закључак да су она (већина) у сврху јефтине политичке демагогије и скупљања некакве цркавице од поена. Ако и мисле да буду стожер патриотских снага и српске деснице, са оваквим ангажманом неће далеко догурати. Са оваквим наступом "Двери", овај може владати доживотно, а "Двери" само доказују да ништа нису бољи од политичког блата у којем су се налазиле и налазе све политичке групације у Србији у последњих четврт века. А питања, к`о питања, само да наложе масе њихових следебеника, без икакве смислености или пак са добро знаним одговорима, а нека и из зле намере може се рећи. Двери истина у афирмативном тону говоре о учешћу наших снага у мисијама са мандатом УН (што и јесте вишедеценијска традиција наше војске), али им смета и учешће наших "снага" у ЕУ мисијама. А те мисије и те "снаге" чини укупно 8 здравствених радника и један штабни официр у ЕУ мисијама у Сомалији и Малију и (истина) тим од 16 војника за борбу против пирата у Сомалији. Мислим да овде наша војска делује као део шпанског или италијанског тима. Дакле, то су те снаге на које се ова политичка удруга позива. Даље, у истом тону питају министра зашто је однос вежбовних активности 10:1 у корист НАТО, а у односу на Русију? Зато драги "дверјани" што Руси не планирају више толико активности као некада у совјетско време. Ударила криза и тамо. А и у добром делу активности ми просто не можемо да учествујемо, јер немамо са чим. А немамо са чим баш добрим делом због "прдаљка" политике сличне вашој, које су вођене у прошлости. Са НАТО одржавамо вежбе на нивоу видео игре (буквално). Последње је било увежбавање на релацији Горњи Милановац-Охајо у пројекту "Сајбер Тесла", пре тога је било неко увежбавање у Центру АБХО у Крушевцу итд. У бази "Југ" буде мало гађања и одигра се нека фудбалска утакмица са НАТО-вцима и то је то. Са Русима је ипак мало озбиљније, колико већ ми као гологузија можемо да парирамо, те тако у последње две године имамо два пута "Словенско братство"-тактичко увежбавање специјалних јединица, два пута имамо борбено гађање наших ракеташа на полигону Ашалук. Два пута имамо увежбавање припадника РВ и ПВО на вежби БАРС. Такође, да не заборавим и два учешћа на тенковским биатлонима у последње две године. Ако би Руси имали још неку могућност за сардњу и понудили, не видим зашто би српска страна то одбила. Сем можда да дадне Дверима прилику да поставе питање. Питају Двери даље, да ли може наша војска да учествује у мировној мисији руске војске у Сирији? Не може наравно. Јер наша војска не учествује у америчким мировним мисијама или шпанским. Него Међународним мировним мисијама са мандатом УН или ЕУ. Мислим, најобичније дрљање. Наравно, у истом тону је дошло до још једног питања које је и преседан. Двери јавно захтевају од министра одбране да каже колики је проценат војника ангажованих у мировним мисијама у односу на укупно бројно стање војске. Свашта! Само Болету да кажу! Значи, двераши, имате на сајту војске податак који треба да знају они које та ствар интересује. Преко 300 људи је тренутно анагажовано у укупно 10 мировних мисија. Највише у Либану-тамо имамо један батаљон од 177 војника и често смо на Поукама овде преносили снимке наших војника како обележавају и прослављају Васкрс и Божић испод древних ливанских кедрова. Има ту још тлапњи и забринутости за Србију и њену будућност, а занимљиво је да је постављено питање о личним дозиметрима након НАТО агресије. То питање је потекло са Поука дефинитивно, ал добро-политика је то. Једино сувисло и конкретно питање је било: 1. Зашто су пензионисани релативно млади официр са ратним искуством? (Двери су иначе ово питање класично "испапазјанизовали" па су као забринути за то питали, зашто су пензионисани официри, а ми сада шаљемо војску у међународне мисије да уче занат.) Па господо, у међународне мисије се иде са већ наученим "занатом". Тамо се не спроводи обука двејрански дерани. Јел вас то није учило у војске? Надам се да сте сви служили војску? Јер су имали питање када ће се вратити редовно служење војног рока? Па дерани, оно никада није ни укунито, ко хоће да служи од воље му... И тако било је још ту којечега, углавном, кол`ко видим, ништа од ових Двери. Много су брате неозбиљни. Justin Waters, Pancakes, александар живаљев and 13 осталих је реаговао/ла на ово 16 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Новембар 3, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2016 5 minutes ago, Милан Ракић рече Са оваквим наступом "Двери", овај може владати доживотно, а "Двери" само доказују да ништа нису бољи од политичког блата у којем су се налзиле и налазе све политичке групације у Србији у последњих четврт века. Аурор and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 2 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Новембар 3, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2016 Ал` си их оплео! Ако, зарадили су... Милан Ракић, Аурор, RYLAH and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sofija_ Написано Новембар 3, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2016 A sto su ti krivi Dveri? Oni ga nisu ni postavili na vlast, vec ga je narod izglasao(ili je namesteno, sto nikad necemo saznati) Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Новембар 3, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2016 20 minutes ago, Милан Ракић рече То питање је потекло са Поука дефинитивно Ал` пази, ако прате Поуке - овде смо им у старту одмах рекли све што им не ваља. Ево на пример: Ал` неће нико да буде разуман, само терај демагогију и пароле... Осуђени смо на Скојевце во вјеки вјеков. Аурор, Баба, Justin Waters and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Новембар 3, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 3, 2016 3 minutes ago, Grizzly Adams рече Ал` пази, ако прате Поуке - овде смо им у старту одмах рекли све што им не ваља. Ево на пример: Ал` неће нико да буде разуман, само терај демагогију и пароле... Осуђени смо на Скојевце во вјеки вјеков. Ма не да прате, него читају "све у шеснаест". Они јесу већином црквени људи и све је то ок. Али оваква политика и демагогија сам служи за јефтине поене, и што је горе, за слуђивање следбеника и сл. Можда они заиста имају потенциајла за окупљање "десне Србије". Али бојим се да ће оваквим наступима својих првака, остати само на потенцијалу. 15 minutes ago, Sofija_ рече A sto su ti krivi Dveri? Oni ga nisu ni postavili na vlast, vec ga je narod izglasao(ili je namesteno, sto nikad necemo saznati) Нису га Двери поставиле да влада, али Двери ако мисле да буду озбиљна и конструктивна опозиција, морају сами пре свега да буду озбиљни Јелена011, Баба, Grizzly Adams and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sofija_ Написано Новембар 3, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2016 1 minute ago, Милан Ракић рече али Двери ако мисле да буду озбиљна и конструктивна опозиција, морају сами пре свега да буду озбиљни Ako ti imas bolje ideje, sto im se ne pridruzis? Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Новембар 3, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 3, 2016 1 minute ago, Sofija_ рече Ako ti imas bolje ideje, sto im se ne pridruzis? Зато што се не бавим политиком АлександраВ, Аурор and Баба је реаговао/ла на ово 3 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Новембар 3, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2016 41 minutes ago, Милан Ракић рече Јер наша војска не учествује у америчким мировним мисијама или шпанским. Него Међународним мировним мисијама са мандатом УН или ЕУ. Мислим, најобичније дрљање. Хахах,па ово су шокови,па ко држи Ун И Еу мисије,до амери... Мада ни ја нисам нешто поштовалац "Двери", ово што си ти критково њих,је исто дрљање безвезе... PredragVId, Sofija_ and Рапсоди је реаговао/ла на ово 3 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sofija_ Написано Новембар 3, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2016 1 minute ago, Милан Ракић рече Зато што се не бавим политиком eto vidis, svi imaju neke ideje kako bi trebalo, a niko nece da se umesa i da trosi svoje vreme, lako je pametovati PredragVId and Рапсоди је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sofija_ Написано Новембар 3, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2016 kad smo vec kod pametovanja, kad bude neka pobuna, neki ustanak ili seljacka buna, zovite me, dolazim! posto ja ne verujem da ce drugacije nesto da se resi, u korist naroda Рапсоди and PredragVId је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Новембар 3, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 3, 2016 4 minutes ago, Зосима рече Хахах,па ово су шокови,па ко држи Ун И Еу мисије,до амери... Мада ни ја нисам нешто поштовалац "Двери", ово што си ти критково њих,је исто дрљање безвезе... Да ли су шокови или нису, углавном и сама руска војска учествује у мировним мисијама са мандатом УН. Тако да... А текста што се тиче, нисам га ни писао да би се свидео теби или неком другом. Просто сам, а војска ми је фах, видео то на Фејсбуку и написао. Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Новембар 3, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 3, 2016 9 minutes ago, Sofija_ рече eto vidis, svi imaju neke ideje kako bi trebalo, a niko nece da se umesa i da trosi svoje vreme, lako je pametovati Зашто ово мени причаш? Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sofija_ Написано Новембар 3, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2016 Управо сада, Милан Ракић рече Зашто ово мени причаш? zato sto kritikujes njihovo izlaganje, a ne dajes neke ideje kako bi drugacije trebalo, samim tim je sve prazna prica PredragVId and Рапсоди је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sofija_ Написано Новембар 3, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2016 evo npr. koja bi ti pitanja postavio ministru odbrane? sto to ne napises PredragVId је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука